16 statii de incarcare pentru masini electrice, la Timisoara. Locurile in care vor fi amplasate in oras

TIMISOARA. 16 statii de incarcare electrica ar putea fi amenajate la Timisoara, dupa ce alesii locali si-au dat acordul pentru depunerea cererii de finantare in vederea obtinerii de fonduri pentru o astfel de investitie.

CITESTE SI: Bravo. Hot de buzunare capturat de niste tineri curajosi la Timisoara. Atacatorul tocmai pradase un batran 

Totul, dupa ce Administratia Fondului pentru Mediu a lansat Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice în municipiile resedinte de judet.

Inainte de a-si da votul pentru depunerea cererii de finantare, o parte dintre consilieri au cerut cateva lamuriri cu privire la proiect. In primul rand de ce finantarea este ceruta atat de tarziu, aproape de termenul limita, dar si daca statiile de incarcare sunt dintre cele moderne.

„Este bine si apreciez faptul ca Aquatim a facut SF-ul, ca sa se poata finaliza in termen. De ce trebuie sa incepem in luna ianuarie 2019? De ce a trebuit sa ajungem in limita de timp? Daca Guvernul nu decala termenul pana in 15 ianuarie, iar era un proiect nedepus”, a spus Daniel Idolu, liderul consilierilor locali din partea PSD.

„Pentru ca nu ne pricepem, intrebam daca aceste statii, cu valoare de aproximativ 55.000 de euro bucata, sunt dintre cele mai performante. Vrem ca, daca tot le punem, sa stim ca sunt dintre cele mai bune”, a completat consilierul liberal Simion Mosiu.

Raspunsurile au venit de la Directia de Mediu din Primaria Timisoara.

„Am intrat in posesia tuturor documentelor necesare pentru depunerea cererii de finantare abia astazi, la ora 13. Noi am facut tot ce a depins de noi, am lucrat inclusiv pana noaptea tarziu. Statiile sunt unele de ultima generatie si respecta absolut toate cerintele”, a spus Adrian Bere, directorul Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara.

Valoarea totala a proiectului de „Realizare de statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiul Timisoara” este de putin peste 4,2 milioane de lei. Iar Primaria Timisoara va contribui cu 10% din valoarea totala eligibila, de 3.340.116 lei.

Vedeti AICI care sunt punctele in care ar putea fi construite cele 16 statii de incarcare pentru masini electrice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Avand in vedere durata indelungata de incarcare/autoturism ,nu cred ca masinile electrice vor domina strazile pe viitor, statiile electrice si infrastructura nu au capacitatea de incarcare nici macar pentru numar minim de 1000 de solicitari / ora. Care sa fie oare solutia, nu am auzit-o de la producatorii de masini

  2. Timisoara nu are nevoie de statii de incarcare, masina primarului nu e electrica.

  3. Care mașini electrice ? Această categorie reprezintă 0,0000000000000000001 la sută din totalul autovehiculelor , si nu am inteles , aceste stații pentru care vor sa cheltuie bani încarcă gratis , sau mai ieftin decît poti încărca acasă , sau mai repede , daca ar avea minte destulă , guvernanții de la toate nivelurile , daca asa ii preocupa poluarea de nu pot sa doarmă noaptea, în frunte cu ,, ministra ,, de la mediu , daca ar vrea să ajute cetățeanul de rînd cît de cît , ar subvenționa instalații de producere a curentului electric solare si eoliene , la nivel de casa , bloc , pentru persoanele fizice , si cînd spun subvenționa inteleg un dosar prin care poti sa aplici simplu , nu 1000 de hîrtii inutile , si operativitate , iar în domeniul auto ar subvenționa instalațiile de alimentare cu gpl , care polueaza mai puțin de cît benzina si motorina , dar sa speri la aceste normalității în RO este o utopie , singura variantă este spre ,, vest ,, aici , cu cît rămîi mai mult , cu atît ai sanse mari sa îmbolnăvești , povestea asta cu stații de alimentare electrice este asa , sa dea bine la ziar , sa ii prostească pe creduli . ( GPL UL ESTE UNDEVA 50 LA SUTA DIN PRETUL BENZINEI ) , unul din motivele pentru care nu fac nimic in acest domeniu , macar o reducere de impozit este ca la acest combustibil accize este foarte mica , nu prea aduce venituri asa mari la buget .

    • Daca at creste numarul de masini adaptate (sau construite din start) pentru GPL, si ar creste consumul, rapid ar aparea si taxele si accizele, este 50% din pret. Dupa ce vor avea si electicele in procent semnificativ se va scumpi si curentul. Nicio grija.