Opinia Timisoarei

Viitoarea Sala Polivalenta de 16.000 de locuri de la Timisoara, impotmolita inca in studii, la Bucuresti

TIMISOARA. S-a terminat studiul de prefezabilitate, dar se lucreaza inca la cel de fezabilitate pentru noua sala Polivalenta de 16.000 de locuri ce urmeaza sa fie construita la Timișoara, langa actualul Stadion ”Dan Paltinisanu”.

CITESTE SI: Mai e nevoie de bani pentru finalizarea noii Maternitati Bega de langa Spitalul Judetean Timisoara. Foto

”Legat de Sala Polivalenta, lucrurile si acolo avanseaza, chiar daca am avut contestatii la procedura de atribuire a contractului de realizare a studiului de prefezabilitate si a strudiului de fezabilitate. Acum s-a terminat faza de studiu de prefezabilitate, se lucreaza la studiul de fezabilitate efectiv si speram ca si acolo sa avem pana la sfarsitul anului un raspuns final si o predare efectiva a acestui studiu de fezabilitate, urmand ca procedura de aprobare in Guvern sa fie finalizata, sper, pana la inceputul anului viitor si in cazul acestui obiectiv de investitie”, a explicat Alin Nica, președintele Consiliului Judetean Timis.

Totusi, Alin Nica s-a aratat optimst si a subliniat ca in ultimii 10 ani doar s-a discutat despre construirea acestei Sali Polivalente si a noului stadion, in timp ce in ultimii doi ani s-au mai facut ceva pasi.

”Sigur, Timisoara si Timisul asteapta aceste obiective de investitie, Sala Polivalenta si stadionul, dar trebuie mentionat de asemenea faptul ca 10 ani doar s-a vorbit. S-a tot vorbit de aceste obiective de investitie, nimic concret nu s-a realizat. Doar in acesti doi ani s-au facut acesti pasi concreti, premergatori oricarei investitii publice, respectiv studiile de prefezabilitate si fezabilitate. Nu existau nici macar aceste documentatii, aceste avize, luate inainte de acesti doi ani de zile. Eu spun ca totusi in acesti doi ani de zile s-au facut pasi majori catre realizarea acestor obiective, iar acum intrand in acest tunel administrativ putem vedea si luminita de la capatul sau, respectiv realizarea la orizontul anilor 2026-2027 a celor doua obiective de investitie foarte importante pentru orasul nostru”, a mai adaugat Nica.

***

Compania Nationala de Investitii a cerut in decembrie 2022, Primariei Timisoara sa supuna dezbaterii si aprobarii Consiliului Local valorile estimate, rezultate din analiza Studiului de Prefezabilitate pentru investitia „Construire Sala Polivalenta 16.000 de locuri, str. Aleea FC Ripensia nr. 37-35, localitatea Timisoara, judetul Timis”.

Amplasamentul a fost deja predat, pe perioada realizarii investitiei, catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii care, la gata, va incredinta sala catre municipalitate.

Sala Polivalenta va fi ridicata in vecinatatea actualului Stadion ”Dan Paltinisanu”, iar etapele urmatoare prevad angajarea proiectarii constructiei si, respectiv, executia, care inseamna lansarea de licitatii pentru gasirea firmelor care sa se ocupe de lucrari.

Exit mobile version