Handbalistii Timisoarei vor puncte intr-o sala unde nu au mai castigat de peste 6 ani. Baschetbalistii intalnesc detinatoarea Cupei Romaniei

TIMISOARA. Dacă echipa de rugby a SCM Timișoara are un meci în care este favorită certă, formațiile de handbal și baschet au misiuni mult mai grele în meciurile lor din campionat.

CITESTE SI: Rugbystii de la SCM Timisoara, favoriti sa castige cu bonus ofensiva la Cluj. Absenta importanta in lot

Handbaliștii au nevoie de puncte pentru a se îndepărta și de zona locurilor de baraj. Poli și Minaur Baia Mare vin după rezultate diferite în runda precedentă, însă la același ecart pe tabelă. Dacă alb-violeții au pierdut cu 27-33, acasă, cu Potaissa Turda, maramureșenii au câștigat cu 34-28 pe terenul Constanței.

Înaintea întâlnirii, Pero Milosevic a primit vești bune de la echipa medicală. Portarul Tomislav Stojkovic și extrema Flavius Cîmpan au fost recuperați, după problemele medicale avute și ar putea fi utilizați în acest meci. Eduard Belchite și Alexandru Moldovan, în schimb, rămân pe lista accidentaților. În tur, cele două echipe au remizat la Timișoara, 31-31, la 20 noiembrie.

Partida din Maramureș se anunță dificilă și prin prisma faptului că Poli nu a mai câștigat un meci oficial pe terenul lui Minaur din 2019. Atunci, alb-violeții se impuneau cu 27-23, pe bancă era tot Pero Milosevic, iar Filip Marjanovic era principalul marcator, cu 7 reușite. Sadoveac, Fenici sau Cîmpan erau și ei printre marcatori.

Duelul cu Minaur este programat sâmbătă, de la ora 18, iar înaintea etapei Politehnica este pe locul 11, cu 21 de puncte, la egalitate cu Vasluiul, care este un loc mai jos, dar și la un punct de echipa din Odorheiu, cea care este prima deasupra pozițiilor de baraj.

Echipa de baschet nu e la mana ei. SCM Timisoara așteaptă o minune și de la Constanța

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au de asemenea o misiune dificilă, din moment ce în ultima etapă din sezonul regular joacă în deplșasare împotriva lui CSO Voluntari. Timișorenii nu îl vor putea utiliza în duelul cu ilfovenii pe Funderburk, jucător ce nu a fost recuperat după o accidentare.

Voluntariul este deținătoarea Cupei României, și vine după 3 meciuri meciuri în care au pus de fiecare dată pe tabelă peste 100 de puncte. Gruparea ilfoveană s-a impus în fața Timișoarei în meciul tur, cu 92-81, în prima partidă oficială din acest an calendaristic.

Timișoara are nevoie de victorie pentru a mai spera la play-off, însă și de un eșec al Craiovei în meciul de la Constanța. Duelul dintre CSO Voluntari și SCM Timișoara este programat sâmbătă, de la ora 18Ș30, la aceeași oră cu toate celelalte meciuri ale rundei.

TIMISOARA. În calitate de beneficiar și lider de parteneriat, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lansează cursul de calificale Nivel 3 OPERATOR INTRODUCERE,VALIDARE ȘI PRELUCRARE DATE, în cadrul Proiectului ”Evoluția tehnologiilor rapide = Evoluția carierei angajaților din Regiunea Vest!, ID 317710, cofinanțat din Fondul Social European Plus prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027,Prioritatea P9.Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității, Operațiunea Implementarea programului „Ține pasul”.

Perioada de desfășurare: mai – august 2025, începând cu data de 19.05.2025

Durata: 360 ore, cu evaluare inițială

Tematici abordate:

  • Aplicarea prevederilor legale privind sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență

  • Aplicarea normelor de protecție a mediului/ aplicarea procedurilor de calitate folosind AI

  • Gestionarea suporturilor/ dispozitivelor de stocare a datelor/ documentelor (Excel, Acces, Drive)

  • Organizarea activității proprii utilizând aplicații AI

  • Exploatarea și configurarea dispozitivelor externe pentru o performanță maximă

  • Prelucrarea datelor și transpunerea datelor pe suport electronic, în cloud CyberSecurity

  • Asigurarea securității datelor/ documentelor

  • Introducerea și validarea datelor folosind cele mai recente tehnologii și aplicații de IA cu aplicabilitate în diverse domenii profesionale (ChatGPT, Gemini, Napkin, Prompter, Veed.io, Invidio.ai, Copilot, Mentimeter)

Competențe dobândite:

  • Sisteme de gestionare a bazelor de date (DBMS)

  • Platforme pentru introducerea și validarea datelor

  • Aplicații pentru gestionarea documentelor și colaborare online

  • Instrumente de raportare și vizualizare a datelor

  • Sisteme ERP/CRM de bază

  • Instrumente de securitate și protecție a datelor

  • Tehnici avansate de prelucrare a datelor cu ajutorul echipamentelor specifice

Cursul este autorizat cf. OG. nr. 129/2000

Locurile sunt limitate! Grupele de curs sunt formate din 25 de participanți.

