TIMISOARA. „PARCUL ARCIDAVA (Ulpia Traiana) din zona Fratelia complet reabilitat. Bancile, echipamentele de joaca, spatiul verde sunt noi, sau refacute complet. E o dovada in plus ca acordam aceeasi atentie si spatiilor din zona periferica„, scria cu mare bucurie viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu miercuri seara pe pagina sa de Facebook anuntand ca inca un parc a fost „complet reabilitat”. Vicele a postat si cateva fotografii care sa-i dovedeasca vorbele, primite, cu siguranta, de la subordonatii care s-au ocupat de ‘reabilitare’.
opiniatimisoarei.ro a prezentat cele anuntate de viceprimarul orasului, insa cele constatate in teren, la doar o ora distanta de postarea viceprimarului Dan Diaconu, arata diferit de pozele sale, din care au fost evitate o multime de neajunsuri.
Reabilitare COMPLETA de mantuiala
Pentru cei care nu cunosc locul, in Parcul Arcidava se gasesc 3 tobogane si 3 leagane pentru copii, o groapa cu nisip si cateva jucarii la joasa inaltime. In vecinatatea acestora se gaseste un spatiu verde de cateva sute de metri patrati, cu cateva banci, in mijlocul caruia se afla un bazin ornamental in care n-a mai fost apa de ani de zile.
Muncitorii care l-au instiintat probabil pe edil de completa renovare au ‘uitat’ sa vopseasca cele 3 tobogane, unde s-au ocupat doar de balustrade si de un biet acoperis. Cat despre bazinul cu pricina, un real pericol pentru copiii care vin in zona, si in care raman balti dupa fiecare ploaie, in care se lafaie frunze sau gunoaie, acesta nici nu apare in fotografiile primite de viceprimar.
Localnicii din zona au facut de-a lungul timpului mai multe sesizari la Primaria Timisoara cerand ca bazinul cu pricina sa fie acoperit cu pamant si transformat in spatiu verde, iar in urma cu mai multa vreme insusi primarul Nicolae Robu anunta ca va tine seama de cererile oamenilor si va actiona in consecinta. Iata insa ca bazinul e bine mersi la locul sau dupa completa renovare.
„Deci, cu bazinul asta ne-am tot plans, dar nu ne-a bagat in seama primaria. Le-a tot zis ca e pericol pentru copiii mai mici ca pot cadea, se pot accidenta. I-am rugat sa-l acopere, sa puna iarba si gata. Degeaba. Acum au venit au dat cateva pensule de vopsea pe balustradele de la tobogane si au curatat balariile. Daca asta se cheama reabilitare completa, apoi vedeti si dvs. Un mare fas„, ne-a spus revoltat un timisorean care locuieste peste drum de parcul Arcidava.
„Eu vin de multa vreme cu copiii aici in parc ca e aproape de casa. Cand am vazut muncitorii m-am bucurat, am crezut ca vor vopsi calumea putinele jucarii si ne vor scapa de bazinul ala periculos. Au curatat un pic spatiul verde si bancile si asta-i tot. Dezamagitor„, ne-a declarat o mamica.
Cu alte cuvinte, in Parcul Arcidava, amenajat in vremea administratiei Ciuhandu, au fost doar indepartate niste buruieni de pe spatiul verde, tunsa iarba, curatate bancile, mici reparatii, si vopsite partial elementele de joaca ale copiilor. In unele locuri de mantuiala.
In aceeasi postare pe Facebook viceprimarul anunta si alte surprize pentru timisoreni.
„Surprizele, sper placute, in acest domeniu nu se opresc aici, vara aceasta avem multe de facut pentru cei mai mici sau mai mari„. Poate urmatoarele nu vor fi precum cele din Parcul Arcidava.
UPDATE: Demersul opiniatimisoarei.ro a dat roade! Parc refacut in Timisoara in cateva ore! Cum arata? FOTO!
