UPDATE: Timisul, in top 5 pe tara la cea mai slaba promovabilitate a examenului de Bacalaureat 2011.
Intrecem doar judetele Giurgiu, cu 20%, Caras-Severin, cu 24,82%, Mehedinti, 27,5%, si Galati, cu 30%. La polul opus se afla Suceava cu 65,03% elevi promovati.
Centralizarea rezultatelor de la bacalaureat din intreg judetul a scos la iveala noi date cutremuratoare. In total, la 9 licee din Timis, din care 8 din Timisoara, niciun elev nu a reusit sa promoveze examenul de maturitate.
Este vorba de UMT, Agricol, Miu, CFR, Silvic, Azur, Ortisoara, Ioan Slavici si Socrates.
31,8 la suta dintre elevi au reusit sa promoveze bacalaureatul in aceasta sesiune in Timis, ceea ce situeaza judetul mult sub media pe tara.
Dintre cei promovati,
medii intre 6.00 – 6.99 au obtinut 31% dintre candidati
medii intre 7.00 – 7.99 au obtinut 34% dintre elevi
medii intre 8.00 – 8.99 au obtinut 24,67% dintre candidati
medii intre 9.00 – 9.00 au obtinut 10,33% dintre elevi
Nu s-a dat nicio medie de 10.00 in Timis la bacalaureat.
Dintr-un total de 6.905 elevi, 6.629 au fost prezenti la examen. 4.411 au fost respinsi in Timis. 276 nu s-au prezentat, iar 110 au fost eliminati.
__________________________________________________________________________________
UPDATE: Doar 2 licee din intreg Timisul au inregistrat o promovabilitate de peste 90% la examenul de bacalaureat. Este vorba de liceele CD Loga si Colegiul Banatean la care 93% dintre elevi au trecut toate probele de bac.
___________________________________________________________________________________
UPDATE: S-au afisat toate notele de la BAC 2011 din Timis! Da un click aici sa vezi online ce nota ai luat la examenul de maturitate! REZULTATE ONLINE BACALAUREAT 2011 JUDETUL TIMIS
La 5 licee din Timisoara niciun elev nu a reusit sa promoveze examenul de Bacalaureat: liceul UMT (T. Tanasescu), liceul CFR, liceul Silvic, liceul Agricol si Colegiul Tehnic, fostul Miu.
_______________________________________________________________________________
UPDATE: „Elevii astia sunt o generatie de sacrificiu!”, cred unii parinti din Timisoara
Chiar si la liceele de elita din Timisoara au existat elevi care nu au reusit sa promoveze bacalaureatul. La Grigore Moisil au cazut aproape 20 de copii, la C.D. Loga sau J.L. Calderon insa procentajul de reusita este de aproximativ 90%
„Am luat 6,25. Sunt foarte fericita. Multi ar spune ca este o medie mica, dar la ce rezultate au fost la celelalte licee din Timisoara… Nu-mi vine sa cred ca am luat Bac-ul“, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Alina, eleva la CD Loga.
„Uraaaaa! Am luat bacul! Asta e tot ce conteaza! Am avut mari emotii pana sa se afiseze notele. Am luat 7,62“, a strigat fericit Eugen, de la JL Calderon, dupa ce a sarit in sus de bucurie si a imbratisat cateva colege.
„Am obtinut 9,45. Ma bucur ca am reusit sa iau nota asta. Am muncit mult. Imi asigura plecare la facultate in Anglia“, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Maria de la CD Loga. Mama ei a fost foarte multumita de rezultatul obtinut de Maria, mai ales ca o medie sub 8,50 ar fi insemnat ratarea plecarii la o facultate in strainatate. „A stat zi si noapte si a invatat. O felicit din toata inima. I-am spus nu o data sa mai lase cartile si sa doarma, ca va fi bine la examen, cum a fost si in anii trecuti, iar dupa ce rezultate am auzit ca au fost la alte scoli, ma bucur ca nu m-a ascultat“, ne-a destainuit mama absolventei de liceu.
Parintii spun la unison ca este primul examen national in care rezultatele sunt obtinute de fiecare asa cum a invatat. Unii sunt mai amarati ca liceenii au luat note de 6 si 7, dar sunt bucurosi ca au promovat.