Selecția cursanților se va face pe baza respectării principiului egalității de șanse și nondiscriminării.

Înscrierile se fac prin completarea Formularului de preînscriere disponibil pe site-ul CCIAT la adresa: https://www.cciat.ro/cciat_Evolu%C8%9Bia_tehnologiilor_rapide_=_Evolu%C8%9Bia_carierei_angaja%C8%9Bilor_din_Regiunea_Vest__ID_317710 și transmiterea acestuia pe email: [email protected] sau [email protected].

Informații suplimentare la:

-Diana POP, Tel: 0722 445 665, email : [email protected]

Flavia SORCA, Tel. 0768 794 522, e-mail: [email protected]

Condiții de eligibilitate și înscriere:

  • Vârsta cuprinsa între 18 și 65 ani

  • Angajați cu contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial în întreprinderi publice și private, cu domiciliul/reședința în Regiunea Vest, județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara

  • ! Persoanele ce ocupă poziții de management și angajații din instituțiile publice nu sunt eligibile.

TIMISOARA. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara va acorda titlul de Doctor Honoris Causa Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, Președinte al Colegiului Medicilor din România.

Evenimentul va avea loc luni, 28 aprilie, de la ora12.00, în Aula Magna a UMF Timișoara.

Cătălina Poiană este medic primar endocrinolog la Institutul Național de Endocrinologie „C.I. Parhon” din București și fost președinte al Colegiului Medicilor din Capitală. Ea l-a înlocuit la conducerea Colegiului Medicilor din România pe Daniel Coriu, care a condus CMR în ultimii 4 ani.

De asemenea, Cătălina Poiană este prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

TIMISOARA. După două eșecuri consecutive în Liga Naționala de rugby, SCM Timișoara joacă în runda a V-a, ultima din turul campionatului, pe terenul lanternei roșii, Universitatea Cluj.

CITESTE SI: A fi sau a nu fi… in Liga 2 si in sezonul viitor. Dumbravita isi joaca supravietuirea in divizia secunda

Campionii României sunt favoriți clar la victorie, și chiar la una cu bonus ofensiv, din moment ce studenții clujeni au înfrângeri pe linie în acest sezon, iar în ultimele două meciuri, cu Steaua și Dinamo, nu au reușit să pună puncte pe tabelă. Mai mult, ardelenii au înbcasat nu mai puțin de 131.

Marius Simionescu a fost recuperat după accidentarea pe care a avut-o, însă nu va face deplasarea la Cluj Napoca, fiind menajat de antrenorul Mugur Preda pentru duelul de săptămâna viitoare, cu Dinamo.

Duelul dintre SCM Timișoara și Universitatea Cluj este programat sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul Iuliu Hațieganu, și va fi condus de Florin Bonea, ajutat la cele două linii de Florin Ferezan și Teodor Buzatu, în timp ce arbitru 4 este Andreea Delean.

O femeie a murit, iar doi copii au fost grav răniți și duși la spital, în urma unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. Și șoferul autocamionului a fost preluat de echipajele medicale și dus la spital. Accidentul s-a produs între localitățile Zimand și Zimand Cuz din județul Arad.

CITESTE SI: Accident pe drumul Timisoara-Lugoj. O masina a luat foc, iar unul dintre soferi a rămas blocat. FOTO

Accident rutier pe DN 79 între localitățile Zimand și Zimand Cuz. În accident sunt implicate un autotren și un autoturism. În autoturism sunt 3 victime încarcerate, 1 femeie și 2 minori”, a transmis ISU Arad.

În urma accidentului au rezultat patru victime: o femeie care a murit și doi minori răniți grav, pentru care au intervenit echipajele de descarcerare pentru a-i scoate din mașină. Cei doi copii au fost duși în stare gravă la spital de echipajele medicale. De asemenea, șoferul autocamionului a fost preluat de un echipaj de la Ambulanță și dus în stare conștientă la spital.

Din primele cercetări a reieșit că, o femeie de 37 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.79, a intrat în coliziune cu un autotren condus de un bărbat de 38 de ani, din județul Bihor.

