TIMISOARA. opiniatimisoarei.ro va anunta recent ca a fost amanat termenul licitatiei pentru soseaua de centura a Timisoarei. Ofertele firmelor dornice sa o construiasca trebuiau deschis in 8 iunie, insa multimea de intrebari pe care acestea le-au pus a determinat CNAIR sa prelungeasca termenul pana in 22 iunie.
Ecourile declaratiilor politice legate de cate benzi ar fi trebuit sa aiba aceasta sosea ocolitoare se aud inca.
Primarul Timisoarei Nicolae Robu si deputatul USR Catalin Drula au fost cei mai vocali, acesta din urma fiind in trecut chiar consilier in Ministerul Transporturilor, insa din aceasta pozitie, pana a intrat in parlament, n-a avut nicio problema cu numarul benzilor de circulatie de pe viitoarea centura.
Specialistii explica de ce nu se justifica deocamdata cate 2 benzi pe sens, dar si faptul ca, daca intr-un viitor mai indepartat va fi necesar, soseaua ocolitoare poate fi largita.
Directorul Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara, ing. Horatiu Simion, a facut precizari in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, din studioul HDV.
„Sunt supozitii, jocuri de culise, jocuri politice, nu stiu, pe mine nu ma caracterizeaza aceasta disputa, eu vorbesc pe lucruri tehnice. Niciodata nu a fost vorba de doua benzi pe sens. Discutia cu 2 benzi pe sens a aparut acum cateva saptamani, promovata de catre domnul deputat, care se baza pe o supozitie de trafic de perspectiva. Dau inapoi putin pagina si va aduc aminte: a fost insuficienta centura Timisoara cand prelua traficul de la Nadlac si Varsand spre Calea Lugojului? A fost vreodata sufocata? Niciodata traficul care este generat acum de punctul de frontiera Moravita, de traficul de la Resita, nu este de natura acelui trafic si ar face ca aceasta centura sa fie insuficienta la cate o banda pe sens. Perspectiva, oricand poate fi abordata si largita la 4 benzi in functie de necesitatea traficului pentru ca traficul defineste orice lucrare de investitie. Exista un parametru care se numeste cost-beneficiu, care face ca sa justifice sau nu in momentul respectiv traficul. Categoric la ora actuala analiza cost-beneficiu arata ca este necesara o centura, dar ea nu se justifica la 4 benzi. Exista o rezervare de teren, exista o rezervare suficienta ca ea sa fie facuta ulterior la 4 benzi daca traficul si dezvoltarea din zona o vor impune„, a spus Horatiu Simion, seful DRDP Timisoara.
Specialistul a oferit si datele de trafic, facand si o comparatie cu cealalta centura a orasului, cea de nord, data in folosinta in 2009.
„In momentul in care s-a dat in folosinta vechea centura, intrau intre 1500 si 2000 de tiruri in punctul de frontiera Nadlac si circa 1200-1500 in punctul de frontiera Varsand. 50% dintre acestea ajungeau prin Timisoara. La ora actuala, traficul generat de punctul de frontiera Moravita, de marfa, cu traficul dinspre Resita, nu ajunge la 600-800 de vehicule pe 24 de ore. Discutam de o diferenta semnificativa. Este greu de cuantificat ce va veni din zonele rezidentiale care vor folosi ca acces punctele de interes dezvoltate in zona nodului de descarcare de la Giarmata-Dumbravita, unde este un trafic infernal la ora asta, ca urmare a dezvoltarii economice, si de aceea una din descongestionarile majore care va face sa rasufle zona va fi acea largire la 4 benzi a Consiliului Judetean, care este si ea foarte binevenita si utila„, a precizat seful DRDP Timisoara.
Conducatorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara reafirma beneficiile uriase pe care le vor resimti timisorenii odata cu darea in folosinta a soselei ocolitoare de sud.
