Autostrada Lugoj – Deva, scoasa la liman! Ce decizie importanta a luat Guvernul?

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, declansarea procedurilor de expropriere suplimentare pentru autostrada Lugoj – Deva si alocarea fondurilor necesare pentru plata despagubirilor. Este vorba despre 773.000 de lei, bani de la buget destinati despagubirii a 1.582 de parcele de teren extravilan, in suprafata totala de 878.164,82 metri patrati.

Opiniatimisoarei.ro a relatat pe larg, in urma cu cateva saptamani, despre situatia de pe santierul autostrazii Lugoj – Deva lot 2 si problemele cu care se confrunta constructorii, una dintre ele fiind reglementata acum de Executiv.

CITESTE SI: FOTOREPORTAJ : Primul ASFALT pe autostrada Lugoj – Deva, Lot 2. Cand se va deschide circulatiei si ce probleme intampina constructorii?

Practic, exproprierile suplimentare au fost facute necesare de modificari ale proiectului intervenite ulterior sau de omisiuni in proiectul initial al autostrazii. In lipsa acestor exproprieri, constructorul s-a aflat in imposibilitatea legala de a execute unele lucrari, cum ar fi, spre exemplu mutarea utilitatilor.

Proprietatile vizate de Hotararea de Guvern sunt situate in localitatile traversate de intreaga autostrada Lugoj – Deva, adica pe raza localitatilor Dumbrava, Faget, Margina din judetul Timis si localitatilor Lapugiu de Jos, Dobra, Gurasada, Ilia si Branisca, din judetul Hunedoara.

Intr-un comunicat remis presei se arata ca suma de 773.000 de lei necesara despagubirii imobilelor a rezultat ca urmare a Raportului de expertiza intocmit de catre un expert autorizat al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR).

Lungimea autostrazii Lugoj – Deva este de 99,5 km, iar lucrarile au fost impartite in patru loturi: Lot 1 Traian Vuia – Sanovita, 27,4 km (finalizat), Lot 2 Cosevita – Traian Vuia, 28,6 km, Lot 3 Ilia – Cosevita, 21,2 km si Lot 4 soimus – Ilia, 22,1 km (in lucru).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Hmm… adica 1.13 lei/mp???????????????????????????????????? UN LEU metrul patrat??????????????????????

    • Vrei să spui 1,13mp/leu, nu-i așa ?

  2. Da, e un preț corect
    11300 lei pe hectar – aproximativ 2500 euro hectarul – standard pentru teren extravilan agricol categoria ii-iii

    • Standard în raport cu ce? Dincolo de micile „inadvertențe” că la două parcele vecine prețul pe mp are un raport de 10(zece) la 1(unu). Chiar cu 10 lei/mp, vin eu la ‘mneata să cumpăr tot ce-mi place mie din ce ai, cu prețul ăsta, ce zici? Dacă tot e standard, poate scrii cine/ce firmă a propus aceste sume colosale pe care Guvernul le-a aprobat.

  3. pretul este corect