Opinia Timisoarei

Vor zugravi 30 de case in 3 zile intr-un sat aflat la 50 km de Timisoara. Peste 400 de voluntari au spus deja prezent. Sunt ultimele zile de inscrieri pentru Color The Village. Foto

TIMISOARA. Cei care doresc sa dea o mana de ajutor la zugravirea unui sat din Banat in editia a VI-a a Color The Village mai au doar cateva zile la dispozitie sa se inscrie.

Voluntarii care vor sa participe o pot face accesand site-ul colorthevillage.ro pana in data de 26 mai.

In acest an, Asociatia Acasa in Banat vrea sa zugraveasca 30 de case din localitatea timiseana Altringen, care tine de comuna Bogda si care se afla la aproape 50 de kilometri de Timisoara. Intre 6 si 8 iunie, voluntarii vor repara fatadele, vor reface elementele decorative traditionale si vor zugravi casele din acest sat pitoresc inconjurat de dealuri si padure. Au fost selectate cu prioritate case locuite, ale familiilor cu venituri modeste, care pastreaza elemente de arhitectura specifică zonei atat din satul Altringen, dar si cateva case din satele vecine – Bogda, Sintar si Comeat. Pana in prezent s-au inscris peste 400 de voluntari.

Acest eveniment ce reunește an de an tot mai multi oameni care doresc sa dea o mana de ajutor si sa reinvie comunitatile rurale. Indiferent de varsta, de abilitati, fiecare primeste ceva de facut si participa alaturi de oameni la fel de harnici si inimosi. Daca nu v-ati inscris, mai aveti la dispoziție doar cateva zile sa o faceti ca sa fiti parte din acest festival de fapte bune.”, spune Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa in Banat.

Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a sasea editie si, an de an, are loc intr-un sat din Banat, alternativ din judetele Timis si Caras-Severin. Editiile precedente au avut loc la Valeapai(2023), Farasesti (2022), Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociatiei Acasa in Banat este unic in tara si isi propune sa contribuie la revitalizarea satului romanesc si la punerea in valoare a arhitecturii tipice din zona Banatului.

Exit mobile version