Vasile Dica, unul dintre parintii care au asteptat afisarea rezultatelor la centrul de examinare de la Liceul „J.L. Calderon“, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro ca „asa trebuia sa se dea de ani de zile. Elevii astia sunt o generatie de sacrificiu, a nu stiu cata din ‘90 incoace. Poate, dupa asta, ceva se va schimba si in tara asta!“.
Maria Ionel, mama unei tinere absolvente de liceu: „Cine a invatat a luat note bune. Cine nu… Eu ma bucur ca fiica mea a luat 8,65 si se poate duce la orice facultate cu nota asta. Profesorii au tras de ei, au mai strigat ca de ce nu invata, iar acum se vad roadele“, a explicat ea secretul notelor mari.
UPDATE: La niciun liceu din Timis nu s-a inregistrat promovabilitate de suta la suta la aceasta sesiune de bacalaureat.
Se pare ca cei mai multi elevi care au reusit sa ia medie de trecere la Bac in Timis se inregistreaza la liceul Loga din Timisoara, unde 93% dintre copii au promovat examenul de maturitate.
Da click aici sa vezi ce nota ai luat la BAC!
__________________________________________________________________________________
UPDATE: Nimeni nu a reusit in Timis sa ia medie de 10 la bacalaureatul din acest an. Niciun elev nu are la toate probele nota maxima.
Din cei aproximativ 7000 de elevi care au dat Bac-ul in aceasta sesiune, mai putin de 100 au mediile intre 9.00 si 9.99.
_______________________
UPDATE: In Timis, aproximativ 30% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat 2011.
In urma cu un an, in 2010, promovabilitatea era de 82% in Timis.
_________________________
UPDATE: Mu..e, Funeriu! Ministrul Educatiei injurat cu …vopsea la Timisoara la afisarea notelor la BAC! Furiosi ca au picat pe capete, cativa elevi au mazgalit un loc de afisare a rezultatelor la examen. VEZI GALERIE FOTO!
______________________
TIMISOARA. Rezultate catastrofale la examenul de Bacalaureat din acest an in Timisoara! La cinci dintre licee nimeni nu a reusit sa ia note de trecere la toate probele, astfel ca nimeni nu a promovat Bac-ul.
Este vorba de liceul UMT (T. Tanasescu) la care niciun elev nu a trecut examenul de Bacalaureat 2011.
Cel de-al doilea liceu din Timisoara la care nu s-a inregistrat niciun promovat este liceul CFR. Nici aici, niciun candidat nu a fost in stare sa ia nota de trecere la toate probele de examen.
Aceeasi situatie incredibila s-a inregistrat la liceele Alimentar si Agricol. Nimeni nu a reusit sa treaca bacalaureatul.
Cel de-al cincilea liceu la care niciun elev nu a trecut examenul de bac este Colegiul Tehnic, fostul Miu.
Sunt si licee la care numarul promovatilor tinde catre zero
La Liceul Energetic un singur elev a luat Bac-ul, iar la Electrotimis sunt doar 2 promovati.
Rezultatele sunt uimitoare si la cateva licee de elita din Timisoara. Spre exemplu, la Liceul Grigore Moisil 18 elevi au picat bacalaureatul la aceasta sesiune.
In scurt timp incepe afisarea notelor la centrele de examinare din Timisoara!
____________________________________________________
UPDATE: La liceul din Lovrin 98 de lucrari sunt ori identice ori contin o multime de pasaje asemanatoare la unele materii. O comisie de recorectare a decis anularea lor.
Ramaneti pe www.opiniatimisoarei.ro! Vom reveni cu noi informatii legate de notele de la Bacalaureat 2011!
[poll id=”254″]
Pareri
He he, oare sa fie rezultatul tovarasului Androneasca ( USL ) care a desfintat scolile profesionale si a vrut ca toata lumea in tara asta sa fie doar cu mapa??Oare tara nu mai are nevoie de un mecanic, un electrician, un tractorist, un zidar, etc??Se pare ca dupa mintea USL-istilor tara nu are nevoie, are nevoie doar de oameni cu diploma care nu stiu sa faca NIMIC.Bravo Funeriu, macar stim unde ne aflam si inca un bravo pt noua lege a educatiei care reintroduce scolile profesionale.
Da. Lucruri bune se fac…nu zic, nu, dar hai sa fim realisti. Oare in toate centrele de examinare a fost corect? Exista Centre unde probabil a fost mai multa bunavointa decat in alte Centre…Si aici intervine subiectivismul. Atunci cand peste tot va fi acelas mod de supravechere atunci putem vorbi de rezultate . Pana atunci totul e …FUM.
