TIMISOARA. A fost un an greu pentru Societatea de Transport Public din Timisoara. Peste 100 de tramvaie au fost implicate in accidente, pe strazile orasului, in 2019.
CITESTE SI: Masuri de urgenta. Se dezinfecteaza zilnic tramvaiele, autobuzele si troleibuzele din Timisoara
Potrivit reprezentantilor STPT, in cele mai multe dintre cazuri, de vina au fost ceilalti participanti la trafic, insa o buna parte dintre accidente s-au produs si din cauza vatmanilor.
„In total, in anul 2019, au avut loc 130 de accidente in care au fost implicate tramvaiele din parcul nostru. In 101 dintre cazuri de vina au fost terti, iar in 29 de accidente au fost de vina vatmanii societatii”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul STPT.
Va reamintim, vineri seara a avut loc un astfel de accident, in care de vina a fost vatmanita. Aceasta a pornit din statia Olimpia pe culoarea verde a semaforului, dar nu a observat ca de pe strada FC Ripensia venea o ambulanta, cu semnalele acustice si luminoase in functiune. Femeia nu a mai putut evita impactul, iar in urma accidentului, ambulantierul si pacienta pe care o transporta, o tanara insarcinata, au fost raniti.
Atat soferul Salvarii, cat si pacienta insarcinata au primit ingrijiri la spital, iar acum sunt in afara pericolului.
Vatmanita implicata in accidentul de la Olimpia a ramas fara permisul conducere. A fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.
VIDEO: George Stefanita
Pareri
Tovarasu’ director bitea, „accident” este atunci cand exista victima/victime. Daca nu exista victima/victime este tamponare, indiferent cat de mult se-ndoaie tabla 😉
29 de „accidente” (tamponari) intr-un an nu vi se pare cam mult? 2,41 de tamponari/luna. Probabil ca majoritatea au fost tamponari, dar avand in vedere numarul relativ mare de pasageri pe care il poate transporta un vehicul STPT, orice tamponare se poate solda cu un numar semnificativ de victime. Ce masuri se aplica pentru a elimina aceste tamponari/accidente? Se angajeaza pe repede-inainte orice persoana care vrea sa lucreze? Cum ar fi sa atrageti oameni cu adevarat competenti printr-un salariu bun, care sa nu-i faca sa viseze la un job in strainatate atunci cand transporta zeci de oameni?!
Str. Gh. Doja: scapata de sub control din cauza :
(1) tramvaielor care circula cum si cu cat vor (unii vatmani)
(2) masinile „riverane” (ce este riverane ? cam greu de spus) (TM, CS, AR, MH, …?) circula pe str. Gh. Doja cu cat vrea muschii lor!
(3) intersectiile cu strazile „perpendiculare” lipsite de vizibilitatea pentru masinile care – cu STOP cu tot – vin din lateral, si aceasta din cauza „riveranilor” care parcheaza unde vrea „muschii lor”
Solutia: eliminarea cauzelor (2) si (3) si limitarea vitezei in intersectii la max. 20 – 30 km/h (tramvaie)
În cazul prezentat , atrag atenția reporterei , ancheta in astfel de cazuri se face la un alt nivel , nu in stradă de ziariști . Vatmana are permis exact ca și șoferul ambulanței . Dați informații eronate , ce fel de reportaj este acesta ? De unde ați cules informațiile ? Ambulanta a avut doar semnale luminoase ,nu și acustice și chiar dacă este in misiune trebuie să se asigure când intră în intersecție că altfel ajunge la spital cu trei în loc de unul . Nu mai scrieți bazaconii .
Doamna Bianca Dichis ar trebui să fii dată în judecată pentru afirmațiile dumitale . Chiar nu ai habar cum se anchetează astfel de probleme și ai pretenția că informezi opinia publică . Caută persoana pe care o blamezi și cereți scuze că poate te alegi dumneata cu un dosar penal .Ar trebui să retractezi ce ai scris .
Foarte ușor a ne da cu părerea când suntem pe lângă ! Ce spune regulamentul despre ambulanța aflată în misiune ? Are voie să pătrundă în intersecție pe culoarea roșie dar să reducă viteza și să se asigure ! Ce viteză a avut ambulanța când a intrat in intersecție dacă a deraiat tramvaiul și l-a tras după ea ?