Opinia Timisoarei

Zona din jurul stadionului din Timisoara se schimba radical! Proiectul grandios din care DISPAR ‘clubaraiele’! FOTO!

TIMISOARA. Zona din jurul actualului stadion ”Dan Paltinisanu” din Timisoara se va modifica radical. Primarul Nicolae Robu a prezentat un plan grandios, sub forma unei machete, in care apar o noua arena, un bazin de inot olimpic, sala polivalenta, chiar si un hotel si un velodrom.

Insa, pentru ca toate acestea sa fie posibile, Robu spune ca ”va trebui sa desfiintam <clubaraiul> din zona”.

In masterplanul prezentat de primar apar, pe langa noul stadion si sala polivalenta, si o parcare subterana, dar si mai multe spatii verzi.

Sursa de finantare nu exista, deocamdata, dar Nicolae Robu spera sa obtina bani de peste tot: de la guvern, din parteneriate publice sau chiar de la bugetul local.

Nu avem, deocamdata, sursa de finantare. Vor fi necesare si fonduri de la guvern. Unele se fac cu fonduri proprii, altele prin parteneriat public privat. Acum dam un regim zonei. Oricum, dispare clubul Heaven. Tot ce am pastrat e baza sportiva. Eu nu ma gandesc numai la lucrurile pe care le fac eu, ma gandesc la lucrurile care trebuie facute pentru Timisoara, indiferent cine le va face”, a declarat Nicolae Robu.

Nicolae Robu a mai explicat ca intregul amplasament dintre bulevardul Sudului – bulevardul Liviu Rebreanu si strada Pestalozzi va suferi transformari.

Ceea ce vedem aici este de fapt un Masterplan pentru toata aceasta zona. Aici avem amplasamentul noului stadion, cu o capacitate de peste 40.000 de locuri va fi pe bd. Sudului se intersecteaza cu bd. Liviu Rebreanu (n.r. – actualmente Iosif Bulbuca). Pe viitor, bulevardul va fi prelungit si va ajunge pe strada Pestalozzi. Aici (langa noul stadion- n.r.) vom mai avea un bazin olimpic de inot si o sala polivalenta de 15.000 de locuri. Apoi, dupa Stadionul „Dan Paltinisanu” avem Baza Politehnicii, cu terenurile in aer liber, cu acea cabana multifunctionala, cu sala de sport, bazinul de inot si sala de sport pe care o facem noi in colaborare cu Politehnica. Timisoara va avea un campus sportiv, care se va intinde pe o aerie imensa si nu stiu daca mai exista in Europa un campus sportiv de asemenea dimensiuni. Deci de la strada Cerna, apoi pe Podeanu, surorile Martir Caceu, Aries, Rebreanu, toata zona aceasta va fi o zona a sportului. Mai sunt prevazute un hotel si un velodrom. Vom planta foarte multi copaci si vom face o parcare subterana mare de la Iosif Bulbuca spre toata zona. Nu avem deocamdata finantare. Deocamdata suntem in faza de Masterplan pentru ca trebuie sa stii de la inceput ce vrei. Dupa aceea, vedem pe ce surse de finantare ne putem focaliza”, a spus, vineri, primarul Nicolae Robu.

Exit mobile version