Cea mai batrana banateanca s-a stins din viata! Cati ani ar fi implinit peste cateva luni?

CARAS SEVERIN. A vazut lumina zilei la inceputul secolului trecut, a prins cele doua Razboaie Mondiale, Marea Unire din 1918, iar pana azi era cea mai varstnica banateanca si poate chiar cea mai longeviva din toata Romania.

Margit Szemenyei, sau Tanti Margit cum ii spuneau vecinii, prietenii si familia, din Caransebes, a plecat in lumea Dreptilor.

CITESTE SI: Cati ani a implinit cea mai batrana banateanca? O aniversare de poveste!

In luna august ar fi implinit 109 ani. Orasul se mandrea cu ea si multa lume ii trecea pragul la aniversari pentru a-i ura viata lunga si sanatate. Acum oamenii isi iau ramas bun de la Tanti Margit.

Femeia a venit pe lume in judetul Arad, dar s-a mutat in Banat inca din 1933.

Vreme de peste 30 de ani a lucrat la fabrica de mobila din orasul de pe Timis. A dus o viata simpla, a fost o femeie vrednica, respectata in comunitate si foarte iubita, si toata lumea se minuna cat de lucida si de vioaie putea fi la mai bine de un secol de viata.

Cea mai batrana banateanca nu s-a dat in laturi niciodata de la bunatatile de Craciun si s-a cinstit din cand in cand cu cate un paharel de rachie

Margit Szemenyei povestea la una dintre aniversarile trecute ca in toti acesti ani s-a bucurat de tot ce i-a oferit destinul, iar secretul longevitatii sale a fost acela ca n-a stat locului o clipa.

Munca si iar munca, acesta a fost secretul meu. Am avut gospodarie, am lucrat in gradina, nu am fumat, nu am avut dusmani si nu am dusmanit pe nimeni. Dar am mancat si carne de porc, pentru ca taiam in fiecare an porcul, la Craciun. Mi-a placut sa joc rummy cu prietenele, foarte rar am mai baut cate un paharel de rachie. Nu am probleme nici acum, doar picioarele ma mai dor, din cand in cand”, povestestea tanti Margit, in urma cu doi ani.

Margit Szemenyei va fi condusa pe ultimul drum la Cimitirul Catolic din Caransebes, unde isi va dormi somnul de veci. Va ramane insa in amintirea tuturor celor care au cunoscut-o drept un simbol al orasului banatean.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.