Faptul ca la un liceu promovabilitatea este de 0% nu este nicidecum meritul lui Funeriu si pe cale de consecinta, elevii se strofoaca dejaba, fiindca nu Funeriu este \”vinovatul\”. Ce-i drept, dobitocul a bulversat in asa hal invatamantul, incat a scazut drastic si calitatea prestatiei profesorilor, insa nu trebuie sa uitam ca in ecuatia asta mai sunt prezenti si elevii (unii dintre ei loaze cu \”L\” mare) impreuna cu parintii lor. Asadar, nu Funeriu a organizat un examen foarte dur, ci profesorii s-au hotarat (in sfarsit!!!!) sa fie corecti, sa-i supravegheze la sanje pe elevi si sa le corecteze im mod obiectiv lucrarile. Cred ca este vorba despre o mica greva de corectitudine a profesorilor, care anul acesta au zis-o pe-a dreapta: \”ba pe-a mamii d-voastra\”. Adica mpoola mea, nu-mi vi la scoala cu lunile, imi deranjezi orele, de patru ani te trec de mila, guvernul piticaniei imi reduce salariul si acuma vii sa-ti dau BAC-ul pe daiboj? Nii boalaaa!!! Pai ce crezi ca sufar de prostie? Ori ca sunt vreun masochist? Hahaha!!! Acu` manelistele si manelistii care au crezut ca BAC-ul este doar un prilej sa-si etaleze shtramplii si tatuajele sa faca bine si sa puna mana pe mate ca `reacu ii ia! Hahahaha!!! La munca, loaze lenese! Hahahaha!!! PS M-am uitat pe subiecte. Cred ca si-acu` la cateva decenii de cand am dat BAC-ul tot iau optul la mate si cel putin saptele la romana. In cazul asta a se lipsi cu grevele si alte demonstratii de protest. Prostia si lenea, ca si norocul, nu se pot introduce in ecuatie! Hahahaha!!!
Puti de la o posta a profesor. Nu te-au gasit minerii in 99.
tu puti a prostie crasa de la o posta.
Si in vremea comunista aceste licee erau slabe, dar primeau BAC-ul, ca asa trebuia atunci s-a fie. Nu existau repetenti sau picati…
Ma mira doar rezultatele la liceul CFR, pe vremuri un liceu cu concurenta mare si la admitere…
Ce zi frumoasa si istorica! De trecut in calendarul de Mari Realizari al ultimilor 20 ani. Ziua in care prostia a fost in sfarsit etichetata si a iesit la iveala.
Nu zic ca sistemul educational in Romania e bun, e departe inca, dar cu siguranta e un dus rece pentru elevii, parintii si profesorii care inca nu au facut pasul inainte din Evul Mediu.
Tot e tarziu, dar macar la 18 ani, cand dai BAC-ul sa realizezi ca fara munca si efort nu poti avea rezultate!
Daca si din MOISIL au existat elevi care au picat, ce sa mai ceri de la restul liceelor. Daca la mate-info, unde ai 6/8 ore de mate pe saptamana pici la bac la mate …
E foarte bine, si sanatos pt intreg invatamantul romanesc, ca a venit si acest „MOMENT ZERO”! Asta e realitatea ! de aici trebuie sa cladim invatamantul romanesc pe calitate , nu cantitate ! Un lucru bun facut de acest guvern, pe langa multe balbaieli !
Intrebarea este ce se va intampla cu atatea facultati???Cine va merge??
Inrebarea corecta, ce se intampla cu afacerile din facultati ?
Inainte de 89 erau bagati la gherla si trimisi la canal(profesorii) si dupa 89 fugeau in strainatate de frica minerilor. Acum s-au schimbat lucrurile.
Mi se pare ca au ajuns in Romania profesorii sa decida in ce conditii se promoveaza. Au ajuns profesori sa decida ce trebuie sa stie un absolvent. Uite asa se intampla daca li se da nas profesorilor si putere de decizie.
amice, esti retardat. punct.
Ma! cine face banii in tara decide ce trebuie sa stie un elev si cand trece, voi sunteti niste pomanagii ce asteptati de la minister.
Cu facultatile se intampla asa: Nu se mai inscriu decat o minoritate, ca sa se implementeze idea ca romanii trebuie sa mearga la munca de jos spusa de Basescu.
Cetateni romani decideti: ori nu mai faceti copii, ori bagatile mintile in cap profesorilor.
