Opinia Timisoarei

Video. Perchezitii la Timisoara si in toata tara. Politistii cauta arme si munitie cumparate ilegal online

TIMISOARA. Peste 300 de perchezitii, vineri dimineata, in toate judetele tarii. Politistii au descins in locuinte in care s-ar afla arme vandute in Romania ilegal prin intermediul unui site.

CITESTE SI: Lubenite cu gust de vara in plina toamna, la doi pasi de Timisoara. Tone de pepeni dulci, zemosi si proaspeti de… octombrie. Video

Operatiunea a fost declansata de Serviciul de Investigare a Infractionalitatii de Mediu din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta intr-un dosar privind infractiuni de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

In Timis, politistii fac 24 de descinderi.

Politistii au documentat activitatea infractionala a unei societati comerciale din afara teritoriului tarii, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul Romaniei, catre persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizarii si diferite tipuri de munitie aferente acestora, fara a respecta conditiile legii privind regimul armelor si al munitiilor.

Activitatea s-ar fi desfasurat prin plasarea de comenzi catre magazinul online, iar societatea in cauza ar fi livrat armele si munitiile catre cumparatorii romani, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile in tara, fara a declara acest fapt autoritatilor vamale si fara a indeplini conditiile solicitate de legislatia nationala in acest domeniu.
Actiunea vizeaza cresterea gradului de siguranta si scoaterea din circuitul ilegal a unor arme supuse autorizarii”, transmit reprezentantii IPJ Timis.

UPDATE: In urma raziilor facute la Timisoara si in judet, oamenii legii au gasit zeci de arme de foc, doua arbalete, dar si munitie.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au descoperit si ridicat de la domiciliile celor perchezitionati 35 de arme supuse autorizarii, 2 arbalete si 14.961 de bucati de munitie aferenta armelor, de calibru 4,5, 5,5 si 9 mm. In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor„, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

 

Exit mobile version