„Categoric Centura poate sa descongestioneze pe anumite trasee Timisoara. Poate sa descongestioneze din punct de vedere al traficului de tranzit, trafic de tranzit care ar veni din zona Moravita-Jebel-Sag-Timisoara sau din zona Resita-Bocsa pe acelasi traseu. Am scapa de trafic de pe Calea Sagului, de pe bulevardul Liviu Rebreanu, Dorobantilor cu iesire catre Calea Lugojului. Categoric cu totii o dorim, categoric este ceva ce ar descongestiona Timisoara, dar ne amintim ca centura actuala, care a fost pana a se da in folosinta autostrada, a fost cu aglomerare pe Calea Aradului, Demetriade, si asa mai departe„, a spus Horatiu Simion.
Centura de Sud a Timisoarei va avea 24 de kilometri aproximativ, este o lucrare care valoreaza peste 80 de milioane de euro, va avea 12 poduri si pasaje si mai multe intersectii la nivel.
Seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara a prezentat si traseul final al soselei ocolitoare de sud.
„Ea va avea o continuitate a centurii existente, va traversa drumul judetean care leaga Timisoara de Mosnita, undeva imediat dupa calea ferata industriala existenta, imediat dupa oras, inainte de Mosnita, va traversa drumul de la Giroc, dupa actuala baza Flonta, dupa acel canal, vor ramane in interiorul centurii Girocul si Chisoada, ramane de cealalata parte baza militara, va ajunge la groapa de gunoi, de unde va merge spre Fabrica de zahar, undeva in zona Nesle, in Freidorf, va fi legatura cu viitorul inel pe care il pregatim pe partea de vest cu pod peste Bega. Deci Mosnita si Sag vor ramane in afara centurii, iar Girocul si Chisoda in interior. Din cealalta directie, legatura e de la Mahle, aproape de Timisoara, in vecinatatea traseelor electrice, va fi pe langa acea retea de inalta tensiune care e acolo, pe langa cartierul Fratelia, pe langa Freidorf pana la Nesle unde va fi pod peste Bega„, a precizat seful DRDP Timisoara.
Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Horatiu Simion, a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, avandu-i ca moderatori pe Petre Nicoara si Ciprian Voin.
INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara si pe site-ul opiniatimisoarei.ro in fiecare joi seara de la orele 21.30.
INTERVIURILE TIMISOAREI cu Horatiu Simion, director Directia d…
INTERVIURILE TIMISOAREI cu Horatiu Simion, director Directia de Drumuri si Poduri TimisoaraParticipa si tu la singura emisiune interactiva transmisa pe Facebook din #Timisoara punand in direct intrebari invitatului din aceasta seara.Moderatori: Ciprian Voin si Petre Nicoara*Emisiune transmisa LIVE din Studioul HDV Timisoara
Posted by Orasul Timisoara on 8 Iunie 2017
Pareri
Transit, Europe:
– ( A 93 E 45, E 60 – A 8 E 45, E 52 – A 8 E 52, E 60 ) The road junction Dreieck Inntal Raubling – A 8 ( E 52, E 60 ) – P.T.F. Walserberg – A 1 ( E 52, E 60 ) – A 1 ( E 52, E 60, E 55 ) – A 10 ( E 55 ) – A 10 ( E 55, E 66 ) – A 11 ( E 61 ) – P.T.F. Karawankentunnel – Jesenice – A 2 ( E 61 ) – A 2, A 1 ( E 61, E 70 ) – A 2, A 1 ( E 70 ) – A 2 ( E 70 ) – P.T.F. Obrezje – Bregana – A 3 ( E 70 ) – A 3 ( E 70, E 65, E 71 ) – A 3 ( E 70 ) – The road junction Sredanci ( A 3 E 70 – A 5 E 73 – A 3 E 70, E 73 ) = 698 km.
Transit Romania, with a load of 11, 5 tons / axle:
– 10 ( E 70 ) P.T.F. Vatin – Stamora Moravita – DN 59 ( E 70 ) – DN 58B – DN 58 – DN 6 ( E 70 ) – VO Caransebes – DN 6 ( E 70 ) – VO Drobeta – Turnu Severin – DN 6 ( E 70 ) – DN 6 ( E 70, E 79 ) – DN 65F – DN 65 ( E 574 ) – VO Craiova Sud – DN 6 ( E 70 ) – DN 6F – DN 6 ( E 70 ) – DN 5B – DN 5 ( E 70, E 85 ) – P.T.F. Giurgiu – Ruse 2 ( E 70, E 85 ) = 605 km.