În urma impactului a rezultat decesul șoferiței de 37 de ani și rănirea a 2 minori, pasageri în autoturism, care au fost transportați la spital.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că șoferul autocamionului nu se afla sub influența alcoolului.
Cercetările sunt continuate de polițiști într-un dosar penal, întocmit pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier„, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

TIMIS. Accident vineri după-amiază pe drumul care leagă Timișoara de Lugoj.

CITESTE SI: Focar de pesta porcina, nu departe de Timisoara. Localitatile din jur, plasate in zona de protectie si supraveghere

Accidentul a avut loc în apropierea localității Iosifalău, sat care ține de comuna Topolovățu Mare. Două mașini s-au izbit, iar în urma impactului una dintre acestea, în care se aflau trei persoane a luat foc, dar niciuna dintre acestea nu a fost rănită.


Șoferul celui de-al doilea autoturism a rămas blocat în acesta.

La fața locului au ajuns echipaje ale pompierilor, care au stins incendiu și l-au scos pe bărbatul blocat din autoturism. Acesta a fost rănit și preluat de ambulanță.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a condus un autoturism pe DN 6 dinspre localitatea Lugoj înspre municipiul Timișoara, iar la un moment dat, la ieșire din localitatea Iosifalău, a intrat pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani.

În urma impactului, au rezultat două victime, respectiv tânărul în vârstă de 20 de ani și un minor în vârstă de 12 ani, pasager în mașina acestuia.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.„, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Circulația se șoseaua ce leagă Timișoara de Lugoj s-a desfășurat cu restricții minute bune.

TIMIS. CSC Dumbrăvița are în acest final de săptămână un meci capital pentru ocuparea unui loc de baraj, care să o țină apoi în liga secundă.

CITESTE SI: Se reia Ceremonia Schimbului de Garda din Cetate, ca acum 300 de ani, la Timisoara. Momente din istora orasului, reconstituite intr-un adevarat spectacol in Piata Unirii. VIDEO

Fotbaliștii pregătiți de Cosmin Stan primesc sâmbătă vizita lui CSM Focșani, echipă care se află la trei puncte de ei în clasamentul grupei A din play-out, cu 18 puncte, față de 15 ale echipei timișene.
Dumbrăvița nu îl va putea utiliza în acest meci pe Cristian Pădurariu, cel care a încasat un cartonaș roșu în duelul cu FC Bihor.

Chiar e o finală acest meci, putem spune acest lucru. E un meci de care pe care. Dar, la o analiză mai amănunțită a situației din clasament, indiferent de scor, nu se termină campionatul aici pentru noi. Chiar dacă pierdem, se mai joacă, pentru că ei mai un singur meci până la final, iar noi avem două. Deci, matematic, situația s-ar putea încheia în penultima sau în ultima etapă. Noi ne-am pregătit în ultimele două săptămâni doar cu gândul la victorie. Chiar vreau să subliniez că săptămâna aceasta arătăm mai bine decât săptămâna trecută…Așteptările mele de la jucătorii cu experiență sunt mai mari în momentele grele. Atunci aștept să tragă echipa după ei, în momentele grele din timpul jocurilor. Nu am reușit decât în foarte puține situații să revenim, măcar să egalăm, atunci când am fost conduși. Acolo sunt așteptările mele de la cei experimentați, să îi tragă pe cei tineri după ei„, spune înaintea întâlnirii Cosmin Stan.

Dumbrăvița s-a impus în meciul din sezonul regular. A fost 1-0 la Focșani, însă reușita din acel meci nu a fost semnată de unul dintre dumbrăvițeni, ci de vrânceanul Tamași.

Va fi un meci cu o încărcătură foarte mare, chiar și emoțională. E derby-ul nostru pentru supraviețuire și ne dorim să ne ridicăm la așteptările tuturor, să câștigăm acest meci. Cred că ne stă la îndemână să reușim. Sperăm să eliminăm greșelile personale, cele care ne-au făcut să primim multe goluri în acest sezon. Sper să încheiem meciul fără să încasăm gol, dar să și dăm gol, pentru că suferim la acest capitol. Suntem datori să facem un joc bun și să aducem puncte…Sperăm să ieșim din pasa aceasta, pentru că încă depindem de noi. De aceea, e foarte important să câștigăm sâmbătă, iar până la final să depindem numai de rezultatele noastre. Eu am încredere în băieți că putem depăși această situație!„, spune căpitanul Dumbrăviței, Costel Zurbagiu.

Duelul dintre CSC Dumbrăvița și CSM Focșani este programat sâmbătă, de la ora 11, și va fi condus de o brigadă din București, care îl are la centru pe Bogdan Dumitrache, ajutat de Ionuț Bobe și de Mihăiță Necula. Partida va fi transmisă în direct pe FRF TV.

