VIDEO! Stalpi in mijlocul pistei de biciclete dintre Timisoara si Giroc, care e gata! Ce alte obstacole ii asteapta pe biciclisti?

TIMISOARA. Soseaua care leaga Timisoara de Giroc a fost extinsa la patru benzi. Lucrarile platite de Consiliul Judetean Timis s-au incheiat in urma cu cateva saptamani. Drumul a fost deja asfaltat, pista de biciclete la fel, si a mai ramas de lucru la marcaje.

CITESTE SI: FOTO! Cum arata drumul care leaga Timisoara de Giroc, extins la 4 benzi si cu pista de biciclete, pe 3 milioane de euro?

Proiectul este unul mai vechi si apartine Consiliului Judetean Timis. Vorbim despre largirea a 2,3 kilometri de drum, pentru care reprezentantii CJT au alocat 12,9 milioane de lei, adica aproape 3 milioane de euro. S-a lucrat la reteaua de apa, la cea de canalizare, gaz, fibra optica, au fost montati si stalpi pentru iluminatul public.

Biciclistii s-au apucat deja sa testeze noua pista ce face legatura intre Timisoara si comuna Giroc. Au stabilit ca noua sosea reabilitata are si plusuri si minusuri.

Pe lista de constatari pozitive, biciclistii au trecut: „4 benzi de circulatie,  trotuar pe ambele parti,  pista de biciclete cu 2 sensuri, bine delimitata de carosabil si suficient de lata, dar si faptul ca s-au plantat mai multi copaci„.
La capitolul probleme, biciclistii au remarcat: „borduri inalte in unele locuri, canal ridicat pe pista de biciclete, stalpi in mijlocul pistei,  aproape de Timisoara pista e pe partea cealalta de carosabil, fiind nevoit ca biciclist sa treci pe la trecerea de pietoni…ca apoi sa mergi cativa zeci de metri si sa continui pe carosabil sau din nou pe partea cealalta de drum unde,  „rasare” iarasi pista de biciclete!

Drumul dintre Timisoara si Giroc are o lungine de 2,3 km.

Vezi mai jos un VIDEO realizat de Alex Valentin-Pokus!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. sorry, dar in afara de cativa stalpi cam in mijlocul drumului pt biciclete, altceva nu mai vad… stau in Giroc si zic ca e una din cele mai ok sosele, de care era nevoie, si carosabil, si pt pietoni si pt biciclisti. cam ce si-ar fi dorit domnii biciclisti? niste gagici in fuste mini sa le dea cate o cafea la fiecare 10 metri? hai sa fim seriosi ca e super-ok. asteptam sa vedem alte localitati gen Dumbravita (vai si-amar de aglomerat) sau Mosnita (pe unde nu poti merge decat cu masina) sa arate la fel. vrem neaparat sa fim nemultumiti doar de dragul de a fi nemultumiti? asa se pare…

  2. Doamna/domnisoara Sandra, daca se facea o sosea noua de 3 km, dar la fiecare intersectie ati fi fost nevoita sa franati aproape pe loc ca sa treceti de ea, cum vi s-ar fi parut? Ba mai mult, sa va dati si jos din masina de doua ori ca sa schimbati partea de mers? Vi se pare o asteptare absurda ca, daca se face pista de biciclete noua, sa nu fie borduri la fiecare intersectie cu drumuri secundare si canale si sa aiba cat de cat continuitate? Si trotuarul e „super ok”? Ati fost cu caruciorul cu copil mic pe acolo, sa-i testati denivelarile? N-a pomenit nimeni de cafenele, dar dispretul dnv ptr biciclisti, ca si cum ar fi participanti in trafic de mana a-doua, este specific constructorilor si a marii majoritati a soferilor. De mentionat ca am si masina. Va astept la o plimbare, impreuna cu un copil de 3 ani in scaun, pe bicicleta, si dupa aia mai discutam daca nemultumirea mea e doar de dragul nemultumirii. Cand sa fie?

    • Domnule Marius,cam prea mari pretentii aveti. Sunt oameni care STAU ACOLO si li se pare ok, nu vad care e problema dumneavoastra. Pana sa o invitati pe doamna Sanda la plimbare, invatati ca masina are volan, bicicleta are ghidon si in general, orice obiect pe roti poate fi dirijat tocmai pentru ca eventuale obstacole sa fie evitate. Ati dori drumuri pe care sa se poata merge cu ochii inchisi? Pentru asta nu trebuie sa cereti piste, pentru ca gasim astfel de oameni pe soselele patriei…

      • Cer scuze doamnei Sandra pentru ca i-am gresit (fara intentie) numele !

  3. Da’ mimoze sunt biciclistii din TM… Incarcator de telefon nu vreti pe pista?Sau un covor rosu de catifea? Hipstereala de doi bani. Monkey see, monkey do.
    Cand circula cu bicicletele pe trotuare pe care nu sunt piste, marea lor problema e ca pietonii au tupeu sa existe in universul asta. Cand le umfla careva ochii ca au dat peste un copil cu bicicleta, tot ei sunt victime.
    Cand intra pe trecerea de pietoni cu viteza, nu se gandesc ca timpul de reactie al soferului e invers proportional cu viteza celui de pe trecere. Aici e perfect adevarat ca pistele sunt facute sa incurajeze prostia asta… Pistele ar trebui sa se intrerupa pe lungimea trecerii de pietoni. In plus, asa ar fi LEGAL.

  4. de masinile parcate pe prima banda de circulatie nu se ocupa nimeni? – valabil si in Timisoara. unde-s comunitarii (sau cum le-o mai zice)??
    pista e relativ ok (sunt biciclist!), desi as fi preferat o pista pe sosea, cum se regasesc in tarile ceva mai civilizate decat RO. ar fi mai ieftina si am evita treaba cu bordurile. dar cine sa mai si gandeasca la noi?

