O treime din bugetul Timisoarei din 2014 se duce pe investitii. Viceprimarul Dan Diaconu explica de ce se dau foarte multi bani pe studii!

TIMISOARA. Anul acesta, Timisoara are un buget de aproape 310 milioane de euro, cu peste 13 milioane de euro mai mult ca anul trecut. O treime din bugetul local se duce strict pe investitii, dezvaluie viceprimarul Dan Diaconu. Multi bani sunt alocati pentru studii. Edilul explica de ce!

CITESTE SI: Bugetul Timisoarei pe 2014: aproape 310 milioane de euro. Cum a impartit Primaria banii si ce investitii face! Esti de acord?

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, peste 500 de milioane de lei, adica peste 110 milioane de euro, sunt alocati in bugetul Timisoarei pe 2014 pentru investitii. Sunt si investitii noi, dar si o gramada de studii.

„Am pregatit un buget echilibrat, care continua filosofia de bugetare a anului trecut, aceea de a pune accent pe dezvoltare si investitii si a acorda un procent pentru acest capitol care cu greu se va regasi in bugetul altei autoritati locale din Romania. Anul acesta pornim cu peste 500 de milioane de lei in sectiunea de investitii (programul din bugetul local si programe cu finantare europeana), reprezentand 48% din total buget local, sectiune care poate creste in decursul anului prin aprobarea si semnarea contractelor de finantare europeana pentru obiective noi: Ambulatoriul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie, Reabilitarea termica a Blocurilor de Locuinte, proiectele de pe lista de rezerva POR – Michelangelo 2, Parcul Alpinet si Parcul Justitiei”, explica pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Dan Diaconu.

Bani pentru reparatii importante la Gradina de Vara si la Filarmonica

Potrivit vicelui, in sectiunea de functionare sunt cresteri semnificative in mai multe domenii: in educatie, pentru reparatii la gradinite, scoli si licee – de la 6 la 12 milioane cuprinzand ca obiective majore reparatiile la noul corp de cladire de pe strada Gh. Doja al Liceului Grigore Moisil; in sanatate, pentru reparatii capitale la mai multe spitale – de la 4 la 8 milioane cuprinzand obiective majore cum ar fi Clinica de Oftalmologie, dar si noul corp de pe strada Daliei care va adaposti Policlinica 3 si Clinica de Dermatologie; si in cultura – de la 21 la 28 de milioane de lei. Edilul spune ca se vor face reparatii importante la Filarmonica si la Gradina de Vara.

„Din punct de vedere al bugetului de investitii, am incercat sa avem o interventie echilibrata in toate domeniile de activitate: infrastructura, sanatate, educatie, patrimoniu istoric s.a.m.d.”, completeaza Diaconu.

Cele mai importante lucrari pentru Primaria Timisoara sunt fara indoiala Corpul B al Spitalului de Copii, extinderea Pasajului Jiul, inchiderea inelului 4 pe zona Lipovei – UMT, finantarea noului program de reabilitare a cladirilor istorice din Timisoara. Se fac si mutari importante in cresterea si readucerea in patrimoniul Timisoarei a unor obiective: Colegiul Banatean, 129 de locuinte sociale in str. Polona si altele.

De ce sunt alocati atat de multi bani pentru studii?

Viceprimarul Dan Diaconu explica, pentru opiniatimisoarei.ro, ca este nevoie de studii pentru mai multe proiecte, pentru ca specialistii din Primaria Timisoara incearca sa obtina fonduri europene pentru ele.

„Anul 2014 este dedicat si pregatirii proiectelor pentru exercitiul financiar 2014-2020 al Uniunii Europene, acesta fiind motivul pentru care apar un numar mare de studii si proiecte in toate domeniile: Ansamblul Corso, Continuarea proiectelor de reabilitare in Cetate, Parcul de Cercetare si Inovare, noi poduri peste Bega, concursuri de solutii pentru stadion si sala polivalenta, pasaje, obiective educationale si sanitare. Desigur, sumele pentru finalizarea proiectelor exercitiului 2007-2013 pentru Timisoara sunt prevazute in bugetul total al municipiului”, conchide Diaconu.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. dar pentru Teatrul German de ce nu dati bani?????????
    domnul Director Varsandan se plange ca va bateti joc de Teatrul German desi Teatrul german este cel mai bun dintre teatrele din Romania. Vreti sa se ajunga la doamna Merkel? O sa vad cum o sa va scoateti camasa. Poate daca va dati demisia.

    • Nu se intelege exact. Ce doriti? Vreti o noua sala? Nu s-au platit salariile? Ce are Merkel cu asta? Fiti mai explicit si eventual comparati situatia financiara a teatrului german cu alte institutii de cultura!

  2. Maine voi intreba la dezbaterea publica cam cati bani au alocat pentru analize psihiatrice angajatilor din primarie. Voi incepe cu cei de la mediu si voi termina cu portarii. Pana atunci mai caut cateva subiecte delicate 🙂

  3. Cum au ajuns la suma in euro? Colecteaza primaria euro? Cu ce curs de schimb au lucrat? Apoi daca iei lei si vorbesti doar de plati in lei, la ce bun bugetul in euro?