Opinia Timisoarei

Vitejii si-au instalat tabara in Bastionul Theresia din Timisoara. Defilare si lupte cu sabiile in cetate. Video

TIMISOARA. Festivalul Cetatea Vitejilor a inceput la Timisoara cu amenajarea taberei in Bastionul Theresia, care va fi ocupat timp de trei zile de razboinici medievali si de menestrei, eveniment care se va incheia cu salve de tun.

CITESTE SI: Incendiu violent in Timis. Flacarile au mistuit o casa. Video 

 

Festivalul a inceput cu defilarea vitejilor care, insotiti de tinerii stegari, au plecat din Bastionul Theresia, si au mers prin Cetate pentru a face un popas in Piata Libertatii.

Intreaga parada a fost insotita de cimpoaiele Peregrinilor, dar si de zeci de timisoreni dornici sa intre in atmosfera din alte vremuri. Ajunsi in piata, razboinicii au facut demonstratii de manuire a sabiilor.

In prima zi a festivalului a mai avut de asemenea loc un concurs al tinerilor arcasi, dar si un concert al trubadurilor.

Iata mai jos si programul urmatoarelor doua zile:

Ziua II – sambata, 2 septembrie 2017

12,00 Ateliere de duel scenic si folosire a armelor istorice, cu actorii trupei PEREGRINII
13,00 Instalarea Taberei Lupus Dacus
14,00 Atelier – Cum sa intelegem mai bine muzica medievala (sustinut de muzicienii grupului de muzica istorica Lupus Dacus)
15,00-17,00 Oaspeti in Tabara Nomazilor – interactiune cu razboinicii stepei, viata acum o mie de ani – iurta mare a trupei LOSONCZY ISTVAN BARANTA
18,00 Muzica si arta razboiului – Exercitii de antrenament cu arme medievale ale actorilor de la Peregrinii pe muzica istorica LIVE cu Lupus Dacus
19,00 Spectacolul Razboinicilor Pustei – un show oferit de LOSONCZY ISTVAN BARANTA si Asociatia SZENT LASZLO care va prezenta lupte cu bicele pastoresti, fokosul, sabiile, folosirea arcurilor traditionale.
20,00 Concertul Menestrelilor Razboinici – Peregrinii si Lupus Dacus (muzica autentica, instrumente inedite, dansuri istorice, teatru medieval, demonstratii de dans cu sabii de lupta si sabii de foc).

Ziua III – duminica, 3 septembrie 2017

10,00 – 12,00 Dimineata in TABARA NOMAZILOR – Ateliere cu artistii grupului de reconstituire istorica si pastrare a traditiilor LOSONCZY ISTVAN BARANTA si cu invitatii lor din Ungaria, asociatia Sfantul Ladislau. Iurta nomazilor, amplasata in curtea bastionului va gazdui razboinicii stepei, arme si instrumente muzicale, dar si o bucatarie care va gati pentru oaspeti deliciosul bogracs.
14,00-16,00 – Lectii interactive de istorie – cum s-au educat pentru viata luptatorii stepei – o prezentare interactiva de jocuri traditionale pentru copii, indeminare cu bice pastoresti, invatare scriere pe raboj, exercitii de concentrare, coordonare, reflex.
16,00 Amurgul menestrelilor – concert de incheiere cu PEREGRINII si invitatii lor
17,00 Adunarea taberelor, salve de tun.

Exit mobile version