Opinia Timisoarei

Video. Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Fostul presedinte american, ranit in timpul unui miting electoral. Atacatorul, ucis de Secret Service

Un tanar înarmat a tras asupra fostului președinte Donald J. Trump și l-a rănit în ureche sâmbătă, în timpul unui miting electoral deșfășurat în Butler, Pennsylvania, informează The New York Times. Fostul președinte a fost evacuat imediat, cu sânge vizibil pe urechea dreaptă, au relatat AFP și Reuters.

Sîmbătă, Donald Trump a ținut un miting în Butler, pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în noiembrie în SUA.

În timpul discursului lui Trump, s-au auzit focuri de armă și, aflat pe scenă, fostul președinte a fost imediat înconjurat și protejat cu trupurile lor de către agenții Secret Service.

Rănit la o ureche, care sîngera, Donald Trump a salutat mulțimea cu pumnul ridicat în aer în timp ce era coborît, pe picioare, și dus la convoiul de mașini care l-a transportat la spital. Starea președintelui este bună, a spus Secret Service în prima reacție.

Potrivit presei americane, trăgătorul a exacutat focurile ”de pe o poziție înaltă”, cu mare probabilitate de pe o clădire. A murit un spectator, iar alți doi sunt răniți grav.

La rîndul său, trăgătorul a fost ucis de o echipă de lunetiști a Secret Service.

Într-o primă declarație, fostul președinte Donald Trump a spus că ”Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Am știut imediat că ceva nu este în regulă, pentru că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea”.

De la președintele Joe Biden și până la rivalii politici ai fostului președinte Donald Trump, au spus că evenimentele din Butler, Pennsylvania, sunt incompatibile cu democrația din America, iar violența nu are loc într-o campanie electorală.

UPDATE: Biroul Federal de Investigații l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, ca fiind „subiectul implicat” în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump, se arată într-o declarație făcută duminică.

Mai multe AICI

Exit mobile version