TIMIȘOARA. Final de licitație. Compania Nationala de Investitii a desemnat asocierea de firme care va demola ruina de pe Calea Torontalului din Timișoara. Tot ea va face proiectarea, apoi va construi aici Institutul Regional de Oncologie. Este cea mai mare investiție din domeniul medical, din afara Capitalei.
”Avem câștigătorul licitației pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Astăzi a fost desemnată firma care va realiza demolarea și, în aceleași timp, proiectarea și apoi execuția celei mai moderne unități sanitare oncologice din România. Vorbim despre cea mai mare investiție în domeniul medical din afara Bucureștiului care se va ridica în locul ruinei de pe Calea Torontalului. Noul spital va avea 250 de paturi, 6 săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară și un centru de transplant medular și celule stem. Timișul are nevoie de un astfel de spital și Banatul de un asemenea institut oncologic”, a anunțat Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.
Nu mai puțin de 60 de firme grupate în 3 asocieri mari au intrat în competiția deschisa de CNI pentru contractul de 250 de milioane de euro. Compania Nationala de Investitii nu a facut inca public numele castigatorului.
Până la finalul anului 2026, în locul ruinelor de pe Calea Torontalului se va construi Institutul Regional Oncologic, după ce indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în ședinta de Guvern ținută la Timișoara în luna aprilie 2024. De întreg proiectul se ocupă Compania Națională de Investiții.
Noul spital va deservi zona de vest a țării și va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, Ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcțional), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, centru pentru transplant medular și afereza celule stem).
Unitatea sanitară va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgențelor oncologice și spații de studiu și cercetare (sala multifuncțională, săli de studiu, săli de prezentări practice, birouri de studiu, etc).
Institutul Regional de Oncologie de la Timișoara va costa aproximativ 250 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin PNRR.