TIMISOARA. Arbori maturi cu inaltimi de pana la 12 metri, aproximativ 100 de specii de arbusti ornamentali in
forme si culori deosebite, flori spectaculoase, piatete cu gazon special si evenimente variate. Acestea sunt doar cateva dintre elementele de care se vor bucura locuitorii Timisoarei, din 2017, in parcul ansamblului multifunctional Openville, dezvoltat de grupul de companii Iulius.
Cu o suprafata de peste 55.000 mp, spatiul verde din Openville va fi cel mai mare parc suspendat din Romania, amenajat peste o dala urbana, fiind construit peste viitoarea parcare subterana a ansamblului.
Parcul va fi o adevarata oaza de relaxare pentru intreaga familie, incurajand petrecerea timpului in aer liber. Zona verde va include locuri de joaca pentru copii, carusel, patinoar, fantani arteziene, piatete pentru evenimente si specii variate de arbori si arbusti.
Parcul Openville este conceput de peisagisti italieni si romani, aceeasi echipa care a realizat si spatiul verde impresionant al ansamblului urbanistic Palas Iasi, prin care s-a creat o superba belvedere Palatului Culturii.
Arborii si arbustii, deja achizitionati de la pepiniere din Italia
Parcul va constitui o premiera si prin multitudinea de elemente menite sa surprinda, sa relaxeze si sa incante, prin varietatea vegetala, dar si prin dispunerea inedita a speciilor floristice. Aproximativ 20.000 de arbusti si 1.000 de arbori vor compune un veritabil „plaman verde” pentru intregul areal Openville si pentru vecinatati. Arborii si arbustii care vor infrumuseta ansamblul urbanistic au fost deja achizitionati de la pepiniere din nordul si centrul Italiei, unde vor fi ingrijti pana la plantarea in parc. Specialistii au ales specii care sa se adapteze usor la clima din Timisoara.
Majoritatea arborilor au inaltimi mari, de pana la 12 metri, printre acestia numarandu-se: paltini, cedri, brazi, molizi argintii, stejari, Metasequoia, Liquidambar (sau arborele de guma) si Ginkgo Biloba. Alti copaci de inaltimi mari si medii sunt: arborele lalea, pruni decorativi, magnolii, castani, Parrotia, carpeni si fagi cu forma piramidala, artari de diferite culori etc.
Alte peste 100 de specii de arbusti ornamentali prin forma, coloratura frunzelor si a florilor vor infrumuseta spatiul verde, printre acestea: azalee, hortensii, trandafiri, camelii, wisteria, buxus, calini, forsitia si multe altele.
Tot in Openville, locuitorii Timisoarei vor avea posibilitatea sa se relaxeze pe iarba, precum in faimoasele parcuri din lume, datorita suprafetelor generoase amenajate cu gazon special, pe care se poate calca fara a fi deteriorat.
Parcul din ansamblul Openville va fi un spatiu vibrant, care va promova un stil de viata european, raspunzand preferintelor de distractie ale tuturor categoriilor de public. Aici se vor organiza evenimente diverse, de la activitati educative si recreative pentru copii, manifestari culturale si competitii sportive, pana la targuri tematice, festivaluri si expozitii de arta.
Despre Openville Timisoara
Openville, investitie in valoare de 220 milioane de euro a companiei Iulius Management Center, reprezinta un proiect multifunctional de regenerare urbana, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabila a Timisoarei. Creat dupa conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni functiuni de office, retail, parc si entertainment.
Pareri
Parcul acela de la Iasi arata minunat si se vede ca au bagat bani, nu gluma. Frumos!
orasul din imagini se numeste Iasi
Jurnalism romanesc…sa ramanem, totusi, optimisti…poate ne construiesc si un palat ca cel de la Iasi!!!
@Dana – daca tot esti asa de succes de ce nu platesti si tu niste spatiu publicitar, spamezi aiurea pe net
@ Dana , daca mai bagi de-astea , o faci pe propria ta raspundere . Data viitoare nu voi mai folosi un vocabular la fel de academic .
Domnul Iulius, daca tot are de gand sa investeasca in zona, nu inteleg de ce nu investeste si in reamenajarea Gradinii Botanice, aflata intr-o stare jalnica, unde nu s-a mai cheltuit un leu de pe vremea raposatului. Ar avea spatiu suficient pentru dezvoltarea celor mai fanteziste proiecte de amenajare horticola.
Povesti. Daca o sa fie 25% e bine. Dar chiar si daca o sa fie cat scrie acolo, e fff putin. Timisoara are nevoie de parcuri in toat cartierele populate: C.Sagului, Giroc, Lipovei… plus o padure de cativa km patrati. Dar asta se poate intampla doar daca repopulam orasul cu nemti sau japonezi. Sau daca vine vre-un dicator. Romanii nu par capabili sa faca ceva bun de capu lor.
1000 de pomi e 100x150m. La un oras de 4-500mii de locuitori e nesemnificativ.