TIMISOARA. O nouă operațiune de stârpire a țânțarilor și a căpușelor va avea loc în acest final de săptămână la Timișoara. Anunțul municipalității vine în aceeași zi în care Direcția de Sănătate Publică a recomandat Primăriei să stropească prin parcuri si spații verzi împotriva insectelor.

CITESTE SI: Dominic Fritz a gasit vinovatii pentru haosul din parcurile din Timisoara si a dispus tăierea ierbii. Initial anuntase ca va lasa vegetatia sa creasca pentru… biodiversitate

Autoritățile spun că dezinsecția va avea loc în acest final de săptămână, noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 21:00 și 06:00, în cazul în care și vremea o va permite. Stropirile cu substanțe împotriva insectelor vor avea loc de la sol.

Substanțele folosite, Cymina și VECTOBAC WG, fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor). Acestea sunt avizate Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii și sigure pentru utilizare în mediul urban. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.„, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Anunțul dezinsecției a venit în aceeași zi în care Direcția de Sănătate Publică a transmis primăriei o notificare prin care recomandă efectuarea acestui tip de operațiune în parcuri și în zona spațiilor verzi din oraș.

Având în vedere condițiile meteorologice actuale, caracterizate prin ploi urmate de încălzire rapidă, ce favorizează transmiterea Bolii Lyme, DSP Timis a notificat Primăria Municipiului Timișoara și a recomandat instituirea de urgență a măsurilor de combatere a căpușelor.
S-a propus derularea acțiunilor de dezinsecție printr-o firmă autorizată DDD, utilizând substanțe chimice active împotriva căpușelor. Intervențiile se vor desfășura în zone cunoscute ca fiind focare de înmulțire: spații verzi, parcuri etc.
Totodată, se recomandă efectuarea lucrărilor de cosire periodică a ierbii în zonele verzi, pentru reducerea semnificativă a habitatului favorabil dezvoltării și răspândirii căpușelor„, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

Cetățenii sunt avertizați să evite să treacă sau să stea în zona de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluții de combatere a țânțarilor și larvele acestora pentru a evita eventualele incidente.

Timișorenii care au locuințe cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal sunt rugați să țină ferestrele închise pe perioada dezinsecției.

De asemenea, crescătorii de albine trebuie să ia măsuri pentru a proteja stupii, pe perioada desfășurării stropirilor.

TIMIS. Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat la o fermă din localitatea Izvin, sat ce aparține de comuna Recaș.

CITESTE SI: Cei mai cautati traficanti de droguri, urmariti din drona si prinsi in flagrant de procurorii DIICOT Timisoara. Vindeau stupefiante foarte scumpe

In urma analizelor de laborator cu rezultate pozitive, autoritatile au decis instituirea zonelor de protectie si supraveghere.

Pentru protejarea perimetrului contaminat, în vederea evitării răspândirii virusului Pestei Porcine Africane au fost stabilite zonele de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de pestă porcină africană și anume:
– zona de protecție în jurul focarului, de minim 3 km, pe raza localității IZVIN, RECAȘ;
– zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include și zona de protecție, pe raza localităților: REMETEA MARE, BUCOVĂȚ, BAZOȘU NOU, BAZOȘ, ȘUȘTRA, PETROVASELO, HERNEACOVA, BENCECU DE SUS și IANOVA din județul Timiș” au transmis reprezentanții DSVSA Timiș.

Acesta este al doilea focar descoperit în Timiș, de la începutul anului, după cel de la finalul lunii februarie, de la Periam.

TIMISOARA. Program bogat de evenimente de 9 și 10 mai la Timișoara, în piețele din centrul orașului.

CITESTE SI: Se reia Ceremonia Schimbului de Garda din Cetate, ca acum 300 de ani, la Timisoara. Momente din istora orasului, reconstituite intr-un adevarat spectacol in Piata Unirii. VIDEO

Festivitățile vor avea loc în Piața Libertății și în Piața Sfântu Gheorghe și vor debuta în 9 mai, de la ora 10:00 cu ceremonialul militar și religios în Piața Libertății.

Pe parcursul zilei vor fi organizate diferite spectacole artistice și sportive, exerciții de dresaj canin sau un concert, in Piața Libertății.

În Piata Sfântu Gheorghe sunt programate spectacole de teatru, o expoziție sau un happening muzical.

Festivitățile vor continua și în 10 mai, când este sărbătorită Ziua Independenței Naționale, din moment ce în această zi, în 1877, regele Carol I semna declarația de independență a țării noastre. Evenimentele din 10 mai vor avea loc în Piața Libertății.

TIMISOARA. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a răzgândit și nu mai vrea să avem iarbă netătată în parcurile din oraș, aceasta deși inițial anunțase că vegetația va fi lăsată să crească pentru biodiversitate.

