TIMISOARA. Dupa ce contestatia Primariei Timisoara in privinta raportului Curtii de Conturi, care a declarat ilegala asocierea dintre consiliul local si clubul de fotbal ACS Poli Timisoara, n-a avut castig de cauza, Nicolae Robu lanseaza un atac violent la adresa Curtii de Conturi, careia i-a trimis o adresa, la care raspunsul nu l-a multumit defel pe edil. Acesta s-a dezlantuit impotriva angajatilor institutiei.
„Eu am cerut sa ni se spuna cum au fost considerate de catre Curtea Conturi asocierile dintre administratiile locale si cluburile sportive in alte locuri din tara. Raspunsul este: <noi nu avem aceasta informatie, o puteti gasi in rapoartele locale pe 2014>. Asta e Curtea de Conturi a Romaniei. E o bataie de joc fara seaman si eu cred ca nimeni nu e mai presus de lege si cred ca nici functionarii Curtii de Conturi nu pot fi mai presus de lege. Acesti functionari nu-si merita statutul de functionari ai acestei institutii. Curtea trebuie sa fie o institutie credibila, deservita de oameni corecti, competenti. NU stiu cati dintre angajatii acestei institutii indeplinesc aceste cerinte si cati nu. Am cunoscut auditori care le indeplinesc. Cei care sunt precum cele doua auditoare care au fost aici (n.r. Primarie), precum fostul director, care nu avea voie sa dea drumul unui raport ca cel de aici, si ca cei care au emis acest raspuns, acesti oameni decredibilizeaza Curtea de Conturi. Curtea refuza sa ne spuna cum s-a pronuntat asupra altor asocieri. Raspunsul a fost penibil. Acesti angajati dezonoreaza institutia. Ni s-au dat explicatii fara logica„, a declarat primarul Nicolae Robu.
Nicolae Robu a precizat ca doua verificari au loc la Primaria Timisoara in aceasta perioada.
„Curtea de Conturi efectueaza zilele acestea controale in Primarie. Unul a fost pe gestiunea creditelor si a iest impecabil si al doilea e mai larg. Nu as putea sa va spun ce se verifica. Stiu ca la terenuri. Am fost solicitat sa dau dispozitii sa se dea documente, legat de patrimoniu. Mi s-a cerut sa dau dispozitie angajatilor sa fie mai cooperanti pentru misiunea de audit si sa puna la dispozitie acte de patrimoniu„, a spus primarul Nicolae Robu.
Va reamintim, in luna februarie, Curtea de Conturi a emis un raspuns Primariei Timisoara vizavi de contestatia depusa de municipalitate in legatura cu asocierile in vederea finantarii cluburilor sportive si Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei.
Daca in privinta finantarii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei raspunsul a fost unul favorabil, iar aceasta deja primeste din nou bani, nu la fel a fost in ceea ce priveste finantarea cluburilor sportive pentru care a mentinut decizia. Acum Nicolae Robu a cerut Curtii sa vada cum a catalogat celelalte asocieri de acest tip din tara.
Pareri
in localitatile cu votanti ‘rosii’ se poate! la timisoara nu! timisoara-i buna numai de contribuit cu taxe si impozite la bugetul central!
razbunarea mafiei din PSD, Robule tine-te tare, mai rezista umpic ca acusi ii linsam pe nenorocitii rosii
Macar au o culoare ,dar astia incepand cu nea Jean nu au nici o culoare ,astia sunt buni.
aici Robu are dreptate.
mentalitate d-asta tine romania in loc, ‘las ca-i bine/bun s-asa’, ‘macar…’, ‘mai rau sa nu fie’. pe mine ma doare in dos de culoare, votez omu nu partidul, mentalitatea de gasca de partid e criminala. omu asta vrea sa faca ceva, are o viziune cu care nu suntem toti d-acord, dar iaca a iesit a 2-a oara primar, deci are sustinatori. se bate pentru timisoara, si daca esti timisorean te bati si tu pentru ea
Raspunsul Curtii de Conturi putea fi mult mai pertinent si la obiect, mai ales ca in anul 2014, prin Raportul nr. 2 din aprilie, Comisia de Solutionare a Contestatiilor a expus un punct de vedere privind ”legalitatea finanțării de către o unitate administrativ-teritorială a unei structure sportive organizată ca societate comercială pe acțiuni, de drept privat cu scop patrimonial.” Redau doar o parte a concluziilor acestui raport : ,,deducem
că pot fi alocate sume de la bugetul local către un club sportiv profesionist
organizat ca societate comercială pe acțiuni în condițiile art.71 alin.(2) lit. b).
Susținem această concluzie și prin faptul că Legea nr. 69/2000, cu
modificările și completările ulterioare, are în textul ei prevederi exprese cu privire la
cluburile sportive de drept privat, ceea ce presupune că și acestora li se alocă
fonduri publice pentru finanțarea activității sportive pe care o practică, finanțare
care presupune însă respectarea legislației specifice educației fizice și sportului
coroborată cu legislația finanțelor publice, cea generală și cu legislația secundară
emisă în aplicarea acestora, obligația Curții de Conturi fiind aceea de a verifica
corectitudinea punerii în aplicare a normelor legale respective”