Vor da’ bacul in toamna si il vor lua toti. Vor scadea mediile de admitere la facultati si vor iesi niste frumosi ingineri sau contabili. La universitate daca ai bani ai parte…
Dragi colegi de la Opinia Timisoarei, va multumesc frumos ca v-ati miscat asa de bine astazi pe subiectul BAC. M-ati ajutat enorm, am copiat toate informatiile de la voi si asa am vazut ca au facut si ceilalti colegi din presa. Altfel nu stiu ce ne-am fi facut. Trebuie sa recunosc ca sunteti cei mai tari din Timisoara si daca faceti angajari sa dati de stire ca m-ar interesa un post.
CU MULT RESPECT,
Un coleg de breasla
Dupa rezultatele de la bac se vede foarte clar cu ce generatie vom avea de-a face. Pacat! Sunt vinovati elevii ca nu invata dar profesorii sunt si mai vinovati pt. ca nu se ocupa decat de greve si se tot vaita ca au salarii mici. Profesorii sunt cei care i-au incurajat pe elevi sa nu invete prin faptul ca au permis sa se copieze la generatiile trecute care au luat bacul. Oare toata lumea trebuie sa faca liceu? Ar fi bine daca s-ar mai reduce si din locurile de pe la facultati ca prea sunt multe si fara folos pt absolventi.
Exact aceatsa mentalitate de vita pe care o afisezi tu aici, a dus la acest dezastru. Intrucat esti mult prea prost ca sa intelegi, nu imi pierd vremea explicand.
Te simti cu musca pe caciula ca esti o magaoaie de prof. Va pute coada de ca cat ma!
In 2007, cand fiica mea a dat bac-ul, un coleg de clasa, care de abia trecea dintr-un an in altul, cu corigente peste corigente, a luat 9,58 la BAC; culmea copiatului mi s-a parut insa cazul unei colege de-a lor, eleva buna de altfel, care la BAC a fost ajutata chiar de maica-sa sa copieze, cu un sistem legat de telefon mobil ascuns, de dragul unei medii mari! Rau este pentru toata lumea ca s-a ajuns aici, poate ne trezim cu totii, parinti, profesori si elevi! Dar, vorba cuiva de mai sus, sa vedem ce se intampla la sesiunea din vara, daca se mentin exigentele sau se inchid ochiii…
Aflati ce a fost la Lugoj!. In orasele mai muci mafia inca rezista si cred ca s-a copiat pe rupte si in anu asta. Maiales la liceul de suflet al primarului…
In 1981, acum exact 30 de ani, am absolvit liceul la CFR. Am intrat la facultate cu 9.75 si am terminat-o cu 10. Si multumita pregatirii pe care mi-a oferit-o acest liceu. Din clasa mea toti cei care au dat la facultate au si reusit. Si acum nici un elev nu promoveaza bacalaureatul? Ce s-a putut intampla in acesti 30 de ani?
Eu zic sa mai numarati liceele fara medii de trecere ca-i gresit titlul.
Acestea sunt:
Colegiul Tehnic de Vest (fostul constructii montaj sau industrial 8)
Colegiul Tehnic Azur
Grup scolar industrial Tudor Tanasescu (fostul UMT)
Grup Scolar Agricol Timisoara
Grup Scolar Industrial CFR
Grup Scolar Silvic
Deci 6 licee timisorene pana aici.
Mai putem sa amintim Grup Scolar Agricol Ortisoara din categoria timisene si Ioan Slavici + Socrates dintre cele particulare
Ah, si sa nu uit:
Colegiul Tehnic Timisoara (fostul MIU) are 27 de medii de trecere iar Grupul Scolar de Industrie Alimentara are 4. Asa ca i-ati bagat aiurea pe lista rusinii.
Si crezi ca 27, respectiv 4, „medii de trecere” te scot de pe „lista rusinii”?
Once again titlul e gresit:
MIU se numeste acum Colegiul Tehnic Timisoara si a avut 27 de promovati. Colegiul Tehnic de Vest, cel care are 0 promovati, e fostul liceu industrial 8 constructii montaj.
In legatura cu liceele care au peste 90% promovabilitate, ele sunt:
Lenau 90,1
Colegiul Banatean 92,85
Loga 93,8
Waldorf 94,4 ( 17 din 18 )
Iris 100% ( 8 din 8. Iris e liceul pentru persoanele cu probleme de vedere)
Aloooo, geniile de la cele 9 licee cu promovabilitate „0”, LICEUL IRIS, cu probleme de vedere, au 100%????
