2 morti in trei zile la treceri de cale ferata in Timis. Politistii, legati de maini si de picioare de lege. Macar CFR-ul sa dea o coasa in boscheti

TIMISOARA. Doi oameni si-au pierdut viata la o distanta de trei zile, in accidente trase la indigo, la trecerea la nivel cu calea ferata, loviti de tren. Primul dintre accidente s-a petrecut la Gataia, iar cel de-al doilea la Teremia Mare.

CITESTE SI: Cms sef Alin Petecel, confirmat in functia de sef al IPJ Timis. Cine a venit din Politia Romana la Timisoara pentru ceremonie 

In ambele cazuri, trecerile peste liniile de tren nu sunt prevazute cu bariera. Mai mult decat atat, in cele mai multe cazuri, desi soferii se asigura cat pot de bine inainte de a trece cu masina peste calea ferata, garnitura poate aparea in orice moment din tufele de porumbe, inalte de cativa metri care obtureaza vederea la distanta.

Acest lucru a pus semne de intrebare prefectului judetului Timis, Eva Andreas, care in sedinta colegiului prefectural s-a interesat de ce mor oameni la aceste treceri si de ce nu sunt prevazute cu bariera.

CITESTE SI: Sef peste iluminatul public din Timisoara, in cadrul STPT, un fost senator. Va anunta ce masuri s-au luat impotriva beznei de pe strazi 

Adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al judetului Timis, Dan Stoicanescu, spune ca sunt noua treceri la nivel cu calea ferata, aflate pe drumuri nationale, in Timis, care nu sunt prevazute cu bariere sau cu semnale luminoase.

Legal, intreaga responsabilitate in zona cailor ferate apartine CFR, astfel ca politistii nu pot face mare lucru.

Avem 290 de tereceri la nivel cu calea ferata, 34 pe drumurile nationale, 61 pe drumurile judetene, 45 pe drumuri comunale si 150 pe drumuri locale, drumuri agricole. La drumrile nationale doar 9 din cele 34 nu au semnalizare sonora. Cele mai importante sunt cele dintre Timisoara si Sannicolau Mare, precum cea de la Becicherecu Mic. Au fost discutii anterioare legat de automatizare la liniile ferate, insa cei de la CFR Infrastructura au precizat ca sumele sunt consistente. Exista o prevedere legala noua, care obliga CFR Insfrastrutra sa automatizeze trecerile de cale ferata de pe drumurile europene si judetene. O sa facem o informare legat de aceste lucruri„, a declarat Stoicanescu.

Ca astfel de demersuri se realizeaza cu mare greutate in Romania nu mai e o surpriza pentru nimeni, insa condamnabil este faptul ca reprezentantii CFR nu se obosesc nici macar sa taie tufele de vegetatie ce cresc nestingherite chiar in dreptul trecerilor de cale ferata.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. … cei de la CFR Infrastructura au precizat ca sumele sunt consistente …
    Altfel zis CFR se va citi:
    – Caile Fentate Romane
    – Caile Furate Romane,
    – variatiuni.
    Propun delegarea unui „competent” la fata locului (echipa) care sa dirijeze circulatia, eventual cu bariere actionate manual dotat cu telefon manual si spatiu de odihna cu casuta ptr cel de serviciu.
    Detasarea sa dureze intre 1 luna si 3 luni, dependent de functie (bani multi termen mai lung) SAU
    Automatizarea sa fie suportata de cei care au permis/permit/ vor permite perpetuarea situatiei, pt.ca prevederea (foarte bine sesizata de politie) …”legala care obliga CFR Insfrastructura sa automatizeze trecerile de cale ferata de pe drumurile europene si judetene” „ii doare in cot”

  2. CFR e al statului român, adica toate liniile cu instalatiile aferente sunt ale statului. Daca statul obliga cfr la ceva se obliga pe el insusi…deci daca Guvernul aloca bani cfr pt modernizarea semnalizarii se va face, daca nu…. Oricum in legatura cu semnalizarea, toate trecerile la nivel cu calea ferata au semnul STOP, care insemna, opreste, te asiguri si treci, SIMPLU!!