Au gasit o solutie pentru ca orasul lor sa fie cat mai verde, astfel ca fiecare constructie ce se va ridica va creste zestrea de pomi fructiferi ori arbori ornamentali.
CITESTE SI: INTERZIS intr-un parc din Timisoara! Nimeni nu va avea voie sa mai intre. Ce se intampla peste 10 zile?
Se intampla la Resita, unde consilierii locali au aprobat un proiect prin care impun un nou regulament.
Orice persoana fizica sau juridica care solicita o autorizatie de construire pentru locuinta sau alte categorii de obiective, are obligatia de a planta pomi fructiferi sau arbori ornamentali, dupa cum urmeaza: pentru locuintele unifamiliale se vor planta minim trei pomi, pentru locuintele colective, dezvoltatorii imobiliari vor planta minim un pom pentru fiecare apartament sau garsoniera, iar pentru alte categorii de obiective, se va planta un pom pentru fiecare 100 de metri patrati construibili.
Toti cei care solicita eliberarea autorizatiilor de construire trebuie sa prezinte, pe langa documentele cerute in astfel de situatii, un angajament de plantare de pomi fructiferi sau arbori ornamentali. Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor va cuprinde si fotografiile cu pomii plantati, noteaza argument-cs.ro
Plantarea pomilor fructiferi se va face doar pe proprietatile private, iar a celor ornamentali este permisa si pe domeniul public.
O alta prevedere se refera la taierea de orice pom de pe amplasamentul viitoarei constructii, în locul acestuia se vor planta alti doi.
Fac exceptie constructiile cu suprafata construita desfasurata mai mica de 100 de metri patrati.
Nerespectarea angajamentului privind plantarea de arbori constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 1.000 de lei pentru persoanele fizice si 2.500 de lei in cazul persoanelor juridice. In plus, contravenientii vor achita si plata copacilor ce trebuie saditi, precum si manopera de plantare.