TIMISOARA. Moment de maxima uimire, urmat de o ploaie de exclamatii colorate! Un sofer care circula pe Autostrada Lugoj – Deva a ramas de-a dreptul trasnit cand s-a trezit ca, pe sensul lui de mers, venea linistita din fata o soferita, la volanul unui Peugeot.
Intamplarea s-a petrecut zilele trecute pe Autostrada Lugoj – Deva, pe tronsonul dintre Lugoj si Traian Vuia, care este gata de cateva luni bune. Imaginile au fost surprinse de o camera video pe care soferul, care mergea regulamentar, o avea in masina. Filmul a fost postat de trafictube.ro
Omul s-a speriat cand a vazut ca-i vine din fata o masina, la volanul careia se afla o femeie. Barbatul a incetinit si i-a facut soferitei semne disperate, iar printre exclamatii de uimire i-a explicat ca e un adevarat pericol public.
Dupa ce a facut-o in fel si chip, omul si-a continuat drumul.
Se pare ca femeia a fost derutata de niste lucrari care restrictionau circulatia in zona.
Pareri
Misto asa. Au luat video-ul original si l-au pus la ei pe canal.
Link catre original:
https://www.youtube.com/watch?v=JZ6xvrTqfe4
Dar si tiristu’ asta e tare inteligent. S-a oprit pe autostrada sa stea la taclale cu ametita aia. Vaishamar
iudatube :))
Interesant, dar eu n-am vazut niciun Peugeot, voi ? La urmatorul articol ma astept sa fie chiar un Boeing 747 😛
In esenta problema este mult mai grava: „cine ia dat carnetul”.
Peste 50% din actualii examinati ar pica la un examen serios.
Uitati-va cati stiu sa vireze la stanga intr-o intersectie? este intrebare de examen (cu desen alaturat in teste)! Am vazut chiar automobil-scoala care era in situatia in care „candidatul invata” sa taie intersectia.
Sau parcarile pe trecerile de pietoni, la 1 m de margine, in plina intersectie (vezi de exemplu M. Viteazul cu Virgil Madgearu – dar nu numai – care este un „rai al celor destepti” care nu realizeaza ce implic gestul lor (iresponsabili, inconstienti?)
Si apoi ne minunam la mai multe? Nu ar trebui.
Grammar-nazi moment: „cine i-a dat carnetul”
Promovabilitatea reala per examen de carnet (si asta intr-un oras mic nu in Timisoara) e de aproximativ 10%. Ce vezi cu carnet pe strada sunt cei care prin metode corecte sau nu sunt in top 10% dintre candidatii la carnet.
Ce se vede e cu adevarat grav…
Da, este adevarat se scrie i-a dat; graba (din a scrie) strica treaba. Multumesc ptr. remarca.
Dar, tot din caile intortocheate ale limbii romane, „promovabilitate” inseamna posibilitatea de a fi promovat -de ex. – un examen; corect se spune „rata de promovare a examenului” s.a.m.d.. Gresala este aproape generala.
De fapt ambii gresim 🙂
Posibilitatea de a fi promovat e oarecum acelasi lucru cu rata de promovare… pentru ca acea rata de promovare da posibilitatea ca un candidat oarecare sa fi promovat.
Promovabilitatea conform DEX e insusirea a tot ce poatefi promovat… imi cer scuze, dar folosirea cu sensul de rata de promovare chiar si in acte oficiale si in toate stirile, plus faptul ca la servici nu prea vorbesc romaneste m-a facut sa iau de bun sensul gresit.
Dar ai prins-o si m-am corectat 😀