TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu ii asigura pe timisoreni ca piatra cubica ce a fost scoasa din cea mai frumoasa piata din Timisoara nu se va vinde. Doar daca e ciobita. Cat despre modul in care va fi reasezat pavajul atat in piata, cat si pe cele 10 strazi ce vor deveni pietonale, arhitectii nu au luat inca o decizie.
„Piatra care e buna va fi folosita, iar cea care nu e buna… n-o sa punem acolo piatra ciobita toata si s-o umplem cu ce, in locul cioburilor? Trebuie sa fim oameni rationali. Ce e bun folosim si ce nu e bun normal ca nu o sa folosim”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro. Operatiunea de sortare a pietrei va incepe in perioada urmatoare.
opiniatimisoarei.ro scria, in martie, ca specialistii din Primaria Timisoara au refuzat piatra cubica din China si vor folosi piatra romaneasca pentru pavarea aleilor pietonale din zona istorica a orasului.
Desi anuntase ca timisorenii pot testa noul pavaj, pe mica straduta Fara Nume dintre pietele Sf. Gheorghe si Libertatii, primarul Nicolae Robu spune acum ca… nu se poate testa inca, pentru ca arhitectii si constructorul n-au ajuns la o solutie.
„Eu nu vreau sa-i critic, nu stiu cum au gandit, sunt arhitecti foarte buni, eu le cunosc valoarea. Trebuie sa facem sa fie si functional pavajul. Eu nu-mi permit sa dau eu solutii pentru lucruri de genul asta, dar daca vad ca ei imi fac o solutie in care cand calci se misca piatra sau este rostul ca-n Parcul Rozelor… nu se accepta asa ceva. Eu reprezint interesele timisorenilor! Nu s-a ajuns la o varianta, miercuri vom discuta diverse solutii. Am vazut una interesanta: imbina piatra cu bucati mai mari de granit, deci tot piatra naturala, dar doar pe anumite portiuni. Este si functional acest pavaj”, a explicat Robu.
Miercuri, primarul se va intalni cu arhitectii pentru a stabili cum va fi asezata piatra cubica. Atunci se vor pune la punct si detaliile, precum si ce se va intampla mai exact cu piatra cubica ciobita. Daca va putea fi valorificata, aceasta ar putea fi si vanduta. Oricum, asta se va intampla abia dupa ce va fi gata cercetarea arheologica.
Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se vor executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.
Trebuie complet refacute 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Grisselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.
In plus, vor fi schimbate aproape in intregime pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii si Tarcului, exceptie facand Piata Unirii, care va ramane la fel. Se fac insa si aici sapaturi, pentru inlocuirea retelelor subterane, dar si pentru inlocuirea pavajului, pavaj care se va pune din cladire in cladire, deci vor disparea trotuarele. Lucrarile ar trebui sa fie gata pana in luna iulie a anului 2015.
Pareri
Cam ambigue, cam prea neclare intentiile. Noi vrem un raspuns CLAR, fara echivoc, sa nu ne trezim ca 80% a fost, vai, ciobita…
Si mai e ceva.
1. Cata piatra de pavaj a fost cumparata.
2. Ce suprafata poate acoperi piatra cumparata.
3. Care e suprafata total care e prevazuta cu pavaj, din cadrul proiectului? Scadem suprafata pietei Unirii, comparam raspunsurile de la 2 si 3, si ne lamurim INSTANT daca ne minte sau nu primarul…
Unde l-ati gasit pe acest homosapiens?
Ce mi-e clanul carpaci,ce mie primarul Robu;UNUL TERORIZEAZA ORASUL,CELALALT TERORIZEAZA TIMISORENII
Daca puneti bolovanii aia pe jos,puteti pleca impreuna cu arhitectii din oras…timisorenii nu va vor ierta pentru acest lucru !!!Bolovanii ce i-ati scos,puneti-i pe malul apei,iar in zonele istorice,turnati mozaic alb ca in orasul Dubrovnic,se poate spala,aspira,nu intretine praful,in plus arata ca oglinda,un alb imaculat,de iti este si mila sa calci pe el.Nu va luati dupa arhitecti bolnavi,care nu au nimic in comun cu utilul pentru cetatean,ci,cu bolovanii odata pusi,nimeni nu mai poate intretine curatenie,femeile isi rup tocurile pantofilor,picioare scrantite,etc.
Treziti-va pana nu este prea tarziu timisoreni si nu-i lasati sa-si bata joc de strazile timisoarei,cu bolovani din anii 1600,cand venea turcul cu calul sau…Dumnezeule,suntem in anul 2014 !!!
Fi serios cu mozaicul,vrei sa nu mai poti pune piciorul de roleri,scamatori pe plca sau biciclisti cu adrenalina care fac slalom si derapaje.Apoi la praful si chistocele noastre trase cu matura de nuiele albul in 2 luni ar deveni alb galbui ,ori lucrarea speram sa tina cel putin cit cea veche doar am avansat, sintem in anul super tehnologic 2014
lasa sa o puna piatra aia