Opinia Timisoarei

Vom merge cu tramvaiul de la Gara de Nord din Timisoara pana la Solventul. Ce alte planuri are Primaria in bugetul pe 2018 pentru acest tip de transport in comun

TIMISOARA. Un capitol insemnat in proiectul de buget pe 2018 il ocupa transportul in comun. Sunt previzionate credite de angajament, adica cheltuieli pentru lucrari incepute si care vor continua in anii urmatori de aproape 150 de milioane de euro, dar si sumele avute in vedere pentru anul in curs de aproximativ 12 milioane euro destinati unor proiecte in infrastructura tramvaielor din Timisoara.

CITESTE SI: Cel mai tare Aquapark din Europa de Est, la Timisoara, are primii bani prevazuti in proiectul de buget pe 2018 

Astfel, primaria planuieste reabilitarea mai multor linii, dar se gandeste si la infiintarea uneia noi.

Au fost cuprinsi bani in buget pentru un proiect de reabilitare a liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale pe traseul liniei 5, in Calea Bogdanestilor, pentru reabilitarea traseului liniei 2, pe Calea Stan Vidrighin si pe traseul liniei 4, de pe bulevardul Cetatii.

Au fost alocati bani totodata pentru studiul de fezabilitate si proiect tehnic in vederea realizarii unei noi linii de tramvai in Timisoara care sa lege Gara de Nord de zona Solventul.

Continua modernizarea garniturilor vechi de tramvai si au fost prevazuti in acest sens 41.253.000 de lei, cumpararea de refugii pentru calatori si modernizarea sistemului de ticketing.

Proiectul de buget pe 2018 va fi pus in dezbatere publica luni, 19 februarie, de la orele 15.00, la sediul primariei, pentru ca orice timisorean interesat de felul in care se cheltuiesc banii orasului sa poata veni sa-si spuna parerea.

Proiectul de buget pe 2018 poate fi consultat aici.

Exit mobile version