Timisenii stiu sa-si ingrijeasca animalele. La fermele din judet, dar si in gospodariile oamenilor, se taie an de an aproape 1 milion de porci. Daca pana acum exportul era interzis, de anul viitor avem sansa sa scoatem bani frumosi din carnea de porc.
„Din cei aproape 1 milion de porci sacrificati anual in Timis, 900.000 de capete pot pleca la export, pe bani mult mai multi decat aici. Si ma refer nu numai la tarile comunitare, ci si la tari terte cum ar fi Rusia sau China”, a declarat Adrian Popa, seful Directiei Sanitar Veterinare pentru Siguranta Alimentelor din Timis.
Am asteptat 9 ani sa se reia exporturile in tara noastra, care au fost oprite din cauza pestei porcine, iar de anul viitor avem liber la dus carne peste hotare, pesta porcina fiind pe cale de disparitie in Romania.
In Timis exista 288 de unitati de crestere a animalelor, din care aproape trei sfert au primit autorizatie de functionare in acest an. 35 dintre ele sunt ferme si cresc aproape 500.000 de capete. Acestora li se adauga si aproape 3.700 de gospodarii unde se cresc porci.