Opinia Timisoarei

Visele pot fi manipulate. Afla ce au descoperit oamenii de stiinta despre ele!

Un experiment efectuat cu succes pe sobolani da peste cap si lumea noastra. Cercetatorii cred ca ar putea fi influentate, intr-un viitor apropiat, si visele oamenilor.

Oamenii de stiinta de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au reusit sa manipuleze continutul viselor unor animale de laborator emitand, in timp ce animalele dormeau, semnale audio legate de evenimente din ziua precedenta, scrie descopera.ro.

Echipa de cercetatori, condusa de specialistul in neurostiinte Matt Wilson, a studiat modul in care o regioune a creierului numita hipocamp inregistreaza codificat experientele de viata in memorie.

Se cunostea deja faptul ca, in timpul somnului, in hipocamp sunt „date in reluare” inregistrari ale unor evenimente din ziua precedenta, pentru a ajuta la formarea amintirilor, dar nu se stia daca aceste „reluari” pot fi influentate de factori exteriori.

Oamenii de stiinta de la MIT au invatat un grup de sobolani sa se deplaseze printr-un labirint, in cautarea hranei, folosind doua semnale audio distincte. Unul dintre acestea semnala sobolanilor ca hrana se afla undeva la stanga lor, iar celalalt le indica faptul ca pot gasi hrana daca se intorc spre dreapta.

Exit mobile version