Unul dintre cele mai frumoase poduri din Romania e pe autostrada Lugoj – Deva. Foto si video

Lucrarile pe autostrada Lugoj-Deva sunt in linie dreapta pe loturile 3 si 4 si sunt sanse mari ca aceste tronsoane sa fie deshise traficului pana cel tarziu in primavara anului viitor.

CITESTE SIUnul dintre cei mai cunoscuti hoti de buzunare din Timisoara, fiu al Frusinei, la un pas de puscarie 

Pe lotul 3 din autostrada este aproape de finalizare unul dintre cele mai frumoase poduri din tara. Acesta asigura trecerea peste raul Mures, are doua benzi pe sens si este pozitionat intre localitatile Dobra si Gurasada.

CITESTE SIMinistrul Transporturilor, Razvan Cuc, a decis sa rezilieze partial contractul pentru lotul II al autostrazii Lugoj – Deva 

Podul este asfaltat complet, au fost montati deja parapetii, dar si stalpii de iluminat, si doar la capetele de pod trebuie sa se mai toarne asfalt.

Lungimea totala a lotului trei al Autostrazii Lugoj – Deva este de 22,139 kilometri. Contractul de executie a fost semnat in mai 2013, iar valoarea licitata a lucrarilor a fost de 579 milioane de lei.

Podul peste Mureș, situat în apropiere de comunele Dobra și Gurasada, județul Hunedoara, este una dintre lucrările de artă de pe lotul 3 al autostrăzii #A1, Lugoj-Deva. Constructori: Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SAImagini realizate din dronă, din inițiativa DRDP Timişoara.

Posted by DRDP Timişoara on 11 August 2017

sursa foto si video: DRDP Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Oameni buni dar la navigație nu se gândeste nimeni,cu ce poti sa mai treci pe sub podul ala,ce spectaculos e,parca ati pus un zid acolo,nu un pod

    • Daca navigatia e o perspectiva cam indepartata, mult mai critica e posibilitatea producerii unor viituri pe Mures, care ar afecta serios structura autostrazii (mai ales ca nu e facuta din beton, ci din maglavais).

  2. ” Piszka” cand mananci ceva fara sa respecti data de expirare asta patesti

  3. Nu ma pricep dar … Poate trebuie facut un (nou) studiu de fezabilitate, un (nou) proiect de inaltare a podului (sau – dece ne-am mira – un studiu de adancire a albiei / tampenie, dar suna bine) s.a.m.d. . „Istoria” nu ar fi una unica!

  4. ce navigatie mah, dobitocilor?? chiar asa, va lasa dezlegati sa latrati pe-aici fara nicio retinere?!? pai muresul nu este navigabil, asa ca nu va asteptati sa gasiti coada de vapoare la podul ala, iar daca va refereati la barci si caiace, gudurati-va, inaltimea fata de cea mai inalta cota inregistrata, este de 2,10 metri…deci shut the fuck up!!!!

    • Prost ce esti ,”spersamoaratotiprostii”,tu esti cel mai prost dintre toti cei care au comentat articolul ,poza e facuta recent,când va creste muresul vreau sa vad unde va fi apa,si un pod are aprx 100 ani garantie si eu si tu vom fi sub pământ când va trebui dinamitat

  5. Prin anii 80, circula o legendă, poate adevărată: un inginer (arhitect ?) a fost judecat pentru că a proiectat un pod peste Mureș mai înalt decât au estimat ‘autoritățili’ politice că ar fi trebuit. Cred că era vorba de podul pe care se intră acum pe autostradă, la Deva. Acuzația, frecventă în anii 60: sabotarea economiei naționale, prin risipa de resurse și bani! După inundațiile catastrofale din 1970 sau/și 1975 (când Mureșul a ajuns la debite de cca 3000 mc/sec., față de media de 180 mc/sec.), inginerul a fost reabilitat. Cu mulțumiri că podul lui nu s-a comportat ca un baraj, care ar fi înecat complet Deva și satele din jur. Podul prezentat în articol pare frumușel, nu cine știe ce, dar foarte jos! Cel puțin așa se vede în foto…

  6. Sa luam repede banii pe lotul de autostrada si dupa noi potopul…

  7. La prima inundatie serioasa apa Muresului va ocupa tablierul podului. Prea jos.

    • 1. Tovarasu „sper-sa-moara-toti-prostii” nu era probabil nici macar in stadiul de „studiu de fezabilitate” (remember anii 1970, 1975 si intrebati pe cei care atunci s-au luptat cu apele; atunci tovarasu-1 a inceput defrisarea padurilor din amonte))
      2. Si pe cine va interesa?

  8. Din cate stiu eu nu se prea circula pe acolo cu ambarcatiuni medii sau mari si nici inundatii nu prea au fost pe Mures in zona aia in ultimii zeci de ani. Cativa km mai in amonte este barajul de la termocentrala. Dar pt siguranta puteau sa il faca cu 2 metri mai inalt, podul ala o fie probabil folosit vreo 100 de ani, deci trebuie sa te gandesti si la viitor.

    • Poate ca acuma nu „Cryssy”dar daca ai fost in olanda atunci sti la ce m am referit,Poate in viitor,cine stie

  9. Daca e prea inalt sau prea scund nu stiu, dar sigur nu e nimic spectaculos. Nu stiu cine si cum a ajuns la concluzia ca e unul din cele mai frumoase poduri din Romania. Mi se pare extrem de banal!