Foarte multi dintre noi sunt destul de sceptici cand este vorba de carnea de miel, fie din cauza gustului destul de pregnant, fie din cauza ca este o carne destul de grea. Pentru masa de sarbatoare, insa, o puteti inlocui cu succes cu alte preparate.
Carnea de ied castiga tot mai mult teren in ultimii ani şi chiar se gaseste in pietele din Timisoara, este foarte sanatoasa, mult mai mai saraca in colesterol, chiar si fata de carnea de pasare. Asta pentru ca iedul nu asimileaza grasimea in muschi, asa cum se intampla in cazul vitei si porcului, ci in exterior, ceea ce face ca acele parti sa fie usor eliminate la taiere. Iedul poate fi pregatit exact ca si mielul, la foc mic, in cuptor, aromat cu condimentele preferate.
Daca nu vreti sa renuntati la preparatele traditionale, cum ar fi drobul, nu este nicio problema daca folositi in loc de maruntaie de miel, maruntaie de pasare. Trebuie doar sa le condimentati cat mai bine, pe gustul celor din familie.
O alta solutie de a va impresiona invitatii este sa folositi carne de vanat, mistret, caprioara sau fazan, insa trebuie sa stiti sa o pregatiti si sa o lasati la fezandat suficient timp ca sa fie moale.
O varianta eleganta este sa alegeti o reteta cu carne de rata sau gasca. Pieptul sau pulpele constituie un adevarat deliciu si, daca sunt pregatite dupa reteta potrivita, pot transforma masa de Pasti intr-un adevarat festin gastronomic.
Pestele este o alegere mai putin obisnuita pentru masa de Paste, insa chiar si asa, poate fi o completare inspirata daca este folosit in antreuri, iar pentru fel principal puteti da lovitura cu un preparat din fructe de mare, in mod obligatoriu proaspete.
Insa atentie, exista si un sortiment de carne total neinspirat pentru aceasta ocazie: iepurele. Chiar daca este o carne sanatoasa si bucatarul se depaseste pe sine, este putin probabil ca invitatii sa aprecieze preparatul la adevarata valoare.