Voi sunteti mai ORBI decat cei de la iris pentru ca nu VEDETI ce trebuie sa faceti cu vietile voastre.
LA LUGOJ IN SPECIAL IN „RENUMITUL COLEGIU” S-A COPIAT PE RUPTE!, UITATI-VA LA NOTELE UMFLATE !
La Lugoj in centrul de examinare Brediceanu intr-adevar au fost rezultate suspect de bune. Promovabilitatea pe intreg centrul a fost de 70.7%. Surprinzator, cel mai bine clasat liceu din acest centru a fost cel din Faget cu o promovabilitate de 86.2%. In continuare, Brediceanu 78.6%, Iulia Hasdeu 74%, Buzias 62,3%, Nadrag 56,45% si Odobleja cu 7.3%.
Rezultate ciudate s-au obtinut si la centrul de examinare Deta – 63,5% promovabilitate. Pe licee: Peciu Nou – 82,7% Ciacova – 80%, Gataia – 77% si Deta – 50,6%.
Cele mai bune rezultate pe centre de examinare au fost la Calderon (Calderon + Loga) 87,1% si la Generala 16 (Vidu, Arte Plastice, Shakespeare si Pedagogic) 79,4%
Eu zic ca elevii sunt 90 la suta vinovati. Distractie, bani, parinti ahtiati dupa bani care le fac toate voile, masini la majorat, haine de fite, buze injectate, cluburi, facebook, etnobotanice etc
De ce mai procreaţi liceeni numai buni de picat la BAC ? Pentru a fi educaţi de stat ?
Dar când v-aţi culcat să-i creaţi, nu aţi gândit că aveţi responsabilităţi în educaţia lor viitoare ? PĂRINŢI, VOI SUNTEŢI CEI CARE AU PICAT BACALAUREATUL….poate ar fi corect să decădeţi din drepturile părinteşti, măi dragilor !!! RUŞINE VOUĂ, PĂRINŢILOR…aveţi în faţa ochilor modelul pe care voi îl daţi…
E usor sa dai vina pe parinti dar oare care este rolul scolii? Nu toti copiii sint de bani gata si foarte multi parinti se chinuie muncind sa-si asigure traiul pt. ei si familie. La fel de vinovati sunt profesorii ca nu-si fac datoria asa cum trebuie. Nu zic ca toti sunt la fel dar fff multi din nefericire nu au ce cauta in scoli. Oare nu se spune „Ministerul educatiei………….”! Profesorii apartin de acest minister si f multi nu-si fac treaba. M-am saturat sa-i vad pe la tv vaitindu-se. Sa treaca la agricultura sau la banda in firme private , dar f multi nici acolo nu-s buni. Bineinteles ca si elevii au vina lor dar ei trebuie sa fie educati ca de asta se duc la scoala!
Am citit in presa centrala ca la liceele cu promovabilitate de 100%, nu au fost camere de supraveghere, iar la alte licee, au fost doar pe hol…Ce semnal se transmite iarasi, ca cei corecti, care au aplicat dispozitia ministrului (300 camere in Timis) au fost fraierii? Ar trebui destituiti directorii de liceu/centre care nu au avut camere, altfel nu ducem treaba pana la capat, iar la anul revenim de unde am plecat.
Domnilor „ziaristi”! Vad ca perseverati cu dezinformarea,mai consultati macar site-ul ministerului vestit daca va e lene sa va deplasati pe teren. Date ERONATE la voi!!!
Atentie!!! Elevii care vin spre licee sunt indusi in eroare de fituica voastra!!!!!
Miu este un caracter din limba greaca, folosit in multe domenii, iar daca ati ramas in urma cu peste 30 de ani, aflati ca denumirea era M.I.U. (de la Min. Ind. Usoare de atunci). Mai trceceti pe la vreo scoala, dar din pacate cele „speciale” au disparut
E bine cand mai dai cu capul de prag, ca sa iti aduci aminte ca acolo e o usa. Mai intai sa invete apoi sa aibe pretentii! Degeaba VOR alte note daca au stat cat de ziulica de lunga prin baruri, pe mess, pe etnobotanice si alte cele. Biblia spune un adevar valabil pana azi, pentru toate generatiile: Ceea ce seamana omul, aceea va si secera. Dar cine mai citeste Biblia astazi?