  5. Ce aveti oameni cu biciclistii ? Frustari mari, din cate vad. Problema este simpla: daca faci un lucru, fa-l bine din prima !

  6. Dar de masinile parcate pe trotuar nu se ocupa nimeni? De biciclistii care circula cu viteza si te claxoneaza cu obraznicie, revoltati ca te afli in drumul lor, iar tu n-ai loc suficient sa treci, umar la umar, pe langa alt pieton fiindca deh, esti claxonat, asta nu vede nimeni? ALO!!!!!!!!!!!!!!!!!! domnulor, tupeul vostru e cat casa! POLITIA DOARME???? Opinia publica viseaza??? Mai ramane sa ne rastoarne, sa ne rupa maini si picioare ca deh, le-am stat in cale sau, mai bine zis, am fost de acord sa impartim trotuarul cu ei!!! Mi-e lehamite de tot!

    • Subscriu. In plus, pericolul la traversari au devenit si biciclistii care nu se obosesc sa se dea jos de pe bicicleta (desi au semnul de stop pe marcaj) trec vijelios printre pietoni si se „arunca” in viteza si in fata masinilor care cotesc spre dreapta.
      Ei cred ca venind cu viteza pe bicicleta, au „prioritate” (atentie ma refer la modul de traversare a treceri si nu la traversarea in sine)!

  7. Pista e foaret buna in conditiile in care fac drumul asta zilnic cu bicicleta ,restul frustrarilor asazisilor „biciclisti” (se pare ca sa fii biciclist a ajuns in trend),imi pare rau despre ei insa pt mine bicicleta este NUMAI un mijloc de locomotie ,ieftin ;fara fite ,fara tot felul de gaget-uri agatate de bicicleta etc.Cine nu inghite actuala pista nu are decat sa mearga cu ce doreste.

  8. Sunt cateva probleme cu acel drum:
    – masinile parcate direct pe prima banda de circulatie, cu care nu are nimeni treaba
    – masinile parcate pe noile trotuare care sunt din dale. Va dati seama cum vor arata acele trotuare in cateva luni de ploaie/zapada. Se vor valuri toate, avand in vedere ca dalele sunt asezate pe un strat de nisip
    – biciclistii care desi au piste speciale, prefera sa mearga tot pe drum
    – viteza cu care se circula pe un drum unde limita este 50 KM/h, mai ales avand in vedere masinile parcate care blocheaza una din benzi, biciclistii care circula de multe ori tot pe drum si intrarile pe stradutele secundare. Din locul in care se trece la 4 benzi, parca toti au intrat pe un circuit de F1. Pe portiunea aia de 2-3 KM, nu castigi nici macar 1 minut, indiferent de ce viteza ai avea.
    – calea ferata, dragi colegi participanti in trafic, este cu semnale luminoase fara bariere, semnalizata cu indicatorul STOP. Daca veti reciti legislatia (sau pentru unii soferi, daca o veti citi pentru prima data), veti vedea ca atata timp cat trecerea la nivel cu calea ferata nu este prevazuta cu bariere, aveti obligatia de a opri masina in locul de maxima vizibilitate inaintea trecerii, indiferent daca luminile rosii sunt aprinse sau nu. Pe acel drum daca ai tupeul sa opresti la calea ferata, iti umple toata lumea frigiderul. Atentie mare, a fost recent un accident in care desi a trecut trenul, luminile rosii nu erau functionale.

    • Trecerile peste calea ferata sunt o problema a romaniei. IN CAZUL DN multe din aseste treceri nu sunt prevazute cu semibariere, nici chiar cu semnalizare luminoasa modernizata. Ele sunt de pe vremea anilor 1970 ; la fel centralizarea feroviara.
      Am scris de vreo doua trei ori catre ministerele de resort si doar intr-un singur caz am primit un raspuns „idiot”: la trecerea CF soferul este obligat sa opreasca si sa se asigure.
      Este jale!

  9. Nu fiti rai, biciclistii e oameni si ei… 🙂
    Si e multi, tot mai multi… 🙂

  10. Indiferent in ce categorie de participant la trafic te regasesti este evident ca acel drum este binevenit, ofera mult mai multa siguranta decat drumul cu o singura banda pe sens fara trotuare si fara piste de biciclete. Mie evident nu-mi convine ca lucrarile facute din banii nostrii nu sunt intotdeauna la nivelul pretentiilor noastre, ma gandesc ca nici un gospodar nu paveaza poteca in curte lasand stalpii de la vita de vie in mijlocul potecii doar pt ca nu a mutat via 50cm mai in lateral, cel putin nu aici in Banat, poate mai incolo spre Caracal. Sper totusi ca se vor remedia inainte de receptie.

  11. Nemultumirea vine din simpul fapt ca …tipic, ca de obicei, un lucru nu se poate face bine pana la capat. Nu se poate! Suntem prea prosti pentru asta! 🙂 Si ne multumim…”bine ca s-a facut!” . Da domnilor si doamnelor foarte bine ca se face, dar daca tot se face,…de ce nu se poate face si bine??? Probabil ca si acasa va multumiti cu o ciorbita nesarata, cu un gratarel nepatruns, etc.. Bine ca il aveti si pe ala nu? :))) Halal gandire de roman prost!

    • Sau cand va reparati pretioasele masinute,…ce conteaza daca mecanicul mai uita un surub pe langa, sau vopsiotorul o pata acolo,…bine ca aveti cu ce sa va plimbati dosurile agabaritice…:))))