TIMISOARA. In zona parcului Padurice din Timisoara se lucreaza de zor pentru ca modernizarea acestuia sa fie incheiata la timp. Pe langa betonarea locurilor in care vor fi puse banci, in parc au mai aparut si cativa stalpi de caramida.
In zona dinspre strada Versului au aparut patru stalpi care strajuiesc una dintre aleile parcului Padurice din Timisoara. Sunt construiti din caramida rosie, vor avea peste 2 m inaltime si sunt asezati la distanta de cativa metri, de-a lungul aleii. Stalpii respectivi fac parte din ceea ce va fi, in scurt timp, coltul de gradina italiana din parc.
„Zona tratata in stil italian face parte din traseul aleilor generale. Intrarile sunt marcate de catre o poarta cu coloane din caramida lasata aparent si traverse din lemn tratat pentru exterior cu profilatura specifica de tip italian. Pavajul general se schimba in zona de tip italian cu pavele de culoare rosie. La pergola italiana vor fi plante cataratoare specia glicina„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu.
Aceasta planta e foarte spectaculoasa si mult raspandita in zona Mediteranei.
Tot in zona parcului, insa la capatul dinspre Uranus, se continua lucrarile de modernizare. Pe strada, deja au fost puse bordurile care vor delimita spatiile de parcare, ce vor fi create pe sensul de mers catre strada Maresal Prezan, de trotuar si pista de biciclete.
Si spatiul verde din zona strazii Uranus va fi imbunatatit, dupa ce si primarul Nicolae Robu a sesizat ca, desi sunt puse placute care ii avertizeaza pe timisoreni sa nu parcheze pe spatiul verde, acesta este inexistent in unele locatii.
Parcul Padurice a intrat in programul de reabilitare in luna martie a anului trecut, iar costurile operatiunii se ridica la 1,2 milioane de euro. Lucrarile din aceasta locatie ar trebui finalizate pana la jumatatea lunii aprilie.
Pareri
Sa avem spatii adecvate unde boschetari sa aibe locuinta si unde sa se pise
mai baiatule tu nu mai ai nici o scapare
Departe de mine gandul de a pune in umbra ceea ce se face in acest parc, insa sunt unele probleme:
1. De ce aleile vechi, cele cu dale de piatra, au fost pastrate si langa ele construite altele noi, in ideea de largire a acestora? Oare cele vechi vor fi catalogate ca fiind efectuate ca noi si calculate la suma de bani alocata?
2. Am observat ca in cei patru stalpi ziditi au fost introduse pentru stabilitate, probabil, tevi de metal vechi, refolosit. Oare la banii astia nu se preta ceva nou?
Oare ce a aparut? Niste borduri cu chipul primarului stantzat pe ele, niste palmieri rezistenti la frig sau ceva tufe de Venetia tunse in forma intaiului falos al urbei?
In Parcul Sudului este un loc de joaca cu un singur legan pentru copii. Stau copilasii la rand si plang pentru cateva clipe de bucurie. In zona Soarelui este singurul leagan. Eu ca mamica imi dau seama cat de important este un loc de joaca pentru copilasi. Daca avem atata beton, plante aromatice si un lac cu nuferi unde se vor distra tantarii….cred ca ar fi fost bine venit si un spatiu de joaca pentru copilasii mai micuti.