Intr-o zi de 16 Decembrie, in urma cu 23 de ani, la Timisoara incepea Revolutia!

TIMISOARA. In urma cu exact 23 de ani, pe strazile Timisoarei se striga pentru prima oara cuvantul Libertate! Pe 16 Decembrie 1989 timisorenii au fost primii care au inteles ca in puterea lor sta sa schimbe cursul istoriei si au avut curajul sa o faca.

In acea zi de 16 decembrie, in jurul casei pastorului Laszlo Tokes din Piata Maria se adunasera cateva sute de oameni hotarati sa impiedice o decizie de evacuare a prelatului.

Nimeni nu se astepta ca acesti oameni sa formeze o miscare in stare sa darame un sistem. La un moment dat, din multime, cineva a strigat Libertate! Atunci, incepea sa se scrie istoria. Timisorenii au oprit tramvaiele in centru, s-au incolonat si au pornit spre Catedrala scandand Jos Ceausescu! In drum, oamenii au inlaturat toate simbolurile comuniste ce le-au iesit in cale.

Timisorenii vazusera cum dictaturile Europei de Est cadeau una cate una si stiau ca pot schimba si ei lucrurile. Asta avea sa se intimple, insa, a doua zi, pe 17 decembrie. Atunci se trageau primele focuri de arma si cadeau primii tineri pe treptele Catedralei.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. MWIE TRANTORILOR DE REVOLUTIONARI, SPER CA DIN BANII PRIMITI DE LA STAT SA ISI CUMPERE DOAR PASTILE PTR CANCER, 3 GENERATII DE-A LOR ! NU FSN, pdl, psd AU FWWTUWT TARA ASTA, CI DOAR GUNOAIELE ASTEA DE REVOLUTIONARI CARE AU MILIOANE DE DREPTURI SI HABAR NU AU SA NUMERE PANA LA 10

  2. Damiane esti un prost….si ai si dreptate….dar nu generaliza….ce-i ce au pierdut frati,parinti…isi merita banii cu varf si indesat…ceilalti niste mafioti 😐

  3. Uiuiuiiii aşadar, Guvernul tocmai a decis să permită creşterea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută (autorităţile locale pot urca acest procentaj până la 39%). Poate aţi uitat, dar de aceea sunt eu aici, să vă aduc aminte, o hotărâre în acest sens fusese adoptată de Ministerul Finanţelor în luna octombrie, dar retrasă fără prea multe explicaţii – în afară de aceea subînţelească că, fireşte, începea campania electorală.

    De neuitat, totuşi, patosul pe care l-a cheltuit atunci însuşi prim-ministrul Victor Ponta (şi co-preşedinte USL) pentru risipirea damfului de măsură economică reală, deci ne-electorală. Zicea atunci dl. Ponta, citat de România Liberă:

    “Când am văzut ştirea (care anunţa iniţiativa Finanţelor – n. red.) – căci eu n-am văzut propunerea – l-am sunat pe ministrul Florin Georgescu şi am spus: «Domnule, aţi înnebunit, ce aveţi?». El a spus că nu ştie nimic şi că-l sună pe secretarul de stat Liviu Voinea. Îl sună pe Voinea, care spune: «Nu ştiu nimic. Că aşa este la Ministerul Finanţelor, este ca într-o «Scrisoare pierdută».”

    Curat ca-ntr-o Scrisoare pierdută, coane Victorică.

    Dar, staţi! Mai avem:

    Guvernul nu va permite nici în 2013 acordarea de tichete de masă pentru bugetari, va menţine sistate în continuare indemnizaţiile revoluţionarilor şi va păstra angajările îngheţate în sectorul de stat. Sună interesant? Sună… altfel decât săptămâna trecută?

    Dar, staţi, încă mai avem!

    Guvernul va amâna din nou alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, aşa cum prevede degeaba legea.

    Încă nu v-am convins? Tot mai avem!

    Guvernul Ponta 2 va avea 22 de ministere, în creştere de la 16, cât avea guvernul Ponta 1.

    Interesează pe cineva că mediul de afaceri se declară de-a binelea indignat de acest început de guvernare?

    Nope. Dă-i dreaq de particoleri, cine sunt ei? În afară de plătit taxe, la ce sunt buni?

    Carevasăzică, va fi cel mai mare guvern din 2000 încoace. Asta vine în tandem şi cu cel mai mare parlament din istorie.

    Bun, acum… nu spun că taxele nu trebuiau crescute, că angajările nu trebuiau îngheţate… Era inevitabil să se-ntâmple aşa. Ce constat e că nici măcar nu mai există o modestă lună de miere după alegerile de duminică, electoratul a fost trimis la produs chiar înainte de al treilea cântat al cocoşului.

    Vorba lui nenea Iancu, din care văd că se inspiră copios conu’ Victorică în politică: ei, bravos, naţiune, halal să-ţi fie!/

  4. si odata cu trecerea timpului tot mai mult am impresia ca asazisa revolutie a fost o mare greseala…fara suparare dar pe vreamea lui ceasca traiai cu mai multa siguranta si fara teama ca si in ziua de azi …

  5. EXACT DANE !!!!!!!