CITESTE SI: Dan Negru, dupa o vizita in Parcul Central din Timisoara: Uite buruienile mari din Viena Mica. VIDEO

CITESTE SI: Daca veti vedea iarasi buruienile ‘cat casa’ in Timisoara, sa nu va enervati. Primaria anunta o noua strategie: taie iarba mai rar de acum incolo. Cei mai ‘fericiti’ vor fi alergicii la ambrozie

Fritz spune că a fost sesizat de mai mulți timișoreni că parcurile orașului sunt neîngrijite.

Biodiversitate, da – aspect neîngrijit, nu. Mulți dintre voi mi-ați scris în ultimele două săptămâni despre starea spațiilor verzi. Ce era gândit ca un proiect pilot limitat pentru unele zone în care să lăsăm natura pentru mai multă biodiversitate, s-a transformat într-o delăsare completă din partea celor care au în grijă spațiul verde.
De aceea am dispus ca în următoarele săptămâni să fie tuns tot, începând cu parcurile din centru, cu excepția unor mici zone dedicate pentru albine sau arici.
Echilibrul dintre ecologie și nevoile orașului e delicat și trebuie să ne adaptăm constant. Asta presupune să avem curajul să testăm idei noi, dar și responsabilitatea să le ajustăm atunci când nu funcționează, din prima”, a scris Fritz pe Facebook.

Dealtfel, zilele trecute, prezentatorul de televiziune Dan Negru, a filmat haosul din Parcul Central din Timișoara, unde iarba crescuse în voie, iar parcul arăta complet neîngrijit.

În 20 martie, Primăria Timișoara anunța cetățenii că nu se va omorî cu tăiatul ierbii nici anul ăsta, ca să… protejeze natura.

Municipalitatea transmitea că buruienile vor crește mai mari prin parcuri și spații verzi, pentru că vor fi cosite mai rar și asta pentru că e mai bine pentru ‘polenizatori, păsări și sol‘.

Primăria Municipiului Timișoara adoptă măsuri pentru protejarea solului și biodiversității printr-o gestionare responsabilă a cositului ierbii. Astfel, societățile de întreținere a spațiilor verzi vor aplica o cosire mozaicată – pe bucăți, și vor extinde perioada dintre intervenții în aceeași zonă pentru a sprijini polenizatorii, păsările și solul”, ne anunța atunci administrația Fritz.

Reprezentanții primăriei au adăugat că așa va fi menținut ‘un echilibru între aspectul estetic și mediul înconjurător sănătos‘.

Iarba mai înaltă dezvoltă rădăcini puternice, reține mai bine apă și previne compactarea terenului. Florile spontane, precum păpădia și trifoiul, oferă hrană polenizatorilor, iar iarbă mai înaltă creează un habitat sigur pentru fauna locală. Prezența insectelor înseamnă o sursă mai mare de hrană pentru păsări și menține populația acestora în mediul urban. Odată cosită, materia organică suplimentară îmbogățește solul și reduce riscul de eroziune
Această strategie aduce și alte beneficii: consum redus de combustibil și mai puține emisii de carbon. În plus, vegetația mai înaltă reduce necesarul de udare prin menținerea umidității, generează mai multă umbră la sol și ajută la reglarea temperaturii în oraș. Totodată, vegetația mai variată îmbunătățește estetică orașului”, se arăta în comunicatul municipalității din martie.

Reprezentanții primăriei au precizat că programul de cosire va începe numai acolo …’unde e necesar‘.

TIMISOARA. Ca în filmele de acțiune. Procurorii DIICOT din Timișoara și ofițerii de la Antidrog au prins în flagrant, la Turda, în județul Cluj, o grupare formată din trei indivizi care se ocupau cu vânzarea de droguri dintre cele mai puternice.

CITESTE SI: Cartierele cu cele mai scumpe apartamente din Timisoara. Un penthouse e scos la vanzare cu peste 1 milion de euro

Traficanții aveau asupra lor nu mai puțin de 2 kilograme de cristal, unul dintre cele mai periculoase droguri. Captura este impresionantă, iar valoarea ei depășește 20.000 de euro.

Liderul grupării este unul dintre cei mai cunoscuți și urmăriți traficanți de stupefiante din nord-estul României. A încercat să vândă drogurile unui ofițer aflat sub acoperire. A pus stupefiantele pe motocicletă și s-a dus cu ele spre locul de întâlnire cu ”clientul”. Pe drum au fost schimbate mai multe mașini, cu ajutorul celorlalți doi membri ai grupării, ca să li se piardă urma.

Numai că totul a fost monitorizat de ofițerii antidrog și procurorii DIICOT de la Timișoara care au folosit inclusiv drone în această operațiune.

