Cu cat sunt platiti timisorenii care lucreaza in magazinele Kaufland, Carrefour sau Auchan?

Multi sunt cei care aplica pentru un job in marile lanturi de magazine, socotind ca este un loc de munca relativ stabil, de perspectiva, in oras, avand la indemana mijloace de transport. Putini stiu insa si ce salarii se ofera pentru munca in hipermarketuri, indiferent de pozitie. Sunt destui si cei care se gandesc ca trebuie sa porneasca de undeva si incep cu jobul de casier sperand sa ajunga in zona de management.

Angajatii retelelor de hipermarketuri au salarii medii brute cuprinse intre 1.900 si 2.250 de lei, cei mai bine platiti fiind salariatii Carrefour si Cora. La polul opus, Auchan si Kaufland platesc salarii medii brute de sub 2.000 de lei, insa in perioada 2008-2013 cele doua retele au aplicat majorari de 45-60%, care au ridicat nivelul salarial aproape de cel platit de concurenta, se arata intr-o analiza a ZF.ro, care a inclus retelele Kaufland, Cora, Carrefour si Auchan.

Salariul mediu brut la nivel national este de 2.334 de lei, peste salariul mediu platit de oricare dintre cele patru retele de magazine, care are fiecare cateva mii de salariati si se numara printre cei mai mari angajatori din tara. in total, Kaufland, Cora, Carrefour si Auchan aveau la finalul anului trecut circa 29.000 de salariati.

ZF a calculat salariul mediu brut in fiecare retea de comert pornind de la bugetul total de salarii si indemnizatii al companiilor pe anul trecut, fara a tine cont de pozitiile detinute de fiecare dintre salariati. Cea mai mare parte a angajatilor lanturilor de hipermarketuri lucreaza in magazine ca manipulant marfa sau casier, astfel ca media nu este distorsionata semnificativ de salariile mai mari ale executivilor.

Totusi, in functie de oras si de angajator, salariile pot varia pentru aceeasi pozitie cu 30-35%, potrivit informatiilor din piata. Astfel, un casier intr-un oras mic de provincie poate castiga salariul minim pe economie, in timp ce in Bucuresti acesta poate sa se apropie de 1.500-1.800 de lei brut.

In state din vest, cum este cazul Germaniei, si angajatii din magazine au anumite studii de specialitate, pe cand in Romania acestea nu sunt necesare la angajare. Aceasta poate fi o explicatie pentru care nivelul salarial al unei casiere din Romania este sub media nationala cu mai mult decat in Germania spre exemplu“, spune Cristina Savuica, directorul general al firmei de recrutare si inchiriere de forta de munca temporara Lugera Romania.

Bugete de salarii de peste 100 mil. lei

Potrivit bilantului financiar depus de companii, fiecare retea de hipermarketuri are un buget de salarii si indemnizatii de peste 100 milioane de lei (ajunge pana la circa 300 mil. lei) si cateva mii de salariati. Astfel, salariul mediu brut variaza intre 1.933 de lei la Kaufland si 2.245 de lei la Carrefour. Salariile medii nete ajung astfel la circa 1.400-1.600 de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor din bilant.

Citeste mai multe aici!

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De unde ati scos salariile astea de 1.900-2.250 ?!. Plus ca incadrarea este pt …..2 ore/zi !.

  2. Sunteti nebuni? 1400 net??? =)) in vise poate…
    Dar de sigur, cheia articolului este salarul MEDIU!
    Adica 90% au 800 de lei salar net pe cand 10% au peste 3500 lei net. Asa reiese un salar net mediu de 1400…
    Ca in bancu ala Bula are 2 pui de gostat si Strula n-are nici unu. Impreuna au in medie cate 1 pui de gostat 🙂

  3. Salariul de incadrare pentru un lucrator comercial la Kaufland pentru 8 ore de munca pe zi (2 schimburi) este de 1400 RON NET. In maina iei undeva la 1070 RON.

    • NET inseamna cati bani primesti efectiv,BRUT insemna cat scrie pe hartie…

      • BRUT am vrut sa scriu…oricum s-a inteles din context cat iei in mana si cat iti este salarul pe hartie.

  4. Cine a scris articolul asta,mai bine tragea un pui de somn decat sa scrie aberatii.

  5. articol publicitar,se vede.de bine ce sunt platiti pleaca toti de acolo si se fac tot timpul angajari.Nimeni nu sta mai mult de cateva luni,pana gaseste un job mai decent platit si in care sa nu fii obligat prin contract sa lucrezi si in weekenduri,sarbatori.Raman doar cei care prind un post de sefutz,lingau ceva si care pe felie cu paza, pot sustrage si vinde marfa din depozite.Sau ,,expertii,,cu vechime in furat la casa,care stiu sa ocheasca victimele cu cariciorul plin,care sigur nu vor observa la timp ca bonul le-a fost incarcat si cu produse pe care nu le-au achizitionat.De sumele vehiculate in articol,sunt scrise la ,,vrajeala,, una e salariul de incadrare,alta e salarul brut si cu totul altceva sal.net,cu ce ramane omul in mana…adica 7-8 mil pe luna.

  6. salariile sunt o bataie de joc in Romania! 90% din oameni lucreaza pe branci si sunt platiti cu salarul minim, pe cand 10% dau cu biciul si primesc de 7 ori mai mult la salar

  7. SALARII MEDII !!!!!!!! in plus sa nu uitam ca in Bucuresti salariile sunt mai mari cam cu 40-50%.

  8. DE ce plangeti ? de 25 de ani nu tot voi votati aceiasi oameni si acelasi partide avand aceleasi metehne ,nimic pentru popor ,totul pentru ei ?

  9. totul e o iluzie in ziua de azi.inclusiv aceste salarii.traim cu ”iluzia multumirii” in gand.in suflete sta insa neputinta de a ne ridica deasupra,la realitate.uneori sistemul ”ucide”