„AMS 2013” a reunit la Universitatea Politehnica Timisoara membri marcanti ai comunitatii stiintifice si academice

In perioada 24-25 octombrie 2013, Universitatea Politehnica a gazduit a cincea editie a conferintei internationale „Advanced Materials and Structures – AMS 2013”. Manifestarea stiintifica a fost organizata de Departamentul Ingineria Materialelor si Fabricatiei in colaborare cu Fundatia Politehnica.

Conferinta a acoperit teme din domeniul Stiintei si Ingineriei Materialelor Avansate precum: tehnologie de fabricatie, caracterizare de proprietati, aplicatii avansate, metode de investigare si modelare matematică. Sesiunile conferintei au avut menirea de a fi un forum de discutii si dezbateri stiintifice cu privire la provocarile actuale din domeniul Stiintei si Ingineriei Materialelor Avansate.

Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.dr.ing. Viorel Aurel Serban a prezidat  conferinta si a deschis lucrarile sesiunii plenare ce s-au desfasurat in Sala Mare a Senatului UPT.

Membri marcanti ai comunitatii stiintifice si academice europene au prezentat progresele recente in domeniul Stiintei si Ingineriei Materialelor Avansate. Dintre acestia amintim: Prof. T. Sadowski de la Lublin University of Technology, Polonia, Dr.ing. M. Stoica si Dr.Ing. M. Calin de la Leibniz Institute for Solid State and Materials Research Dresden, Germania, Prof. A. Lodini Université de Reims Champagne Ardenne, Franta, Prof. I. Riposan, Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Conferinta a continuat cu lucrarile pe sectiuni: „Materials characterization” si „Engineering Materials” desfasurate in cadrul Facultatii de Mecanica, unde au fost prezentate un numar de peste 60 de lucrari stiintifice de catre cadre didactice si cercetatori reprezentand centre universitare si institute de cercetare din tari precum Germania (Dresda, Gelsenkirchen), Franta (Reims, Lille), Elvetia (Lausanne), Spania (Gran Canaria) , Polonia (Lublin) si Romania (Bucuresti, Iasi , Cluj, Brasov, Craiova, Targoviste, Timisoara).

Manifestarea stiintifica s-a incheiat cu o vizita la Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile (ICER) Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ce faceti reclama la upt fara a specifica acest lucru.
    Sa fie culoarea politica?
    Foarte multe articole pro UPT odata cu schimbarea rectorului.

  2. In pozele voastre sunt doar miritici.