Cei trei membri ai filierei vor da acum socoteală în fața oamenilor legii din Timișoara. Ei urmează să fie prezentați în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE: Cei trei traficanți au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, în urma deciziei magistraților.

UPDATE:La data de 23 aprilie 2025, persoana cercetată, de 46 de ani, a fost depistată în flagrant delict, în municipiul Turda, în timp ce ar fi vândut 2 kilograme de substanță cristalină 2MMC (drog de mare risc) pentru 70.000 lei.

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că, aceasta ar fi procurat drogul de mare risc de la o altă persoană cercetată, de aceeași vârstă, prin intermediul altei persoanei, de 42 de ani.

La data de 24 aprilie 2025, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 3 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Timis.

TIMISOARA. Va fi spectacol, la Timișoara, în Cetate, din acest final de săptămână, unde va fi reluat Schimbul de gardă.

CITESTE SI: Asezate de primarie in special in parcarile din Timisoara, insulele ecologice sunt mai aproape de momentul in care vor deveni functionale. FOTO

Prima ceremonie din această primăvară e programată în data de 27 aprilie, în Piața Unirii din Timișoara.

Și în acest an, spectacolele se vor organiza în zilele de duminică, în funcție de vreme.

Dragi prieteni ai Regimentului de Gardă a venit momentul să reluăm activitatea noastră, așa că vă așteptăm duminică 27 aprilie în Piața Unirii la primul spectacol din 2025.
Vom pleca în marș prin piețele Unirii, Libertății, Victoriei și ne vom întoarce în Unirii în jurul orei 19, 30 pentru obișnuitul Schimb de Gardă.
Sperăm ca vremea să fie favorabilă„, transmit reprezentanții Asociației Reconstituiri Istorice Timișoara.

De 7 ani, din primăvară până în toamna, în cadrul unui proiect de voluntariat, cavaleri îmbrăcăți în costume ca pe vremea prințului Eugeniu de Savoya, înarmați și purtând tobe și steaguri, pot fi văzuți în cadrul spectacolului schimbului de garda de la Timișoara, așa cum se întâmplă și în alte orașe cetate, vizitate de turiști, în toată Europa.

TIMIȘOARA. De mai mulți ani, trei cartiere din Timișoara se regăsesc constant pe primele poziții în ceea ce privește prețurile apartamentelor, fiind cele mai scumpe din oraș.

CITESTE SI: Asezate de primarie in special in parcarile din Timisoara, insulele ecologice sunt mai aproape de momentul in care vor deveni functionale. FOTO

În două dintre ele, prețurile au depășit pragul de 2.000 de euro/mp util și continuă să crească. Poziția chiar în inima Timișoarei sau în vecinătatea centrului reprezintă un criteriu foarte important, însă nu este singurul. Multe dintre proprietăți sunt exclusiviste, însă și cele mai modeste sunt scoase la vânzare la sume care confirmă topul.

Trei zone din Timișoara domină constant clasamentul celor mai scumpe cartiere: Cetate, Tipografilor și Mircea cel Bătrân-Mehala.
Conform raportului Imobiliare.ro Market 360 pentru T4 2024, prețurile în Cetate și Tipografilor au depășit pragul de 2.000 euro/mp util, în timp ce Mircea cel Bătrân-Mehala a ajuns la 1.852 euro/mp.
Achizițiile realizate înseamnă costuri mult mai ridicate pentru cumpărătorii din aceste zone comparativ cu anul anterior. De exemplu, apartamentele din Cetate s-au scumpit cu 15% într-un an, iar cele din Mircea cel Bătrân-Mehala cu 9%„, explică pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Crainic, director de Marketing imobiliare.ro.

Pentru apartamentele noi din zona centrală scoase la vânzare proprietarii cer chiar și 2.600 de euro/mp util.
Bunăoară, un penthouse uriaș, care oferă o priveliște de vis asupra Timișoarei, cu un design și finisaje de top, pretențiile proprietarului depășesc suma de 1 milion de euro.

Pentru locuințele noi, Take Ionescu și zona centrală sunt cele mai scumpe, cu prețuri ce depășesc 2.600 euro/mp util.
Cel mai exclusivist penthouse listat pe Imobiliare.ro în Timișoara, situat în zona Take Ionescu, are un preț de peste 1 milion de euro. Totodată, cea mai scumpă vilă istorică listată pe platformă se află în centrul orașului și poate fi achiziționată pentru aproximativ 1,8 milioane de euro„, mai spune pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Crainic, director de Marketing imobiliare.ro.

 

TIMISOARA. O nouă rundă în liga a treia aduce dueluri interesante atât în play-off, cât și în play-out.

