Alexandru Iovanovici este Profesorul anului in Timis. La 26 de ani, a obtinut deja premii internationale cu elevii sai!

TIMISOARA. Doctorand la Universitatea Politehnica, Alexandru Iovanovici este profesor de informatica la Colegiul National „C.D. Loga”. El a fost premiat la Inspectoratul Scolar Timis pentru rezultatele obtinute la concursuri de robotica alaturi de elevii sai la competitii nationale si internationale!

Profesorul de 26 de ani urmeaza studiile de doctorat la Universitatea Politehnica Timisoara. A intrat in invatamant in urma cu cinci ani. La inceput a predat informatica la Colegiul „C.D. Loga” la plata cu ora, pentru ca nu era un post intreg. Treptat, dupa ce s-a eliberat un post, a putut sa-l ocupe. Acum, dupa cinci ani de munca, pentru rezultatele obtinute cu elevii sai, a fost premiat cu un laptop.

Incerc sa fac orele de informatica interesante. Daca elevii vin la ore si vad un ecran negru si invata un an de zile sa calculeze suma a n numere naturale, nu-i atrage, mai ales in acest timp, cand asociaza programarea cu aplicatii tot mai sofisticate de pe internet. De aceea, eu incerc sa-i invat si altceva. Asa am construit roboti cu care am participat la concursuri. Trebuie sa recunosc insa ca am descoperit si elevi pasionati de robotica, elevi care au putut sa fie sprijiniti si de parinti, pentru ca acest domeniu este destul de costisitor, elevi care au muncit mult pentru a obtine rezultate. Fara ei, nu stiu daca as fi reusit”, spune cu modestie Alexandru Iovanovici.

CITESTE SI: Inovatie la liceu. Doi elevi de la Liceul CD Loga din Timisoara au construit un robot pe care vor sa-l trimita in pesteri

Promovam performanta in comunitate si recunoastem valorile dintre noi. Cu siguranta laptopul pe care l-a primit domnul profesor Iovanovici il va motiva sa incerce sa obtina cat mai multe premii in continuare. Premiul este o recunoastere a rezultatelor obtinute in activitatea de pregatire a elevilor  paricipanti la concursurile si olimpiadele scolare”, a precizat Stefan Stanciu, Manager Regional Comunicare UPC Romania, compania care a acordat premiul.

Dascalul timisorean recunoaste ca distinctia primita inseamna bucurie si povara pentru el. „Bucurie pentru ca inseamna ca am reusit sa fac ceva pentru elevi si, in general, pentru scoala si educatie si povara pentru ca ma obliga ca, de acum inainte, sa obtin premii cel putin la fel de importante la competitiile la care particip impreuna cu elevii”, a spus Alexandru.

Alexandru Iovanovici este dascal de 5 ani la C.D. Loga si a obtinut 15 diplome la cele 6 concursuri nationale si internationale la care a participat cu elevii pe care i-a pregatit.


Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari. Bunul Dumnezeu sa iti dea sanatate. Avem atata nevoie de oameni ca tine. Daruirea neconditionata, implicarea, entuziasmul, perseverenta, sprijinul material, sunt ingredientele fara de care nici o reforma din invatamant nu isi va atinge scopul. Tot respectul din lume domnule profesor. Pentru mine un om ca dumneavoastra valoreaza cat toti cei 500 de parlamentari, consilieri judeteni si locali la un loc.

  2. E doctoranD nu doctoranT. E grea limba romana domnule ziarist, asa-i?

  3. Felicitari !
    Chiar daca recunoasterea valorii de dascal exceptional s-a materializat doar cu un laptop si in mod cert cu salarul redus cu 25%.

  4. Acum dl profesor este la Fac AC, si-a schimbat atitudinea din păcate…Deși este un dascăl bine pregătit și toată lumea ii recunoște capacitatea sa intelectuală totuși la Universitate are o atitudine care nu e demnă de un om asa bine pregătit!
    Studenții din anul I sunt cei care au probleme și asta se repeta ii fiecare an universitar din păcate…
    Studenții vin să fie învățați, nu să fie jigniți, nu să fie intimidați …deasemenea tonul face melodia, nu prin țipete și aroganță se învață dl profesor!
    Lăsăm frustrările și necazurile personale acasă atunci când mergem la catedră!
    Se merge la servici să fie învățați noile vlăstare!