Nu există pic de viziune în ceea ce privește centura! Se judecă totul la momentul prezent…Nu se înțelege ca nu numărul de TIR-uri e important, ci decongestionarea orașului de vehicole aflate în tranzit!! Rușine că altfel de diriguitori decid confortul cetățenilor urbei. În max 3 ani vom fi sufocați pur și simplu!
Nenorocitilor…aceasta centura se face banii nostri publici…Ma kkak in gura premierului PSD-ist atata timp cat nu tine cont ca ei nu ne fac noua nici-un serviciu, aceste jeguri PSD-iste sunt platite din bani publici…asa ca ar fi bine sa mai asculte si de cetateni! Adica NOI VREM CENTURA pe patru benzi…nu mai vrem morti pe kkt de drumuri construite fara o viziune! De cand au fost deschise centura lugoj si centura timisoara au fost sute de accidente in care si-au pierdut viata zeci de oameni! De pwlelor PSD-iste pe centura aradului nu au fost inregistrate accidente mortale? Pwlelor fiindca au 4 benzi…
Transit, Europe:
– ( A 93 E 45, E 60 – A 8 E 45, E 52 – A 8 E 52, E 60 ) The road junction Dreieck Inntal Raubling – A 8 ( E 52, E 60 ) – P.T.F. Walserberg – A 1 ( E 52, E 60 ) – A 1 ( E 52, E 60, E 55 ) – A 10 ( E 55 ) – A 10 ( E 55, E 66 ) – A 11 ( E 61 ) – P.T.F. Karawankentunnel – Jesenice – A 2 ( E 61 ) – A 2, A 1 ( E 61, E 70 ) – A 2, A 1 ( E 70 ) – A 2 ( E 70 ) – P.T.F. Obrezje – Bregana – A 3 ( E 70 ) – A 3 ( E 70, E 65, E 71 ) – A 3 ( E 70 ) – A 3 ( E 70, E 73 ) – A 3 ( E 70 ) – P.T.F. Bajakovo – Batrovci – E 70 – A 1 ( E 75 ) – E 70 – E 75 – 26 ( E 763 ) – E 75 – A 1 ( E 75 ) – P.T.F. Presevo – Tabanovtse – A 1 ( E 75 ) – P.T.F. Gevgelija – Evzonoi – A 1 ( E 75 ) – The road junction Chalastra ( A 1 E 75 – A 1, A 2 E 90 – A 1, A 2 E 75, E 90 ) = 1500 km.
Si la Arad s-a masurat traficul si a rezultat ca au nevoie de centura in regim de autostrada? Si mai este pusa si in asa fel incat daca vrei sa mergi catre Ungaria pe autostrada risti sa te incurci si sa iesi catre Arad…
Oare va mai rabda Dumnezeu de scursuri a societatii ce sunteti!
O cauza pentru care logic si corect ar fi fost ca cel mai mare tranzit prin Romania cat si infrastructura de baza după cum confirma si rutele de mai sus sa treaca prin mun. Reșița, dar de la infiintare DNA, DGA, DIICOT si Parchetul General sunt subordonatii marilor corupți din Romania din toată sfera politica !!!
O alta cauza pentru care economia sanatoasa a Romaniei a ramas blocata din 1990, este faptul ca toata Uniunea Europeana prin politicile socio-economice a determinat ca romanul sa ajunga o sluga atat in tara lui cat si in Europa, precum zicala ,, negustorul necinstit, face sluga hoata ” !!!
