Cheile Nerei, destinatia ideala si ieftina pentru un weekend racoros, aproape de Timisoara. Nu ratati Ochiul Bei si Cascada Beusnita! FOTO!

TIMISOARA. Nu v-ati planuit inca vacanta sau nu dispuneti de suficiente fonduri pentru a petrece concediul ideal? Exista alternative. Chiar in Banat. La o aruncatura de bat de Timisoara. Daca nu ati vizitat pana acum Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, este momentul sa o faceti! Aveti nevoie doar de un weekend pentru a vedea o parte din minunatiile Banatului.

Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beusnita, Cascada Bigar, atat de mediatizata in ultima vreme, sau Lacul Dracului sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pe care le gasiti imediat dupa Oravita, in aria naturala protejata Parcul National Cheile Nerei. Un colt de paradis romanesc numai bun pentru evadarea dintr-un oras aglomerat, intr-un weekend canicular.

Lacuri albastre-verzui, cascade, nenumarate pesteri, stanci colturiase si greu accesibile si paduri seculare impresionante. Asta veti gasi in parcul natural din Caras-Severin. Culori de nedescris, poate doar in imagini, si o natura vie care se intinde pe mai bine de 36.000 de hectare, care va face cu siguranta sa uitati de problemele din oras.

Odata ajunsi acolo cu siguranta veti pierde notiunea timpului. Iar traseele turistice existente, 10 la numar, potrivit paginii de prezentare a parcului, va scot in cale toate aceste frumuseti naturale. Puteti traversa tuneluri in stanci, puteti face baie in Nera sau puteti admira cascadele din zona, apele limpezi si verdele viu al naturii. Atentie insa la vipere!

Traseele alese trebuie neaparat sa cuprinda Ochiul Bei, Cascada Beusnita, Cantonul Damian, Lacul Dracului sau Cascada La Vaioaga. Iar daca aveti mai mult timp la dispozitie nu trebuie sa ratati macar o parte din Rezervatia Bigar, parte a Cheile Nerei, unde veti gasi Cascada Bigar, inclusa intr-un top al cascadelor unice din intreaga lume de catre jurnalistii de la The World Geography.

Iar daca traseele turistice nu v-au convins sau poate nu aveti antrenament sa mergeti ore intregi pe jos, puteti face calarie, rafting cicloturism sau alpinism. Oferta turistica e variata si puteti invata sa trageti si cu arcul sau sa va dati pe tiroliana.

Parcul National Cheile Nerei – Beusnita a fost constituit in 1943. Zeci de ani mai tarziu a fost extins asupra Cheilor Nerei si a Vaii Rele. Astazi se numara printre cele 10 parcuri nationale existente in tara, cu elemente unice si un peisaj carstic. De exemplu, Cheile Nerei sunt cele mai lungi chei din Romania. In plus, in imediata apropiere a parcului, la Anina, a fost descoperit craniul celui mai varstnic european, un Cro-Magnon cu o varsta de 42.000 de ani.

Foto: Zoltan Pazmany

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Noroc ca drumu-i prost pana acolo, ca ar fi fost deja distrusa zona.

  2. Da, sa dai peste o vipera care sa de muste de fund, atunci chiar ca va fi destinatia ideala.

    • Daca ai fi prietenul meu si m-ar musca de p–a ce ai face?

  3. Asta vroiam sa spun si eu:atentie la vipere,nu va abateti de la potecile marcate,zona este super frumoasa(felicitari pentru poze).Carasu-i super tare la peisaje montane.

  4. acum 2 ani am fost acolo si am constatat ca hartile puse din fonduri europene sint varza, le lipseste un lucru elementar: notarea locului unde esti, unde este plasata harta, ceea ce le facea complet inutile. pensiunea putea a mucegai iar angajatii ramisesera tarani.