Vom avea in continuare caldura si apa calda la Timisoara. Se prelungeste iarasi contractul cu furnizorul de gaz pentru Colterm. Pentru cat timp

TIMISOARA. Ultimul contract incheiat cu furnizorul de gaz Tinmar Energy expira miercuri, 10 noiembrie, la ora 7.00. Nu se vor opri insa caldura si apa calda in locuintele timisorenilor racordati la Colterm si nici in spitale, scoli ori institutii, dau asigurari reprezentantii Primariei Timisoara.

Acestia sustin ca s-a ajuns la o noua intelegere pentru o prelungire a alimentarii cu combustibil pentru arderea carbunelui la Colterm.

Semnam urmatorul contract, care speram sa fie pe o saptamana, cu aceeasi firma, Tinmar Energy. Incercam sa acoperim costurile din fondurile primariei, pana la sfarsitul lunii, dar va fi nevoie de un suport din partea Guvernului„, declara pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Ruben Latcau.

Este totul pregatit, am avut discutiile necesare pentru a semna prelungirea contractului, probabil pentru o saptamana, noi am platit avansul, in cursul zilei de azi (marti, n.r.) vom semna noua prelungire de contract„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro si Cristian Mitu, directorul Colterm.

Va reamintim, 25 de municipii au solicitat ajutor din fondul de rezerva al Guvernului pentru incalzire in aceasta iarna, intre care si Timisoara.

De altfel, in 1 noiembrie, premierul Florin Citu a anuntat ca va aloca o suma de bani primariilor care au probleme cu termoficarea, insa sub forma de subventie, si nu pentru acoperirea datoriilor.

Primarul Dominic Fritz anunta zilele trecute ca numai pentru luna noiembrie este nevoie de 30 de milioane de lei ca sa acopere cheltuiala cu incalzirea.

La ultima sedinta a Consiliului Local Timisoara, edilul a retras de pe ordinea de zi dublarea tarifelor la incalzire, precizand ca mai trebuie analizate lucruri in privinta scumpirii gigacaloriei. Consilierii locali au aprobat insa transferarea unor sume de bani de la fondul de salarii, de la servicii de salubrizare neefectuate, de la spatii verzi si de la iluminatul public ce n-au fost cheltuite, precum si de la fondul de rezerva pentru sustinerea Colterm. Totodata au aprobat si alocarea banilor veniti de la Consiliul Judetean Timis din fondul de rezerva pentru ajutorarea Primariei Timisoara. Insumat, rectificarea bugetara inseamna aproximativ 15 milioane lei, ajutor pentru Colterm.

Va reamintim, timp de 3 zile, in octombrie, Timisoara a ramas fara caldura si apa calda dupa ce furnizorul traditional de gaz E.ON a decis sa opreasca robinetul. Aceasta la scurt timp dupa ce Dominic Fritz a anuntat intrarea in insolventa a societatii de termoficare.

Acum, agentul termic pleaca spre caloriferele timisorenilor la 36 de grade.

UPDATE: S-au racit iarasi caloriferele la Timisoara. Colterm n-are carbune si a coborat caldura la… 33 de grade

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Multumim din inima tov Fritz si partidului USR. Timisoara a aratat din nou ca este fruncea si ca meritam din plin titlul acordat de presa din tara natala a dlui primar, respectiv „idiotii Europei”. PS : nrul cazurilor covid din tara lui Fritz creste ingrijorator, asa ca ma tem ca vor sa ne ia titlul. Intre timp domnia sa se relaxeaza la vila. Nu fiti rai, la valoarea domniei sale ar fi avut aceeasi vila si in patria mama. Ha, ha , ha…glumeam

  2. Este incredibil! Daca nu ai solutii pentru remedierea situatiei, ar fi bine sa te retragi!
    As dori sa stiu cum sunt platiti salariatii Colterm in aceasta perioada, in care ei lucreaza la sub 50% din capacitate!
    Ar trebui sa fie platiti cu 50 % din salariu, ca si salariatii primariei de altfel!
    In felul asta , aproape s-ar disponibiliza sumele necesare pentru plata combustibilului!
    Pe de alta parte nu inteleg de ce primarul nu a format un grup de lucru pentru a gasi solutii alternative : centrale de apartament, centrale de bloc, de cartier, s.a.m.d.
    Costurile restructurarii sistemului centralizat ar fi mai mici decat asa numita retehnologizare!
    Ar trebui ajutati cetatenii dispusi sa se debranseze, nu sa li se puna bete in roate… Ar trebui ajutati cu sume compensatorii cei care gasesc solutii pe cont propriu sau prin asociere