Opinia Timisoarei

Vom calatori in Turcia doar cu buletinul. A fost semnat decretul care inlatura pasapoartele pentru romani

Veste buna pentru romanii care au planuit vacante ori calatorii de afaceri in Turcia. Vom putea merge doar cu buletinul din aceasta vara, potrivit unui decret prezidential semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat in Monitorul Oficial al Turciei.

CITESTE SI: Se redeschide Triplex Confinium, locul unde se intalnesc frontierele Romaniei, Ungariei si Serbiei. 4 zile de concerte, ateliere si expozitii culinare, la Beba Veche 

Cetatenii romani posesori ai unui document national de identitate beneficiaza de scutire de vize pentru calatoriile turistice și tranzitare in Turcia, cu o ședere maxima de 90 de zile in decursul unei perioade de 180 de zile, in conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul strainilor și protectia internationala”, prevede decretul semnat de președintele turc, potrivit presei din Turcia.

Decretul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului roman Marcel Ciolacu in Turcia.

Marcel Ciolacu a fost primit, luni, pe Aeroportul International Esenboga, de reprezentanti ai autoritatilor din Ankara. El face o vizita oficiala in Turcia, la invitatia presedintelui Recep Tayyip Erdogan, insotit de o delegatie de ministri.

Calatoriile fara pasaport in Turcia, doar cu cartea de identitate, se vor putea face, cel mai probabil, de la 1 iunie, intrucat vor urma cateva zile de tranzitie, anunta Digi24.

1 milion de romani au vizitat Turcia in 2023.

Exit mobile version