TIMISOARA. Se iau primele masuri la schela cu plante din centrul Timisoarei, dupa ce vineri seara un tanar a facut tractiuni pe bara de la ultimul etaj al constructiei metalice din Piata Operei.
CITESTE SI: Nu a mai vazut drumul. Sofer cu alcoolemie de aproape 1 la mie prins de politisti in apropiere de Timisoara
Ordinul Arhitectilor Timis, care a implementat proiectul Pepiniera 1306, transmite ca va suplimenta personalul de pe schela, astfel incat sa nu se mai inregistreze alte incalcari ale regulamentului.
„Asiguram vizitatorii si toti cetatenii ca vom lua masuri suplimentare de supraveghere pentru a ne asigura ca vizitarea Pepinierei se desfasoară conform Regulamentului de functionare, in conditii de deplina siguranta. Vom suplimenta personalul, astfel incat fiecare nivel sa fie acoperit de un responsabil. Facem un apel la responsabilitate si semnalam din nou importanta asumarii si vizitarii instalatiei conform Regulamentului„, transmit reprezentantii Ordinului Arhitectilor Timis.
Va reamintim, vineri seara un tanar s-a urcat la ultimul etaj al schelei cu plante din centrul Timisoarei si a facut mai multe tractiuni, fara niciun sistem de siguranta.
S-a intamplat seara tarziu, in vreme ce in Piata Victoriei inca erau oameni care se plimbau.
Pepiniera 1306 plante a fost instalata la inceputul anului in Piata Victoriei. In instalatia de 5 nivele, parte din programul Timisoara Capitala Europeana a Culturii, au fost puse ghivece si jardiniere cu plante, pe care vizitatorii sa le poata vedea in diferite stadii de evolutie.
Constructia metalica are 26 de metri, iar pe cele 5 etaje sunt 1306 plante. Numarul lor nu are vreo semnificatie anume, ci la aceasta suma au ajuns initiatorii proiectului cand au facut calculele pentru a vedea cate ghivece incap pe platforme.
Din ratiuni de siguranta, in turnul verde din Piata Victoriei nu pot urca mai mult de 50 de oameni deodata.
Instalatia, pentru care Primaria Timisoara a platit 350.000 de euro, a fost semnata de atelierul de arhitectura Maio din Barcelona, iar proiectul a fost implementat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania – Filiala Timis. Plantele au fost asigurate de Horticultura si Universitatea de Stiintele Vietii din Timisoara.
Gradina verticala care se ridica in centrul Timisoarei va ramane in centru pana in luna decembrie cand plantele vor fi vandute celor care doresc sa le ia acasa.