Pista de biciclete ce leaga Timisoara de Serbia, bataie de joc pe bani europeni! Portiuni mari sunt deja compromise! FOTO

TIMISOARA. Nici n-au fost bine terminate lucrarile la pista de biciclete de pe Bega ce leaga Timisoara de granita cu Serbia ca deja au aparut primele distrugeri majore.Desi s-au investit milioane de euro pentru realizarea unui obiectiv transfrontalier de mare interes pentru biciclisti, calitatea lucrarilor pe unele portiuni este cel putin indoielnica. Cei care au parcurs traseul in ultimele zile au observat crapaturi enorme si zone intregi unde stratul de asfalt al pistei se dizloca cu totul, asta in conditiile in care pana acum iarna a fost una blanda.

Vezi si: Cum arata pista de biciclete de pe Bega, ce leaga Timisoara de Serbia! Lucrarile au intrat pe ultima suta de metri

„Dupa ce treci de podul din Sanmihaiu Roman, pana dupa cantonul de pe partea dreapta, eu apreciez ca 25-40% din pista este compromisa”, spune Calin Ene, un biciclist revoltat de ceea ce a descoperit mergand la plimbare pe malul Begheiului. El spune ca a vazut indicii ca pe pista s-a circulat cu masini mari: „Am vazut urme de roata mare, probabil tractor sau cilindru compactor dupa profil”, mai scrie biciclistul pe pagina lui de Facebook.

Barbatul a fotografiat intreegul dezastru si trage un semnal de alarma pentru ca lucrarea sa nu fie receptionata cu astfel de hibe: „Problema mea de utilizator este ca pista trebuie refacuta pe bucatile compromise. De obicei cand se receptioneaza asemenea lucrari beneficiarii ne spun plini de importanta, uitandu-se de sus ca la gaste ce suntem: lucrarea e in garantie, v-a fi reparata pe banii constructorului”.

Un alt biciclist sustine a vazut cum s-au facut lucrarile la noua pista si ca era imposibil ca ea sa reziste. „Se circula pe pista proaspat facute cu camioanele de mare tonaj. Eu i-am vazut cum intra pe cei care lucreaza la pista. Am stiut ca nu va rezista pista intreaga. Camionul cand trece are o roata pe pietrisul din stanga iar cealalta pe partea dreapta dar ambele roti calca cu interiorul pe asfaltul pistei. Sub greutatea mastodontului pista cedeaza.A poi la Sanmihaiul German unde au turnat balastul din imagine care e pe margine idem a fost turnat din betoniera care e grea. Mestecau in betoniera aia apa cu pietris”.

„Fara strat de baza din macadam peste balast? Daca nu este macadam (strat de impanare din piatra sparta).. cum sa nu o ia la vale?!!!!)”, sustine un alt biciclist.

Pista de biciclete are 37 km, incpe din Timisoara si continua de-a lungul raului Bega, pe coronamentul digului de aparare impotriva inundatiilor, pana la frontiera cu Serbia. Desi pista nu este inca data in folosinta oficial, numerosi biciclisti se bucura deja de placerea de a pedala intr-un mediu natural, nepoluat si sigur.

Pentru siguranta biciclistilor si a lucrarilor hidrotehnice, circulatia cu autovehicule pe dig este interzisa si pedepsita cu amenda intre 6.500-7.000 lei. Constructia pistei se va finaliza la sfarsitul acestui an, iar lansarea oficiala va fi in martie 2015. Investitia are o valoare de 2.346.495 euro cu TVA.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se vede clar faptul ca s-a circulat cu alte mijloace de transport. Ca la noi la romani……

  2. se vede clar ca s-a turnat bitum peste un strat de pietris, trebuia sa se faca o fundatie de beton armat si peste ea bitum

  3. Sfantul Petre a vrut sa puna un gard in rai si a chemat trei constructori pentru a estima costul. Primul, un rus a zis ca aceasta constructie face 5000$. Sf. Petre intreba: De ce?
    Rusul a raspuns:
    – 2000 pentru materiale si 3000 manopera.
    Al doilea, un italian a spus ca totul costa 10000$ la care Sf.Petre a intrebat: De ce?
    Italianul raspunde:
    – 2000 pentru materiale si 8000 manopera deoarece sunt cel mai bun constructor din lume.
    Al treilea, un roman a spus ca totul costa 25000$ la care Sf. Petre a intrebat: Dar de ce asa mult?
    Romanul a raspuns:
    – 10000 pentru tine,10000 pentru mine si 5000 pentru rus sa faca gardul.

  4. asa este, eu locuiesc in Sanmihaiul Roman, chiar la strada principala, cea paralela cu pista de biciclete.
    muncitorii trec cu utilaje grele pe pista, si cand i-am intrebat daca sunt constienti de ceea ce fac au zis ca da, si ca nu vor mai turna inca un strat de asfalt si ca spera ca in primavara sa nu fie chiar asa mare dezastrul.
    plus ca in zona unde au amplasate containarele este un dezastru ecologic…gunoaie…sunt ingropati in propriile gunoaie…au distrus o zona placuta pentru plimbari si relaxare cu prezenta, lipsa de educatie si nesimtirea lor.

  5. acelasi model de asfaltare Romaneasca se poate vedea in comuna Racovita si drumul ce o leaga de Lugoj, este cea mai mare bataie de joc si de incompetenta pe banii altora ,azi se asfalteaza , peste o saptamana se sparge sa se bage apa si tot asa. RUSINE, OAMENI SLABI – TRASEISTI POLITICI

  6. Si pistele din Timisoara auprobleme de executie. Se poate vedea deja in foarte multe locuri asfaltul crapat. Dupa cateva ploi, ingheturi si ninsori, acolo se vor face gropi.