TIMISOARA. Nicolae Catalin Serban, fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, arestat pentru luare de mita 50.000 de euro, pentru a solutiona pozitiv un proces, sustine astazi teza de doctorat.
Judecatorul a fost adus cu duba Penitenciarului la Facultatea de Drept din Timisoara unde s-a prezentat in fata comisiei care ii analizeaza si evalueaza cercetarea stiintifica efectuata in ultimii ani cand s-a inscris la scoala doctorala.
Conducatorul de doctorat al lui Nicolae Catalin Serban este cunoscutul avocat si profesor Radu Motica, iar titlul lucrarii este: Efectele deschiderii procedurii insolventei.
Va reamintim, inca din luna martie, magistratul a fost arestat pentru ca ar fi primit 50.000 de euro, pentru a interveni in a fi solutionat favorabil un proces.
Potrivit procurorilor DNA, „in luna februarie 2012, inculpatul Nicolae Catalin Serban a pretins de la invinuitul Chisarau Iacob suma de 60.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra membrilor completului de judecata ce avea spre solutionare doua dosare civile, ambele inregistrate pe rolul Curtii de Apel Timisoara, in scopul solutionarii favorabile a acestora. Ulterior, la data de 14 martie 2012, inculpatul Serban Nicolae Catalin a primit, cu ajutorul sotiei sale, de la invinuitul Chisarau Iacob suma de 50.000 de euro, bani ce fusesera primiti de acesta din urma de la alte doua persoane”.
Avand in vedere calitatea de magistrat a inculpatului, la data de 15 martie 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a judecatorului Nicolae Catalin Serban.
Pareri
Facultatea aia ar trebui verificata din scoarta in scoarta…numai dumnezeu si cadrele didactice de acolo stiu ce se petrece cu adevarat …urmati un sfat….organizati niste flagrante….
La Motica au doctoratul toti judecatorii sectiei comerciale a Curtii de Apel
Cineva mai de mult spunea ca in modul acesta Motica indrumator judecator doctorand, se face trafic de influenta in magistratura. Si zau ca avea dreptate
Sunt curios cum se poate justifica din punct de vedere moral decizia membrilor comisiei de doctorat de a evalua teza „doctorandului”. Probabil ca tema de doctorat se refera la JUSTITIE si PRINCIPIILE LEGILOR. La onestitate, cinste si corectitudine. La spirit civic, umanist si comunitar. La compasiune si altruism. La valori umane universale. La principii etc. Cum se poate ca un astfel de individ sa mai fie acceptat la acest nivel social elitist. Atat de „coclita” este societatea noastra incat nu mai putem decela chestiunile fundamentale? BINELE si RAUL? Nu sunt oamenii aia care-l evalueaza pe acest individ in stare sa se dezica de el? INCREDIBIL DE … IRATIONAL!
Sunt dezamagit de povestea asta a doctoratului … fostului (sper) judecator Catalin Serban. Sunt jurist si stiu ca se bucura de prezumtia de nevinovatie si ca numai in urma unei definitive hotarari judecatoresti de condamnare se poate vorbi despre un propriu/zis infractor. Cu toate acestea, … hm … parca e prea de tot. In Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara sunt si oameni onesti (cei mai multi dintre ei), iar actualul decan, dl. L. Bercea este un profesionist de exceptie si un om cu o moralitate de nezdruncinat. Chiar conta atat de mult Serban pentru a/i pune pe oamenii de treaba din Facultate intr/o postura penibila, in care sa priveasca cum un arestat preventiv isi sustine teza de doctorat in stiinte juridice? Oare ce era atat de important in ecuatia asta ca dl. Serban incat sa trebuiasca sa dobandeasca titlul de doctor in drept? De unde atata importanta? Ce servicii si o fi facut acesta cand inca purta (cu nesimtire) roba de judecator si, mai ales, cui? Mi/e sila de o lume atat de … irationala …