Vila de protocol a lui Gheorghiu Dej transata de tiganii Carpaci! Noii proprietari au scos la vanzare un apartament, dar vor sa vanda tot numai unor rromi

Vila de protocol a lui Gheorghiu Dej

how to get your ex back in usa

Prima vila din Timisoara, transformata in Casa de oaspeti pentru demnitarii comunisti, Petru Groza, Gheorghe Gheorghiu Dej si Nicolae Ceausescu a ajuns pe mana tiganilor care au cumparat doua apartamente din imobil.

Pe unul dintre acestea, l-au scos la vanzare. Cumparatorii insa va trebui sa fie tot de etnie tiganeasca, altfel nu au nici o sansa.

Cunoscuta sub numele de „Casa cu trei fete”, datorita sculpturii de pe frontispiciul vilei si care infatiseaza trei tinere fete, vila a fost ridicata in anul 1947, pentru fiica fostei directoare a Teatrului Maghiar din Timisoara, dupa planurile unui arhitect italian.

Situata in plin centru orasului, Casa cu trei fete a fost nationalizata, dupa venirea comunistilor la putere si transformata in Vila de protocol pentru demnitarii vremii.

Primul dintre cei care au locuit aici a fost dr. Petru Groza, fost prim ministru al Romaniei, atunci cand venea in celebrele „vizite de lucru” in fosta Regiune Banat. Urmatorul personaj, dar si cel care a beneficiat cel mai mult de confortul celor trei apartamente din vila de protocol, a fost Gheorghe Gheorghiu Dej, fost sef al Partidului Muncitoresc din Romania.

El a venit in mai multe randuri la Timisoara, pana in 1965, anul decesului sau, sa inspecteze celebrele cazemate din beton, care se construiau pe granita cu Serbia, in perioada in care liderul fostei Iugoslavii, Iosip Broz Tito, era considarat dusmanul Romaniei si al marelui URSS. Dupa moartea lui Dej, la Casa cu trei fete a stat si Nicolae Ceausescu, dar acesta a dat ordin pentru construirea unei noi vile de protocol in Timisoara.

Acest lucru s-a petrecut in anul 1967, cand a fost inaugurata oficial „Casuta japoneza” supranumita asa pentru ca semana cu arhitectura japoneza si avea o gradina interioara de aceeasi inspiratie.

„Nu vand la romani, numa la tagani cu multi copii”

Dupa aparitia legilor retrocedarii, Casa cu trei fete a revenit fostului proprietar, stabilit intre timp in Austria si care, dupa ce a intrat in posesia casei a vandut cea mai mare parte din ea, unei familii de rromi care fac parte din Clanul Carpaci. Acestia locuiesc in Germania, in orasul Frankfurt si detin doua din cele trei apartamente din fosta vila de protocol. Cu mai mult timp in urma, pe frontispiciul cladirii a aparut un anunt de vanzare si doua numere de telefon.

how to get your ex back

„Vrem sa vindem acum numa un apartament. Are 3 camere cu dependinte si 250 mp, iar pretul e de criza, adica 125.000 de euro negociabil. Da, nu vand la romani, numa la tigani cu copii multi”, a spus, la telefon proprietarul vilei, dupa care a intrerupt convorbirea. Pe langa Casa cu trei fete, clanurile tiganesti din Timisoara au mai pus mana pe cladirea care a gazduit in timpul celui de-al II-lea Razboi mondial, Gestapoul german si acum depun eforturi, pe toate planurile, ca sa intre in posesia cladirii care adaposteste Centrul Cultural Francez din Timisoara, o cladire construita in stil baroc si care a fost, si ea, pentru o scurta perioada, vila de protocol pentru Nicolae Ceausescu.

zp8497586rq
zp8497586rq
Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. tzigoinarii

  2. de ce au pus ochii pe timisoara si nu pe arad sau oradea? sau brasov? aici s-au facut mai usor falsurile? in celelalte orase nu exista coruptie?

  3. Am gasit articolul si in yiarul evenimentul yilei din 2009 http://www.evz.ro/detalii/stiri/casa-cu-trei-fete-scoasa-la-vanzare-872831.html
    Situatia e actuala? Ceva nu concorda… Daca articolul este mai vechi de ce nu s-a precizat? Daca autorul l-a publicat in alta parte cu ceva vreme inainte trebuia sa specifice. Era sa fac un miting pentru acest caz. Lamuriti situatia, domnule Miat. Multumesc.