Opinia Timisoarei

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Marilen Pirtea: Am consemnat demiterea lui Liviu Dragnea

TIMISOARA. In urma unei sedinte furtunoase, Marilen Pirtea, ajuns presedinte de sedinta din Camera Deputatilor, a anuntat ca a fost consemnata demiterea lui Liviu Dragnea. Acesta mentionat ca toate propunerile opozitiei au fost facute regulamenta.

„Noua majoritate din Camera Deputatilor si-a dovedit cert coerenta. Am consemnat demiterea lui Liviu Dragnea!

E important sa aduc urmatoarele precizari:
– Toate propunerile opozitiei au fost facute regulamentar;
– De la bun inceput, Florin Iordache a condus sedinta in mod nelegitim, pentru ca nu avea imputernicire din partea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa o inlocuiasca pe Carmen Moldovan;
– In acord cu regulamentul Camerei si cu deciziile CCR, PNL a solicitat:
1. Schimbarea procedurii de vot. Am solicitat votul prin ridicarea mâinii, mai ales pentru a evita vicierea rezultatelor prin manipularea echipamentor de vot electronic;
2. Preluarea conducerii sedintei de catre subsemnatul si cei doi secretari, Iulian Bulai si Cristi Buican;
3. Completarea ordinii de zi cu dezbaterea revocarii lui Florin Iordache si Liviu Dragnea.

Vicepresedintele Florin Iordache a refuzat, in mod neregulamentar, sa supuna la vot propunerile noastre. in calitate de vicepresedinte, am preluat de la tribuna conducerea lucrarilor, dupa care noua majoritate formata a votat revocarea lui Florin Iordache, cu 112 voturi, dar si cea a lui Liviu Dragnea, cu 113 voturi.

Cele doua Proiecte de hotarâre mai trebuie sa intruneasca votul final. Faptul ca majoritatea PSD-ALDE nu mai exista s-a confirmat prin verificarea cvorumului de catre fostul vicepresedinte Florin Iordache, la votul final, in care s-a obtinut confirmarea prezentei de 148 de parlamentari din 165 de necesari”, a scris Marilen Pirtea pe pagina sa de socializare.

Liviu Dragnea: A fost o incercare esuata de a lua cu japca o institutie a statului

Cu toate acestea, PSD-istii nu recunosc sedinta celor din opozitie si spun ca alianta nu a pierdut majoritatea. In plus, Liviu Dragnea a spus ca „au vrut sa ia cu japca o institutie a statului, dar au esuat. Nu se intampla nimic fara coordonarea lui Klaus Iohannis”.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a propus, miercuri, in plen, revocarea din functia de presedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar si revocarea lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte.
sedinta a fost condusa de catre social-democratul Florin Iordache, acesta anuntand ca nu va supune la vot cele doua solicitari, motivand ca sunt ”neregulamentare”.

Sedinta Camerei Deputatilor a fost declarata suspendata, insa, in pofida acestui fapt, deputatii nu au parasit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribuna, mai multi parlamentari ai opozitiei au criticat atitudinea reprezentantilor PSD.

Exit mobile version