200 de locuri, scena extensibila, cafenea si zona expozitionala la fostul Cinematograf Victoria din Timisoara. A fost lansata licitatia de 2 milioane de euro

TIMISOARA. Inca un pas pentru reabilitarea unuia dintre cinematografele preluate de Primaria Timisoara de la Radef.

CITESTE SI: Avem documentatia, dar n-avem cale libera sa unim malurile canalului Bega cu un nou pod la Timisoara. Problema ivita la Podul Jiul 

A fost lansata licitatia pentru reamenajarea batranului cinema Victoria din Piata Balcescu.

In mai anul trecut, primaria primea proiectul de modernizare, iar consilierii locali aprobau indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investitiei. Astfel, Cinema Victoria se va transforma intr-un spatiu cultural cu 200 de locuri, va avea o scena extensibila, dar si un spatiu expozitional si o cafenea.

‘Noul spatiu cultural incearca sa obtina maximum dintr-o suprafata destul de redusa. Vom avea o sala de spectacole cu 200 de locuri pretabila atat pentru proiectii cinematografice, cat si pentru alte tipuri de evenimente (teatru, concert etc.). Scena este gandita ca extensibila, astfel ca pentru cinema ea va avea o suprafata de aproximativ 40 mp, iar pentru alte tipuri de spectacole – 80 mp. O zona de culise este gandita in spatele scenei, iar spatiul va mai contine o zona expozitionala si o cafenea. Dotarile propuse sunt de ultima ora’, explica nu demult viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu.

Confom documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice pentru „REABILITARE IMOBIL CINEMATOGRAF „VICTORIA”, str. C. Porumbescu nr. 2, Piata N. Balcescu nr. 7-8, Timisoara“, suma estimata este de 7.637.838 lei fara TVA, adica aproape 2 milioane de euro cu TVA, bani de la bugetul local.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 23 martie.

Va reamintim, tot in luna mai anul trecut, municipalitatea prezenta si proiectul pentru viitorul Cinematograf Studio, care la randul lui va transformat intr-un hub cultural, ce va cuprinde doua sali de proiectie si cinema in aer liber. Investitia, ai carei indicatori au fost aprobati la finele lui 2019, este estimata la peste 4 milioane de euro.

Proiectul se realizeaza baza unui protocol incheiat de Primarie cu Institutul Francez, Asociatia Pelicula Culturala, Asociatia Marele Ecran, Asociatia DocuMentor si Asociatia Romana a Filmului Independent.

In toamna anului trecut a fost atribuit si contractul de proiectare pentru cinematograful Fratelia, ce urmeaza sa se transforme in centru cultural de cartier.

Tot in faza de proiectare se afla si Cinema Timis din Piata Victoriei si Dacia.

Planuri au fost intocmite si pentru Cinematograful Unirea, din zona Sagului.

La sfarsitul anului 2017, Primaria Timisoara a recuperat cinematografele Studio, Timis, Dacia, Victoria, Unirea, Fratelia, Freidorf si Arta, ce erau in administrarea Radef, iar administratia a promis ca se va ocupa de refunctionalizarea acestora.

Deocamdata nu a demarat niciun santier.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca nu o transformati in sala Dolby Atmos degeaba.

  2. In sfarsit vom avea o alternativa la Cinema City si preturile lor uriase

  3. 2 milioane de euro (din 8 totalul complexului) a costat sala IMAX la mall, si sincer nu cred ca putem pune egal intre amenajari, tehnologii de proiectie, atmosfera generala, know-how s.a.m.d

  4. Expertiza de 2 bani. Salile (scaunele, treptele, peretii) se amenajeaza si opteaza pentru culori inchise (negru, grena) si cat mai putina lumina pentru a nu distrage atentia de la film (mi-a explicat un angajat de la Cinema) Mergeti la mall si luati notite cum trebuie sa fie o sala

  5. Ce-mi plac vestile astea cu „inca un pas” (adica, mai pe-ntelesul tuturor: „deocamdata nu se face nimic”). Pasajul subteran de la Mall s-a facut relativ repede si in vreo 3 pasi, fara sa consider poza primarului cu pantalonii suflecati ca fiind un pas. La cinema Studio s-au facut vreo 5 pasi, si inca nu vedem nimic. Mutarea containerului din Calea Sagului a luat 8 pasi de-a lungul a 4 ani. Pasajul Solventul face cate un pas la fiecare 4 luni, de ani de zile, si nu se vede nimic miscat acolo. Si tot asa, si tot asa, pana la alegerile locale. Sa nu aruncam totul in spatele primarului, nici CJT nu e mai bun: „face pasi” pentru construirea unei maternitati, pentru sala polivalenta, stadion nou, intretinut pista de biciclete de pe Bega, etc. Si urma pasilor se pierde in zare…