CITESTE SI: Asezate de primarie in special in parcarile din Timisoara, insulele ecologice sunt mai aproape de momentul in care vor deveni functionale. FOTO

Politehnica Timișoara primește vizita echipei din Pecica, după eșecul de la Lupeni. Alb-violeții nu se vor putea baza în acest meci pe David Ciurel, eliminat în partida din Hunedoara. Cele două echipe au fost zgârcite cu golurile în acest campionat. În sezonul regular, Poli și Progresul au încheiat la egalitate primul meci, 1-1, pentru ca în retur arădenii să ia toate punctele. În prima întâlnire din play-off, alb-violeții au fost cei care au obținut victoria, și tot cu 1-0. Duelul de pe stadionul Electrica este și unul între cel mai bun atac din play-off, al Politehnicii, și cel mai slab, al Pecicăi.
Întâlnirea dintre cele două echipe este programată sâmbătă, de la ora 17:00.

Etapa cu numărul 6 din play-off va fi deschisă însă vineri, de duelul pentru locul al doilea din play-off. CSC Ghiroda și Giarmata Vii primește vizita Minerului Lupeni. Timișenii au o revanșă de luat după eșecul cu 2-0 din meciul din play-off de la Lupeni. Fiecare dintre echipe a înscris câte două goluri în runda precedentă, iar înaintea etapei sunt separate de două puncte.

Dueluri interesante și în play-out pentru reprezentantele Timișului

Cele trei meciuri din play-out se vor disputa toate vineri, iar runda cu numărul 6, prima a returului, programează și un derby timișean. Ultima clasată în această fază a campionatului, Avântul Periam, primește vizita echipei din Peciu Nou, cea care în sezonul regular i-a administrat cea mai grea înfrângere din sezon, 10-0 în runda a 13-a. În această fază a campionatului, în cele 5 etape disputate, Periamul are 5 goluri marcate, cu două mai multe decât Peciu Nou.

Tot vineri, Timișul Șag primește vizita liderului din play-out, Lotus Băile Felix. În prima întâlnire din play-out, Lotus s-a impus cu 1-0, iar înaintea duelului din această rundă, diferența dintre cele două echipe este de 9 puncte.

Iată programul complet al etapei a VI-a din play-off și play-out în seria a IX-a.

Play – off
25 aprilie, ora 17:00
CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Minerul Lupeni
26 aprilie, ora 17:00
Politehnica Timișoara – Progresul Pecica

Play – out
25 aprilie, ora 17:00
Avântul Periam – CSC Peciu Nou
Timișul Șag 0 Lotus Băile Felix
Gloria Lunca-Teuz Cermei – Viitorul Arad

TIMISOARA. Președintele CCIA Timiș, Florica CHIRIȚĂ, însoțită de Stana Stoianov, Director Dept. Relații Economice cu Mediul de Afaceri, și Cristina Coroian, Director Cabinet Președinte, a participat la o întâlnire de lucru cu E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, Ambasadorul Statului Qatar în România, la sediul Ambasadei.

Scopul principal al vizitei a fost invitarea Ambasadorului Statului Qatar la cea de-a doua ediție a Forumului Internațional de Afaceri Timișoara, care va avea loc în perioada 29-30 septembrie 2025, cât și implicarea Ambasadei în organizarea evenimentului prin atragerea de companii qatareze.

Președintele CCIA Timiș a făcut o prezentare a rezultatelor remarcabile ale primei ediții a Forumului și a dorinței exprimate de firmele timișene de deschidere spre piețele extra-comunitare și de pe continentul asiatic, o noutate absolută a ediției 2025. Discuțiile au vizat și aspecte privind intensificarea relațiilor comerciale dintre Qatar și județul Timiș, prin participarea în proiecte de interes reciproc și organizarea de evenimente economice, în scopul concretizării cât mai multor oportunități de afaceri. În acest sens, s-a decis organizarea în cursul lunii octombrie a.c. a unei misiuni economice timișene la Doha.

În finalul întrevederii, înaltul diplomat și-a exprimat întreaga deschidere pentru mobilizarea, alături de camera de comerț națională, a unui număr cât mai mare de companii care să participe la eveniment, din sectoare de activitate cu un important potențial de cooperare oferit de piața din Qatar.

Am convingerea că participarea firmelor din Qatar la ediția 2025 a Forumului Internațional de Afaceri Timișoara va avea un impact pozitiv asupra unor sectoare cu potențial competitiv oferite de Qatar și va oferi partenerilor români oportunități de a-și extinde prezența pe piața qatareză , a transmis Florica CHIRIȚĂ, Președintele CCIAT.

TIMISOARA. S-a dat alarma joi după-amiază la Timișoara, după ce fum a fost văzut ieșind dintr-un apartament.

