Opinia Timisoarei

Victorie in Maramures. Timisoara e lider in Liga Nationala de rugby

TIMISOARA. SCM USV Timisoara a invins Stiinta Baia Mare, chiar in Maramures, in duelul din etapa a IV-a a primei ligi de rugby, intr-o partida in care banatenii au avut alte doua eseuri anulate si au jucat si in inferioritate.

CITESTE SI: Punctul de aur. CSC Dumbravita se salveaza de la retrogradare dupa un egal cu Ceahlaul 

Gazdele au inceput mai bine intalnirea, cu un eseu inscris de Jason Tomane, pe care l-a transformat Muresan. Banatenii au raspuns si ei cu o incercare, anulata de brigada de arbitri. Din acel moment, Timisoara a dominat jocul, iar pe finalul reprizei a inscris de doua ori, profitand si de inferioritatea baimareana. Maramuresenii au ramas in 14, dupa ce Muresan i-a dat un placaj inalt lui Simionescu, procedeu la care jucatorul „zimbrilor” putea primi chiar si cartonas rosu. Rugbystul banatean a raspuns imediat cu un eseu, transformat de Rupanu. La ultima faza a primei parti, Malcolm Onsando a culcat si el balonul in terenul de tinta al gazdelor, Rupanu a reusit transformarea si a stabilit si scorul pauzei: 7 – 14.

Banatenii au dominat si partea a doua, pe care au inceput-o cu un eseu al lui Simionescu, transformat de acelasi Rupanu. Dupa repunerea de la centru, Tevita Manumua a recuperat balonul, si dupa o cursa de aproape 60 de metri a inscris un nou eseu. Rupanu a reusit si transformarea si s-a facut 7-28. A urmat o lovitura de pedeapsa reusita de acelasi Rupanu, iar scorul a devenit 7-31.

Baimarenii si-au amintit ca joaca acasa si au mai reusit si ei un eseu prin Dugladze, transformat si au ajuns la 14 puncte. Timisorenii au mai reusit un eseu prin Vasilovici, transformat de Jipa, iar scorul a devenit 14-38. Banatenii au incasat in final de meci nu mai putin de 4 galbene, Rupanu, Neculau, Tarus si Sirbu fiind trimisi rand pe rand pe banca pedepselor.

In aceasta situatie baimarenii au reusit un eseu prin Dvalishvili, transformat de Nichitean, si s-a incheiat 21-38. Odata cu aceasta victorie, timisorenii au depasit in clasament rivala din Maramures si au urcat pe primul loc in campionat.

In runda viitoare, Timisoara va juca pe teren propriu impotriva lui Rapid Bucuresti.

Exit mobile version