O alta cauza este nejustificarea tranzitului prin mun. Timisoara, deoarece aceeasi ruta din punctul de trecere Stamora Moravita pana in punctul de trecere Giurgiu sunt 672 km, cu un ocol de 67 km pe ruta Stamora Moravita – Timisoara – Deva – Sibiu – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu pentru traficul greu ( 11, 5 tone / osie ), de zeci de ani !!!
Toate aceste cauze de mai sus, au determinat ca Romania sa ajunga tara lui cine poate si cum poate, din cauza incompententei, ineficientei si coruptiei din sistemul judiciar si din justitia romaneasca !!!
In urma vizitei lu johanis in sua, vom plat 6 miliarde de dolari taxa de protectie. Cu banii astia se fac 1000km de autostrada cu 3 benzi pe sens. Noi ne kkm pe noi pentru o sosea ordinara de 30km. Si sincer nici nu stiu de ce am mai plati taxa aia ca nu mai avem ce proteja: totu ne-a fost furat. Paduri, fabrici, terenuri agricole, petrol, gaze.. nimic nu mai e in proprietatea romaniei
Pretu vad ca e la nivelu unei sosele de 4 benzi. Alt furt alaturi de zecile de mii de furturi de dupa 89. Auzi la el: nu e nevoie de 4 benzi la o aglomeratie urbana de 700000 locuitori. Facem centura doar penteu sarbi si unguri ne doare-n p de cetatenii nostrii
– P.T.F. Stamora Moravita – Moravita – Oravita – Bozovici – Iablanita – Mehadia – Orsova – Drobeta – Turnu Severin – Simian – Strehaia – Filiasi – Craiova – Caracal – Rosiori de Vede – Alexandria – Draganesti Vlasca – Rasuceni – Cucuruzu – Izvoarele – Giurgiu – P.T.F. Giurgiu = 529 km.
– P.T.F. Stamora Moravita – Moravita – Denta – Rovinita Mare – Gataia – Bocsa – Resita – Caransebes – Orsova – Drobeta – Turnu Severin – Simian – Strehaia – Filiasi – Craiova – Caracal – Rosiori de Vede – Alexandria – Draganesti Vlasca – Rasuceni – Cucuruzu – Izvoarele – Giurgiu – P.T.F. Giurgiu = 556 km.
– P.T.F. Stamora Moravita – Moravita – Oravita – Racasdia – Moldova Veche – Eselnita – Orsova – Drobeta – Turnu Severin – Simian – Strehaia – Filiasi – Craiova – Caracal – Rosiori de Vede – Alexandria – Draganesti Vlasca – Rasuceni – Cucuruzu – Izvoarele – Giurgiu – P.T.F. Giurgiu = 555 km.
– 10 ( E 70 ) P.T.F. Vatin – Stamora Moravita – DN 59 ( E 70 ) – DN 58B – DN 58 – Nod rutier Caransebes ( DN 58 – DN 6 E 70 ) = 132 km.
– 10 ( E 70 ) P.T.F. Vatin – Stamora Moravita – DN 59 ( E 70 ) – DJ 588A – DN 58B – DN 58 – Nod rutier Caransebes ( DN 58 – DN 6 E 70 ) = 119 km.
– 10 ( E 70 ) P.T.F. Vatin – Stamora Moravita – DN 59 ( E 70 ) – DN 6 ( E 70 ) – A 1 – A 6 – VO Lugoj – DN 6 ( E 70 ) – Nod rutier Caransebes ( DN 6 E 70 – DN 58 ) = 173 km.
Ca o concluzie care confirma faptul ca, din anul 1990 pana in prezent in Romania nu s-a infiintat nici o instituție care sa combată adevărata corupție, deoarece actualul sistem judiciar desfasoara alte activități si atribuții de serviciu !!!
Se da usor din gura, dar in realitate, nu se face nici un pas, cat de mic, concret.
Circuland zilnic intre Giarmata si Timisoara nu poti sa nu ii blestemi pe acesti BOI , trafic mereu blocat, tiruri cu miile pe un nenorocit de drum judetean, tot spart si valurit pentru ca nu a fost gandit vreodata ca intrare/iesire pe autostrada!
Nenorociti ce sunteti!