Timisoara va avea un incubator de afaceri cu 4 etaje. Vezi aici toate facilitatile puse la dispozitia firmelor IT&C! VEZI FOTO!

TIMISOARA. In doi ani de zile, timisorenii care lucreaza in IT vor avea la dispozitie o cladire de birouri dotata si utilata cu tot ce trebuie pentru ca afacerea lor sa prospere cat mai rapid.

66 de birouri vor sta la dispozitia tinerilor care isi deschid microintreprinderi in IT&C si celor care au deja intreprinderi mici si mijlocii. Incubatorul de afaceri va fi construit vizavi de cel vechi, pe strada Circumvalatiunii, imediat langa pasajul CFR. Va avea 4 etaje, birouri intre 20 si 50 de metri patrati, o cantina si spatii pentru firme care ofera consultanta.

La parter vor functiona serviciile de consultanta, la etajele 1 si 2 cele care au trecut deja de faza de incubare si se afla in stadiul de consolidare, cu peste 9 angajati, iar la etajele 3 si 4 cele care se afla abia la inceput. Incubatorul va cuprinde si 2 sali all-inclusive, dotate cu birouri, cu calculatoare si cu multifunctionale, dar acestea vor fi puse la dispozitia firmelor ce se afla in stadiul de incubare, spun reprezentantii primariei. Din cladire nu vor lipsi salile de sedinte si cele de conferinte, dar si cele de seminare.

„La etajele 3-4, dedicate microintreprinderilor, vom avea spatii pentru 42 de firme, iar la etajele 1-2, dedicate firmelor care trec la consolidare, avem 24 de spatii. In total este vorba de o capacitate de 66 de spatii pentru birouri, din care 2 sali mari sunt all-inclusive, pentru 14 firme. La parter avem 2 birouri pentru serviciile specializate in consultanta si in contabilitate si cantina. Vom face si 78 de locuri de parcare”, a explicat Florin Aurelian, manager de proiect. Firmele care se afla in stadiul de incubare vor putea ramane 3 ani la acest nivel, iar cele ce depasesc aceasta faza si trec la consolidare vor putea sta 5 ani.

Preturi sub nivelul pietei


Preturile, spun reprezentantii primariei, sunt mult mai reduse decat cele de pe piata. Firmele care sunt abia la inceput vor plati 12 lei pe metru patrat in fiecare luna, cele care sunt in cea de-a doua faza si au peste 9 angajati cate 25 lei pe metru patrat pe luna. Societatile care vor oferi consultanta vor plati dublu, 50 de lei pe metru patrat pentru spatii.

„Mare parte din cheltuieli sunt subventionate din bugetul local. Totusi, datorita faptului ca prin acest proiect este incurajata dezvoltarea firmelor in domeniul tehnologiei informatiei si al telecomunicatiilor, domenii in care atat nivelul veniturilor personalului angajat, cat si rezultatul economic al firmelor este mare, indirect, tot efortul financiar va fi acoperit. Aproximam ca intr-o perioada de 4-5 ani, investitia noastra va fi justificata”, a declarat Aura Junie, sefa Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara.

Noul incubator de afaceri va fi ridicat in 2 ani, iar peste un an vor fi studiate planurile de afaceri si se va decide cine intra in spatii. Pentru constructia cladirii vor fi folosite aproape 19 milioane de lei, din care 11 vor fi luate din bugetul local, 1,2 milioane de la bugetul de stat, iar aproape 6 milioane de la Uniunea Europeana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vorbiti despre ruinele IOROM din centrul orasului, devenite focar de infectie, gunoaie si tiganime?
    Chiar nu vedeti ce este acolo, la doi pasi de barba dvs., dole Ciuhandu?