Cristian povesteste pentru Libertatea ca singura intamplare aparte din copilaria sa a fost aceea ca pe la 4 ani a avut un ghionion bizar: a lovit o minge cu picirul in asa fel incat nu a mai putut calca pe acel picior cateva luni de zile. Cristian spune ca nici un medic nu a reusit sa-i vindece piciorul; a putut merge din nou dupa ce a apelat la „un leac babesc – ata de scrantit”.
A fost prima intamplare „magica” din viata lui Cristian Gog, care a a facut scoala generala si liceul la Baia de Aries. A urmat cursurile Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, sectia Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, dar si un master in Administrarea afacerilor, la aceeasi universitate.
„Chiar daca nu am fost studentul model, am reusit sa fiu apropiat de anumiti profesori din cadrul universitatii. Acestia au acceptat pasiunea mea pentru iluzii si nu erau deranjati ca in timpul orelor de curs faceam mereu exercitii de prestidigitatie cu monede sau carti de joc”, spune Cristian Gog.
Dupa masterat, Cristian Gog a plecat din tara. A ales Grecia unde se angajase si tatal sau dupa ce fusese disponibilizat de la mina din Baia de Aries.
„Am lucrat impreuna la o ferma de pasari langa orasul Corinth, iar dupa aproximativ un an ne-am intors in tara. La nici doua saptamani, m-am angajat in Cluj-Napoca la o firma de productie si vanzare de software, deoarece prietena mea tocmai incepuse doctoratul in acest oras„, spune Cristian, care mai apoi s-a casatorit cu prietena lui si urmeaza sa aiba impreuna un copil.
Cristian Gog a avut numeroase preocupari si pasiuni inca din copilarie. A fost atras pe rand de sah, schi, dans (in special breakdance), muzica si pescuit. E pasionat de magie si iluzii tot de mic.
„Tatal meu mi-a trezit interesul pentru acest domeniu aratandu-mi niste mici trucuri cu carti, monede si chibrituri. Erau exact acele trucuri stiute de toata lumea, dar se pare ca asupra mea au avut putin mai mare impact. Prima carte de magie pe care am pus mana a fost scrisa de Aurel Iosif (Iozefini tatal). Am gasit-o cand eram in clasa a zecea intr-un anticariat din Cluj, dupa vreo doi-trei ani de cautari. Erau explicate anumite tehnici de baza in ceea ce tine de manipularea monedelor, a cartilor de joc si a tigarilor (…) Marea mea pasiune au fost cartile de joc deoarece erau cel mai accesibil lucru cu care puteam sa fac magie (…) Aveam zile in care stateam in fata oglinzii cate sase-sapte ore, incercand sa fac sa dispara din varful degetelor niste mingi de ping-pong„, explica Cristian Gog.
In anul al doilea de facultate, Cristian Gog a descoperit, prin intermediul internetului, mentalismul. El povesteste: „Desi nu intelegeam inca exact despre ce era vorba, am vazut ceva video-uri cu niste mentalisti, tot iluzionisti, dar unii ale caror iluzii erau ceva mai neconventionale. Acestia dadeau impresia ca pot sa citeasca ganduri, sa prezica viitorul sau sa demonstreze anumite fenomene considerate paranormale. Dintr-o data au disparut cartile de joc, monedele sau alte obiecte special folosite in trucuri, deoarece tot ceea ce faceau oamenii respectivi „parea real”. Asa a aparut pasiunea mea pentru mentalism!”.
Cristian Gog spune ca participarea sa la emisiunea „Romanii au talent” a inseamnat in primul rand sansa de a-si arata pasiunea unei tari intregi.