Santier timp de 2 luni in plina iarna pe un bulevard circulat din Timisoara. Traficul va fi restrictionat

TIMISOARA. Atentie, soferi! Sunt anuntate lucrari de amploare pe inca o artera importanta din Timisoara, ceea ce inseamna modificari serioase in trafic, cu restrictii vreme de doua luni. E posibil ca santierul sa fie deschis mai multa vreme, mai ales ca lucrarile incep in plina iarna.

Aquatim anunta, practic, continuarea lucrarilor retelele de apa si canalizare pe bulevardul General Ion Dragalina. Vorbim despre tronsonul cuprins intre Bulevardul Regele Carol I si Splaiul Tudor Vladimirescu, pe partea dreapta in sensul de mers spre gara. Cealalta parte a bulevardului s-a aflat in santier inca din luna iunie, circulatia fiind redeschisa recent.

CITESTE SI: Inca un santier se deschide in Timisoara si restrictioneaza traficul pe un mare bulevard timp de 2 luni

In vreme ce muncitorii firmei contractate de societatea de apa si canal vor lucra la reabilitarea sistemului de apa si canalizare, soferii vor circula cu restrictii, timp de aproximativ 2 luni, anunta reprezentantii Aquatim.

„Pe durata desfasurarii lucrarilor, circulatia rutiera se va desfasura doar pe partea opusa, unde tocmai au fost finalizate lucrarile de reabilitare a sistemului de canalizare si de alimentare cu apa. Aceste reabilitari sunt necesare datorita vechimii mari a conductelor de apa si canalizare din aceasta zona”, transmit cei de la Aquatim.

Celor care locuiesc in zona sau au treaba acolo li se recomanda sa isi parcheze masinile pe strazile alaturate. Pietonii sunt rugati sa circule cu atentie si numai pe podetele special amenajate pe Dragalina.

Anul trecut, Primaria Timisoara a investit aproape 1 milion de lei pentru reabilitarea unui alt tronson al bd. Dragalina, cuprins intre Splaiul Tudor Vladimirescu si Gara de Nord.

Lucrarile fac parte din Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”, proiect cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu. Valoarea totala a acestuia este de aproape 119 milioane de euro. Banii se folosesc pentru construirea a 7 statii noi de epurare a apelor uzate, a 3 statii noi de tratare a apei potabile, pentru extinderea si reabilitarea a 200 de km de canalizare si a 100 km de conducte de alimentare cu apa. Lucrari au loc nu numai in Timisoara, ci si in Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Gataia, Recas, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cei care ar trebui sa se ocupe cu efectuarea lucrarilor, cu marcajul drumului respectiv cei care raspund de administrarea drumurilor – si pana azi nu stiu, sau nu vor sa stie, sau nu pot sa inteleaga – sa afle ca:
    – exista semnalizari luminoase si marcajele provizorii de culoare galbene care – conform codului rutier (actual, care ar trebui cunoscut de cei in cauza) – sunt obligatorii,
    – semnalizarea rutiera, prin indicatoare corecte si plasate corect, de asemenea,
    – aceste masuri se asigura catre executantul lucrarilor, su stirea administratorului si cu avizul politiei rutiere.
    In Timisoara aceste masuri sunt luate de regula in deradere sau se efectueaza „provizorate jalnice”.
    Poate se termina si cu acest obicei!