CITESTE SI: Avarie Colterm. Apa calda oprita pe mai multe strazi din Timisoara

Incendiul a izbucnit într-un bloc de pe strada Salcâmilor, din zona Girocului. Oamenii care locuiau în imobil au văzut fum ieșind dintr-un apartament de la etajul al treilea.
La fața locului au ajuns pompierii de la Detașamentul 2, care au pătruns în apartament și au scos de acolo un bărbat în stare de inconștiență. Alți trei locatari au ieșit pe propriile picioare.

Bărbatul a fost preluat de echipajul medical ajuns la fața locului, și-a revenit, însă a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Pompierii au stins incendiul și fac cercetări pentru a afla de la ce a pornit incendiul.

FOTO: Arhiva

TIMISOARA. Colterm continua interventiile la propria retea si opreste apa calda din pricina unei avarii la reteaua primara.

CITESTE SI: Vesti bune pentru cei care vor sa isi schimbe masina cu una electrica. Creste valoarea tichetului pentru acest tip de autoturism in programul Rabla. FOTO

Astfel, vineri, 25 aprilie, furnizarea apei calde va fi sistată între orele 8 și 12:00.

Vor fi afectați timișorenii care locuiesc pe străzile Al. Odobescu, O. Goga, N. Labiș, C-tin Noica, C.Grofșoreanu.

La finalul intervențiilor, la robinete ar putea curge apă tulbure, iar reprezentanții Colterm le cer timișorenilor să nu folosească apa până la limpezirea ei completă.

TIMISOARA. Depozitarea deșeurilor periculoase din menajer în locuri neautorizate poate avea un impact negativ asupra mediului! Asigurați-vă că le depozitați în siguranță acasă și vă debarasați de acestea responsabil la punctele special amplasate de RETIM. În perioada 02 mai – 02 iunie 2025, în Zona 1 Rural a județului Timiș, în localitățile: Șandra, Iecea Mare, Bucovăț, Parța, Mașloc (și în Alioș), Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec (și în Iohanisfeld), Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez (și în Hodoni și Bărăteaz), Biled, Giulvăz, Peciu Nou (și în Diniaș și Sânmartinul Sârbesc), Variaș, Sânandrei și Săcălaz (și în Beregsău Mic și Beregsău Mare), RETIM și ADID Timiș organizează o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer.

CINE poate preda deșeuri periculoase din menajer?

Cetățenii din localitățile menționate mai sus pot preda gratuit prin aport voluntar deșeurile periculoase din menajer în containerele special amplasate la punctele de colectare, în intervalul orar specificat în tabelul de mai jos.

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

  • Ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase din menajer sau sunt contaminate cu substanţe periculoase;

  • Ambalaje metalice care conţin o matriță poroasă solidă formată din materiale periculoase, inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune;

  • Absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte);

  • Materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase;

  • Baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline;

  • Baterii şi acumulatori nesortate, altele decât cele menționate mai sus;

  • Solvenţi, acizi, alcali;

  • Uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile;

  • Detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase;

  • Spray-uri de vopsea, spumă;

  • Deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase, pesticide;

  • Deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

  • NU se preiau alte categorii de deșeuri: reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, voluminoase, textile;

  • NU se colectează deșeurile de echipamente electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat etc.)

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile periculoase din menajer

TIMISOARA. Check Art Festival este unul dintre evenimentele cu tradiție, unde comunitatea se reunește în Iulius Town pentru a se bucura de atmosfera vibrantă și de manifestările artei sub formă de spectacole speciale. Primăvara aceasta, Check Art Festival va avea loc duminică, 27 aprilie 2025, și va anima întregul parc.

Fantasticul prinde viață în cadrul Check Art Festival, unde statuile vivantemimiibufoniiartiștii pe picioroange și personajele din basme transformă imposibilul în posibil. Evenimentul va începe la ora 16:00. Pe lângă spectacolul stradal, plin de emoție și culoare, vor avea loc și fire showconcerte cu tineri artiști talentați, dar și acrobații și jonglerii. Personajele fantastice se vor asigura că toți cei prezenți pleacă acasă cu măcar o fotografie de neuitat.

Tot duminică, vor avea loc ateliere creative pentru copii, unde sunt așteptați să își lase ideile să prindă culori. De la ora ora 12:00, în food court, Teatrul de Păpuși va pune în scenă piesa „Casuța prietenilor”.

Check Art Festival este un eveniment pentru întreaga familie, unde arta iese în stradă, surprinde, încântă și aduce oamenii mai aproape unii de alții.

Dacă în anii trecuți festivalul se desfășura pe parcursul a două zile, în acest an, având în vedere contextul social actual, evenimentul va avea loc doar duminică.