Crapaturile de pe pista de biciclete Timisoara – Serbia au o explicatie! Ce spun cei de la Apele Banat?

TIMISOARA. In urma cu cateva zile opiniatimisoarei.ro semnala crapaturile uriase aparute deja pe asfaltul de pe pista de biciclete ce leaga Timisoara de Serbia. Biciclistii care au parcurs traseul s-au aratat revoltati si reclamau lucrari de mantuiala.

CITESTE SI: Pista de biciclete ce leaga Timisoara de Serbia, bataie de joc pe bani europeni! Portiuni mari sunt deja compromise! FOTO


Dupa ce treci de podul din Sanmihaiu Roman, pana dupa cantonul de pe partea dreapta, eu apreciez ca 25-40% din pista este compromisa”, spune Calin Ene, un biciclist furios de ceea ce a descoperit mergand la plimbare pe malul Begheiului.
El spunea ca a vazut indicii ca pe pista s-a circulat cu masini mari: “Am vazut urme de roata mare, probabil tractor sau cilindru compactor dupa profil”, mai spunea biciclistul.

Timisoreanul a fotografiat intregul dezastru si trage un semnal de alarma pentru ca lucrarea sa nu fie receptionata cu astfel de hibe: “Problema mea de utilizator este ca pista trebuie refacuta pe bucatile compromise. De obicei cand se receptioneaza asemenea lucrari beneficiarii ne spun plini de importanta, uitandu-se de sus ca la gaste ce suntem: lucrarea e in garantie, v-a fi reparata pe banii constructorului”.

Un alt biciclist sustinea ca a vazut cum s-au facut lucrarile la noua pista si ca era imposibil ca ea sa reziste.
“Se circula pe pista proaspat facute cu camioanele de mare tonaj. Eu i-am vazut cum intra pe cei care lucreaza la pista. Am stiut ca nu va rezista pista intreaga. Camionul cand trece are o roata pe pietrisul din stanga iar cealalta pe partea dreapta dar ambele roti calca cu interiorul pe asfaltul pistei. Sub greutatea mastodontului pista cedeaza.A poi la Sanmihaiul German unde au turnat balastul din imagine care e pe margine idem a fost turnat din betoniera care e grea. Mestecau in betoniera aia apa cu pietris”.

Fara strat de baza din macadam peste balast? Daca nu este macadam (strat de impanare din piatra sparta).. cum sa nu o ia la vale?!!!!)”, sustine un alt biciclist.

Pista de biciclete are 37 km, incepe din Timisoara si continua de-a lungul raului Bega, pe coronamentul digului de aparare impotriva inundatiilor, pana la frontiera cu Serbia. Desi pista nu este inca data in folosinta oficial, numerosi biciclisti se bucura deja de placerea de a pedala intr-un mediu natural, nepoluat si sigur.

Astazi, reprezentantii de la Apele Banat, beneficiarii proiectului, au venit cu precizari legate de starea pistei de biciclete.

Acestia atrag atentia ca pista de cicloturism cu lungimea de 37 de km se afla inca in curs de executie, nefiind inca receptionata.

Cei de la ABA mai spun ca problemele sesizate erau cunoscute si apar pe tronsoane ce insumeaza aproximativ 2 km, ceea ce reprezinta cam 5 % din lungimea acesteia.

Constructia pe dig, mai spun reprezentantii de la Ape, „este o premiera in Romania si a ridicat probleme tehnice deosebite, deoarece lucrarea se desfasoara doar pe suprafata coronamentului, cu o latime de cca. 3,5 – 4 m, delimitat de 2 pante care nu permit coborarea sau intoarcerea utilajelor. Din aceasta cauza, la realizarea acostamentelor, in unele locuri, marginea laterala a asfaltului a fost calcata de utilajul de imprastiere a pietrei spartei si de autobasculantele de transport și, astfel, a fost afectat temporar covorul asfaltic pe mici portiuni„.

Cei de la Ape dau asigurari ca vor face receptia lucrarii cu multa rigurozitate in privinta calitatii.

Pentru siguranta biciclistilor si a lucrarilor hidrotehnice, circulatia cu autovehicule pe dig este interzisa si pedepsita cu amenda intre 6.500-7.000 lei. Constructia pistei se va finaliza la sfarsitul acestui an, iar lansarea oficiala va fi in martie 2015. Investitia are o valoare de 2.346.495 euro cu TVA.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Parerea/explicatia reprezentantilor de la Ape (care raspund probabil de diguri): “este o premiera in Romania si a ridicat probleme tehnice deosebite (?), deoarece lucrarea se desfasoara doar pe suprafata coronamentului, cu o latime de cca. 3,5 – 4 m, delimitat de 2 pante care nu permit coborarea sau intoarcerea utilajelor …
    Nu am inteles justificatia „a-posteriori”; inainte de a se apuca de proiectare-realizare nimeni nu stia de treaba aceasta? Cel care a elaborat tehnologia de efectuare a lucrarilor era un „ageamiu” aflat la prima lucrare?
    Chiar de ras/plans. Ce se va intampla cand se va realiza metroul?