1300 de laptopuri si tablete pe bani europeni pentru elevii scolilor din Jimbolia. Foto

TIMISOARA. Aproape 1300 de tablete si laptopuri au fost cumparate si distribuite elevilor din Jimbolia.

CITESTE SI: Casca cu viziera mobila din armura unui cavaler, exponatul lunii la Muzeul National al Banatului din Timisoara 

Echipamentele au fost achizitionate de Primaria Jimbolia si au ajuns in luna noiembrie in scolile din oras.

Astfel, la scoala gimnaziala au fost repartizate 670 de tablete, 57 de laptopuri si 38 de table interactive. Alte 605 tablete, 48 de laptopuri si 23 de table interactive au ajuns la elevii Liceului Tehnologic din Jimbolia.

Profesorii au primit, de asemenea, cate un laptop, iar in toate salile de clasa din cele doua scoli au fost instalate table interactive.

Elevii vor beneficia de internet gratuit in urmatorii 2 ani.

Asigurarea bazei materiale, respectiv dotarea institutiilor de invatamant preuniversitar cu echipamente didactice IT reprezinta o masura esentiala pentru descurajarea absenteismului si reducerea fenomenului de abandon/parasire timpurie a scolii, pentru cresterea ratei de absolvire si tranzitie spre niveluri superioare de educatie. Autoritatile locale se preocupa constant pentru a investi in infrastructura educationala, invatamantul avand un impact major asupra formarii si dezvoltarii tinerei generatii. Aceasta investitie a Primariei Orasului Jimbolia reprezinta una dintre cele mai semnificative contributii in domeniul educatiei din ultimii ani, alaturi de construirea, reabilitarea si modernizarea altor institutii de invatamant„, transmite primarul din Jimbolia Darius Postelnicu.

Investitia totala a fost de 2.915.244,61 lei, adica aproximativ 600.000 de euro, fonduri obtinute de Primaria Jimbolia prin Programul Operational Competitivitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.