Opinia Timisoarei

Vom avea din nou campanii de curatenie de primavara si de toamna, la Timisoara, cu gramezi de vechituri scoase in fata caselor? Anuntul primarului Nicolae Robu

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu s-a razgandit. Dupa ce s-a renuntat la campaniile de curatenie de primavara si toamna, iar orasul s-a umplut de rampe clandestine de gunoi, iata ca edilul se gandeste sa se intoarca la vechiul obicei cand de 2 ori pe an timisorenii asezau la marginea bordurii lucrurile de care nu mai aveau nevoie prin case si apartamente, dar si crengile taiate la toaletarea gradinilor ori alte resturi vegetale.

CITESTE SI: Relatia de tip soarecele si pisica dintre Primaria Timisoara si E.On. De ce nu lasa Nicolae Robu Colterm sa moara 

Robu atrage atentia insa ca in tarile civilizate pentru gunoiul ridicat din fata caselor si blocurilor se plateste. Cu alte cuvinte, proprietarii care isi arunca deseurile trebuie sa achite o taxa pentru indepartarea deseurilor.

Eu insist sa avem din nou o campanie de curatenie de primavara si una de toamna. Eu i-am dat tema city managerului sa discute cu cei de la ADID si Retim pe acest subiect si sa gasim o modalitate. Nu cred ca suntem pregatiti. Pentru a nu mai ajunge la o lupta continua cu cetatenii care scot in strada canapele, mobilier si tot felul de alte lucruri, este potrivit sa mergem pe aceste campanii. Ce spun ceilalti? In tarile civilizate dai un telefon si spui ca ai de predat gunoi casnic mare. Vine masina operatorului, ridica gunoiul si platesti in functie de volumul predat. Asta vor sa faca si ADID, Retim. Ar fi foarte frumos sa se intample asa. Mi ar placea, dar ce vad pe teren ma determina sa cer sa mai facem campanii de primavara si toamna. Eram impotriva, am facut o supraestimare. Am crezut ca lumea este mai civilizata decat e de fapt”, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Nesimtirea se plateste la Timisoara. Zeci de soferi amendati pentru ca au blocat tramvaiele sau firobuzele din oras 

Primaria Timisoara a renuntat la campaniile de curatenie de primavara si toamna inca de anul trecut.

Pentru a veni in ajutorul cetatenilor, Retim a decis sa rezolve mai usor problema deseurilor voluminoase pe care oamenii obisnuiau sa le scoata din case si gospodarii doar de doua ori pe an.

Este vorba de bucati de mobila, canapele, fotolii, saltele vechi, obiecte sanitare, cum ar fi chiuvete, vane sau vase de WC, si alte obiecte de uz casnic si gospodaresc.

Acestea pot fi aruncate de mai multe ori pe an, intrucat Retim pune la dispozitia cetatenilor containere speciale.
Practic, o data la 3 luni, sunt organizate puncte de colectare pentru deseurile voluminoase, iar locurile in care se vor gasi aceste containere, vor fi anuntate din vreme.

 

Exit mobile version