Pareri
Fac precizarea ca nu poate fi vorba de o reabilitare. Acest parc a fost modernizat acum 5 ani, in 21 septembrie 2015 trebuia sa se realizeze RECEPTIA FINALA dupa scurgerea perioadei de garantie. Conform contractului incheiat cu firma care a reabilitat parcul tot ce se deterioreaza in aceasta perioada ii revine ca sarcina sa remedieze pe cheltuiala sa si sa se prezinte la receptia finala asa cum a fost la ,,receptia la terminarea lucrarilor”. Inainte cu cateva zile de data receptie finale am facut o verificare amanuntita a modului cum arata parcul ( era obligatia mea ca diriginte) si am trimis la DIRECTIA DE MEDIU a PRIMARIEI , adresa nr.103/21/09/2015, pe doua pagini cu 12 probleme insotita de 26 de fotografii, solicitand sa fie remediate si convocata ,,receptia finala”.Acum cateva zile am atentionat un inspector ca nu am fost convocat la R.F. Dupa cate se intampla la aceasta Primarie s-ar putea ca pentru aceasta renovare sa se fi cheltuit si ceva bani!!
Daca va intereseaza, va pot trimite adresa in original si fotografiile ( unele dintre ele sunt identice cu cele din ziar) .Contactati-ma si pentru alte detalii si mai interesante pentru DVS. si pentru cititorii OP..T.
Domnul Marinescu ,cum de pe vreme directorului Ciupa ,numai dv .(aveati atribuite fara licitatatie toate lucrarile privind atat constructia parcurilor cat si reabilitarea ) si acum nu va calificati la licitatii? Ce s-a intamplat ?In Parcul Lamaita rebotezat Tepes ne-ati facut de ras cu „tepusele” de a ras de noi o tara intreaga .Sunteti direct responsabil de umilinta publica la care am fost supusi ,noi timisorenii platitori de taxe si impozite .De ce trebuie sa rada de noi si sa faca caterinca aradenii,bistritenii,carasenii constantenii ,bucurestenii etc ..pentru tepusele aliniate de dv. pe alei ? Nu poti investii doi lei si sa ceri decont de doua mii . Receptia la finalizarea lucrarilor se face pe cheltuiala firmei executante ,deci Primaria nu plateste nimic si dv .cu firma prietena ,refaceti gratis si aduceti totul la un nivel civilizat si utilizabil , daca vreti decont .Ce e greu de priceput? .Un mare bravoo Directorului de la Mediu ca nu accepta receptii si nu semneaza deconturi pentru lemne putrede,tepuse de doi lei si tobogane vechi sparte si nici macar vopsite .Asa te prezinti la o receptie ? Cred ca unii abonati la bani publici ,nu vor sa inteleaga ce inseamna exigenta in calitate ,si receptia unei lucrari inseamna ..ca acel lucru este functional ,utilizabil , si la un pret CORECT! Mai meditati putin si aliniati-va standardelor secolului 21 ,tehnologiei ,chiar daca sunteti octogenar .Sa lasam nostalgia comunismului in muzee ,nu e necesar sa vada copii nostrii parcuri cu iz comunist .Numa bine !
Domnul Marinescu cum se face ca numai dumneavoastra sunteti diriginte de santier si la Parcul Copiilor ,Parcul Rozelor , Parcul Botanic si aproape la toate parcurile din oras ? Ce competent erati pe vremea lui Ciupa ,Ciuhandu !! Ce va faceti ca trebuie sa schimbati toate pergolele , bancile in Rozelor ,gratis .Asa se intampla cand folosesti lucruri ieftine, putrezesc in garantie ! Cam la fel se intampla si in celelalte parcuri din oras unde investitorii si dirigintii de santier sunt obligati de Directorul Directiei Mediu, Bere sa schimbe mizeriile ieftine din lemn de brad netratat cu produse tratate( impotiva intemperiilor si insectelor) care au o durata de viata lunga ,nu ca acum .Astea putrezesc inainte de receptiea de 5 ani ,si a doua zi dupa receptie trebuiesc schimbate pe banii Primariei evident .Si uite asa banii publici dispar si copiii nostrii se joaca tot printre scanduri rupte .Felicitari Directorului Directiei Mediu pentru ca va pune la punct .Apropos .. legea spune asa ..firmele care intra in SEAP (cu recomandare negativa din partea executantului ) adio ,nu mai au voie sa participe la licitatii .Deci Lamaita e o bulina neagra.Pentru asta e zarva in crang .
Lasati oamenii sa-si termine treaba, pana la receptie mai este putin…….