TIMISOARA. Reintra in patrimoniul Primariei Timisoara! Corpul B al cladirii in care a functionat Gradinita cu Program Prelungit nr. 1 de pe bulevardul Mihai Viteazu 17 este, de acum, din nou in proprietatea municipiului Timisoara.
„Nu mai are proprietarul initial, dar nici primul cumparator, pentru ca doamna Mihai Monica a vandut lui Carpaci Claudiu care este fiul lui Carpaci Dulcea. La ora actuala, Primaria face demersuri necesare pentru a obtine dreptul de a patrunde pe teren si ulterior, dupa parerea mea, in urmatoarele 2 – 3 saptamani vom deveni proprietari si pe prima cladire. A existat o ancheta care a ajuns la concluzia aceasta, noi trebuie sa ne intabulam si sa obtinem dreptul de superficie. Procuratura a facut ancheta„, a declarat viceprimarul Traian Stoia.
Cladirea in care a functionat Gradinita cu Program Prelungit nr. 1 de pe strada Mihai Viteazu nr. 17 a fost initial proprietate privata. Statul roman a intrat in posesia imobilului in urma unui proces cu proprietarul cladirii, care avea datorii uriase la Finante.
Acum, corpul B apartine din nou municipalitatii, iar acum se fac demersuri ca Primaria Timisoara sa obtina si corpul A.
Potrivit edilului Traian Stoia, valoarea datoriilor, in anul 1960, depaseau valoarea cladirii. Asa se face ca statul a devenit proprietar pe cladire, care a ajuns in patrimoniul primariei. S-a deschis asadar gradinita in cauza. Dupa anul 1960, municipalitatea a mai ridicat inca un corp de cladire si astfel a dublat suprafata construita a imobilului.
“In perioada imediat urmatoare anului ’60, primaria construieste acolo inca un corp de cladire care dubleaza suprafata construita a imobilului, deci primaria este proprietar in 1960. Dupa Revolutie apare un personaj care revendica spatiul si spune ca primaria a primit-o in ’60, a castigat-o in instanta, dar tatal lui a cumparat-o in 1950. Vine cu un contract tipizat si scris de mana, persoanele care au semnat nu mai exista, la ora actuala exista doar o copie a acestui contract, in care se vede cu ochiul liber ca a fost facut mult dupa anul 1950, pentru ca strazii Mihai Viteazu i se adauga un l. In perioada ’50-’60 au fost o serie de modificari legate de forma in care trebuie scris numele strazii. Se ajunge in instanta, dupa Revolutie, pana spre anul 2000, la Tribunalul Timis castiga reclamantul, la Curtea de Apel pierde si la Inalta Curte de Casatie si Justitie din nou castiga reclamantul, intr-un proces a carui solutie este data de judecatorul Costiniu, de care ati mai auzit probabil in ultima perioada, fiind implicat intr-o chestie care i-a adus 4 ani de inchisoare cu suspendare”, explica in luna mai Traian Stoia.
Tot atunci, viceprimarul Timisoarei anunta ca va face toate demersurile pentru a recupera imobilul si preciza ca Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara va ancheta intreaga procedura prin care s-a retrocedat cladirea de pe Mihai Viteazu nr. 17.
“Primaria e obligata sa ceara revizuirea procesului, pentru ca e cladirea noastra, avand in vedere c-a construit corpul B. Primaria n-a miscat un deget in instanta. A disparut si autorizatia de constructie care dovedeste ca primaria a construit acolo corpul B”, a spus in primavara Stoia pentru opiniatimisoarei.ro.
CITESTE SI: Judecatorul Costiniu, condamnat pentru coruptie, e implicat in retrocedarea gradinitei de pe Mihai Viteazu 17 din Timisoara. Viceprimarul Stoia: Au disparut acte din arhive!
Pareri
Oare cum au ajuns acesti Cirpaci proprietarii atitor cladiri , de multe ori ilegal , dupa cum se vede ?. Ei nici nu stie sa vorbeste , abia se exprimeaza ….nu cumva cineva din Primarie le-a dat actele alea , acum ” disparute ” ??!!!. Ia mai sapa , Nea Stoia , pina nu pun tiganii mina si pe Catedrala , cu tot cu Sfintul Iosif de la Partos .